Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

dziwne odczyty temperatur.

Polish Minuette

Pytanie

Opublikowano

mam taki problem, ponieważ przy 100% obciąrzeniu procka wszystkie programy pokazują mi że mam 35 stopni.

a przy uruchomieniu i nic nie robieniu mam 6 stopni.

bios mi pokazuje coś innego.

płyta główna gigabyte GA-970A-DS3 rev 3.0

@Edit
system information viever nie chce pokazać żadnych temparatur

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakim programem sprawdzasz temperatury? dodatkowo sprawdź czy nie pojawiła się nowa wersja biosu do Twojej płyty głównej. Ogólnie to przekłamania w temperaturach na płytach gigabyte się zdarzają  ale zawsze wychodzi łatka na bios która to niweluje.

41468d1996045.gif

Opublikowano

Jakim programem sprawdzasz temperatury? dodatkowo sprawdź czy nie pojawiła się nowa wersja biosu do Twojej płyty głównej. Ogólnie to przekłamania w temperaturach na płytach gigabyte się zdarzają  ale zawsze wychodzi łatka na bios która to niweluje.

speedfan

speccy

msiafterburner

Opublikowano

Nie każdy program obsługuje chipset płyt głównej, to nie jest problem z niczym zwłaszcza z biosem nie mającym nic do temperatury bo tam pewnie pokazuje ją jak należy. 

Firmowe programy gigabyte  pokazują zawsze właściwe temperatury a ich jak widać nie używasz. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Nie każdy program obsługuje chipset płyt głównej, to nie jest problem z niczym zwłaszcza z biosem nie mającym nic do temperatury bo tam pewnie pokazuje ją jak należy. 

Firmowe programy gigabyte  pokazują zawsze właściwe temperatury a ich jak widać nie używasz. 

właśnie czemuś prograb gigabyta pokazuje wszystko oprucz temperatur.

na innych płytach gigabyta nie miałem tego problemu.

tylko teraz kiedy zaczołem kożystać z uefi.

chyba że jeszcze inne oprogramowanie

Opublikowano

Zainstalowałem AMD OverDrive, i on mi pokazuje poprawną temperature.

Opublikowano

Program działa na  chipsetach AMD a takie właśnie ma ta płyta 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...