Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

UPS

Lou.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam  mam taki problem iż  w serwisie powiedzieli  mi  że  jedna  z przyczyn  wyskakiwania  bluescreen  jest problem z napięciem .i kazali mi kupić  ups  , 

komputer był sprawdzany  przez serwis  ,   blescreen u nich  ani razu  nie wyskoczył. 

teraz pytanie   jakiego UPS  kupić  max do 300 zł  taki by był dobry   jak potrzeba jakieś dane komputera   pisać, na razie nie podaje iż  nawet nie wiem co  brać pod uwagę  przy wyborze  ups :0

Opublikowano

­Podaj parametry swojego komputera a opinie serwisu o kupnie UPSa można wsadzić w buty. BS to błąd związany bezpośrednio z PC. Powiedz mniej więcej kiedy wyskakuje BS jak często się to dzieje. Ile lat ma komputer?

41468d1996045.gif

Opublikowano

Wystarczy listwa z filtrem napięcia, UPS zaproponowali bo masz pewnie duże spadki napięcia. Wychodzi też na to że i mierny albo uszkodzony zasilacz. Przy dobrym i sprawnym nie było by takich problemów

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

­

Wystarczy listwa z filtrem napięcia, UPS zaproponowali bo masz pewnie duże spadki napięcia. Wychodzi też na to że i mierny albo uszkodzony zasilacz. Przy dobrym i sprawnym nie było by takich problemów

BS to nie tylko problem zasilacza. Może być też ram lub dysk twardy. Wszystko zależy co faktycznie na serwisie sprawdzili. Bo serwisów jest od groma i każdy uważa co innego.

41468d1996045.gif

Opublikowano

A skąd ty możesz to wiedzieć że nie jest?

Nie serwisowałeś tego komputera, na oczy nawet nie widziałeś a podważasz opinię serwisu sam nie mając o nim pojęcia? Skoro serwis zalecił mu UPS to problem jest tylko i wyłącznie z napięciami u niego w domu albo zasilaczem. 

Zwykła zmiana listwy zasilającej czy dodanie UPS naprawia takie problemy. 

Opublikowano

­

A skąd ty możesz to wiedzieć że nie jest?

Nie serwisowałeś tego komputera, na oczy nawet nie widziałeś a podważasz opinię serwisu sam nie mając o nim pojęcia? Skoro serwis zalecił mu UPS to problem jest tylko i wyłącznie z napięciami u niego w domu albo zasilaczem. 

Zwykła zmiana listwy zasilającej czy dodanie UPS naprawia takie problemy. 

Masz rację ale tak się składa że również pracowałem w serwisie i do kilku różnych serwisów sprzęt zanosiłem. I przeważnie serwis korzysta z niewiedzy użytkownika i wciska mu coś co nie jest mu potrzebne.

41468d1996045.gif

Opublikowano

To po co mu potrzebna wymiana pamięci czy dysku skoro są  sprawne, bardziej w serwisie opłaciło by się im wymieni części a nie doradzić co ma ma dokupić sobie by rozwiązać problem. Serwis na jego zakupie nie zarobi. 

To mu łaskawie doradź co ma zrobić i jak przetestować części składowe komputera. Cokolwiek za test nie odpali wykaże u niego w domu że ma ZJEBANE części na dodatek ciągłe BSOD , czy to przez pamięci czy dysk. Po wymianie nadal będzie miał to samo mimo dobrych części. W końcu zainwestuje to 100 zł w markową listwę albo 300 zł  w UPS który nie kupuje ze względu na potrzebę stosowania tylko poprawienia filtracji napięcia. 

Opublikowano

­Hiren's Boot odpalić z CD w trybie bootowania z napędu - i testów najróżniejszych jest od groma na pamięć i dysk. Autor tematu przede wszystkim powinien sprawdzić jak komputer sprawuje się na liście antyprzepięciowej. Ponieważ w sumie My tu dyskutujemy zaś Autor nie wyjaśnił na czym polega problem z BS.

To po co mu potrzebna wymiana pamięci czy dysku skoro są  sprawne, bardziej w serwisie opłaciło by się im wymieni części a nie doradzić co ma ma dokupić sobie by rozwiązać problem. Serwis na jego zakupie nie zarobi. 

To mu łaskawie doradź co ma zrobić i jak przetestować części składowe komputera. Cokolwiek za test nie odpali wykaże u niego w domu że ma ZJEBANE części na dodatek ciągłe BSOD , czy to przez pamięci czy dysk. Po wymianie nadal będzie miał to samo mimo dobrych części. W końcu zainwestuje to 100 zł w markową listwę albo 300 zł  w UPS który nie kupuje ze względu na potrzebę stosowania tylko poprawienia filtracji napięcia. 

Ja bym poczekał na dokładniejszy opis problemu Autora postu.

Poza tym zauważ:

w serwisie powiedzieli  mi  że  jedna  z przyczyn  wyskakiwania  bluescreen  jest problem z napięciem .i kazali mi kupić  ups  , 

komputer był sprawdzany  przez serwis  ,   blescreen u nich  ani razu  nie wyskoczył. 

Serwis na postawie jednej z przyczyn sugeruje co zrobić ? nie potrafią konkretnie sprecyzować ? jakie są przyczyny ? albo prościej jaki element komputera świruje ?

Pracujesz na serwisie to masz świadomość że każdy element serwisowanego komputera testujesz na sprawnym sprzęcie serwisowym by wyeliminować błędy  poszczególnych  podzespołów.

Tu nic nie wiadomo.

41468d1996045.gif

Opublikowano

procesor: ADM FX™-4130 Quad-Core Processor 3.8 GHz
Ilość ram : 8 Gb DDR3
zasilacz : Corsair_VS_450W
Płyta główna MSI 760 Gm p23 (Fx)
AMD Radeon R7 260X

problem jest taki że komputer ma ze 2 lata i  po jakimś  1-2  miecha zaczęły wyskakiwać BS ale  zrobiłem formata było ok . i potem znów  to  kupiłem zasilacz a następnie karte graf .

listwa  jest  za  jakieś 50 zł   kupiłem lepszą ale  nadal nie pomogło.

ss:  z BSViwe

http://ifotos.pl/zobacz/Beztytulu_sexraxq.jpg
Opublikowano

­sprawdź dysk twardy w poszukiwaniu badsectorów HD Tune  - Error scan ale nie zaznaczaj Quick scan + ściągnij  jakiś programik do testowania ramu - np MEM test + test CPU Prime95.

Sprawdź na  którym teście wywala Ci BS

typ błędu może wskazywać na pamięć choć to nie jest jednoznaczne

41468d1996045.gif

Opublikowano

ok  przeskanuje  każdym po kolei  i  dam odpowiedz  co z tego wyszło 

ss  ze skanu dysku  . 

HDTuneErr_sexxesa.png

HDTuneHea_sexxeah.png

HDTuneInf_sexxeax.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...