Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

dziwne odczyty temperatur.

Polish Minuette

Pytanie

Opublikowano

mam taki problem, ponieważ przy 100% obciąrzeniu procka wszystkie programy pokazują mi że mam 35 stopni.

a przy uruchomieniu i nic nie robieniu mam 6 stopni.

bios mi pokazuje coś innego.

płyta główna gigabyte GA-970A-DS3 rev 3.0

@Edit
system information viever nie chce pokazać żadnych temparatur

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie każdy program obsługuje chipset płyt głównej, to nie jest problem z niczym zwłaszcza z biosem nie mającym nic do temperatury bo tam pewnie pokazuje ją jak należy. 

Firmowe programy gigabyte  pokazują zawsze właściwe temperatury a ich jak widać nie używasz. 

właśnie czemuś prograb gigabyta pokazuje wszystko oprucz temperatur.

na innych płytach gigabyta nie miałem tego problemu.

tylko teraz kiedy zaczołem kożystać z uefi.

chyba że jeszcze inne oprogramowanie

Opublikowano

Nie każdy program obsługuje chipset płyt głównej, to nie jest problem z niczym zwłaszcza z biosem nie mającym nic do temperatury bo tam pewnie pokazuje ją jak należy. 

Firmowe programy gigabyte  pokazują zawsze właściwe temperatury a ich jak widać nie używasz. 

Zainstalowałem AMD OverDrive, i on mi pokazuje poprawną temperature.

Opublikowano

Program działa na  chipsetach AMD a takie właśnie ma ta płyta 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Jakim programem sprawdzasz temperatury? dodatkowo sprawdź czy nie pojawiła się nowa wersja biosu do Twojej płyty głównej. Ogólnie to przekłamania w temperaturach na płytach gigabyte się zdarzają  ale zawsze wychodzi łatka na bios która to niweluje.

41468d1996045.gif

Opublikowano

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Jakim programem sprawdzasz temperatury? dodatkowo sprawdź czy nie pojawiła się nowa wersja biosu do Twojej płyty głównej. Ogólnie to przekłamania w temperaturach na płytach gigabyte się zdarzają  ale zawsze wychodzi łatka na bios która to niweluje.

speedfan

speccy

msiafterburner

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...