Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czemu nie działa ten skrypt?

ThePein

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, Posiadam taki oto skrypt :

--[[CheckPotions]]--
function Check()
    delayWalker(1000)
        if ((Self.ItemCount(manaPotID) >= minManaPot) or (Self.Cap() >= minCap) or (Self.ItemCount(healthPotID) >= minHealthPot) or (Self.ItemCount(RoyalSpearID) >= MinRoyalSpear))  then
            wait(100, 1000)
            else
            gotoLabel("ContinueHunt()")
        end
end

i wszystko wydaje mi się że powinno działać, wiem że opcja o Capa działa, opcja o potki też ale problem chyba leży gdzie przy spearach, otóż mam na samej góze skryptu wypełnione tak:

local minCap = 150 -- CAP na wyjscie
local minHealthPot = 5 -- ile potków na życie
local healthPotID = 266 -- ID potka na życie
local minManaPot = 15 -- ile potków na mane
local manaPotID = 268 --ID potka na mane
local maxHealthPot = 15 --ile potkow na zycie max
local maxManaPot = 40 --ile potkow na mane max
local RoyalSpearID = 7378
local MinRoyalSpear = 9
local stackBP = 9602 --orange backpack 
local lootBP = 2869 --blue backpack
local goldBP = 2868 --purple backpack
local mainBP = 2854 --backpack

wiec z tego co rozumiem skrypt gdy ma wiecej 9 lub wiecej spearów to powinien przeskakiwać do Labela "ConitnueHunt()" ale tak sie nie dzieje, za każdym razem walker jedzie po prostu dalej zamiast wrócić do labela "ContinueHunt()" , Ktoś wie gdzie leży problem ? Dam plusa !

Opublikowano

wiec z tego co rozumiem skrypt gdy ma wiecej 9 lub wiecej spearów to powinien przeskakiwać do Labela "ConitnueHunt()" ale tak sie nie dzieje, za każdym razem walker jedzie po prostu dalej zamiast wrócić do labela "ContinueHunt()" , Ktoś wie gdzie leży problem ? Dam plusa !

Jak to, przecież jeżeli warunki są spełnione to czeka  "wait(100,1000) a jeżeli nie to idzie do labelu "continue hunt", czyli:

jeżeli masz więcej hp potow ALBO mp potów ALBO capa ALBO spearów to czeka,  - jeżeli jest inaczej to przeskakuje do labelu "continuehunt"

na moje taki "checker" powinien wyglądać tak

--[[CheckPotions]]--
function Check()
delayWalker(1000)
if ((Self.ItemCount(manaPotID) >= minManaPot) and (Self.Cap() >= minCap) and (Self.ItemCount(healthPotID) >= minHealthPot) and (Self.ItemCount(RoyalSpearID) >= MinRoyalSpear)) then
else
gotoLabel("Leaving()")
end
end

cos w tym stylu.

Opublikowano

Jak to, przecież jeżeli warunki są spełnione to czeka  "wait(100,1000) a jeżeli nie to idzie do labelu "continue hunt", czyli:

jeżeli masz więcej hp potow ALBO mp potów ALBO capa ALBO spearów to czeka,  - jeżeli jest inaczej to przeskakuje do labelu "continuehunt"

na moje taki "checker" powinien wyglądać tak

--[[CheckPotions]]--
function Check()
delayWalker(1000)
if ((Self.ItemCount(manaPotID) >= minManaPot) and (Self.Cap() >= minCap) and (Self.ItemCount(healthPotID) >= minHealthPot) and (Self.ItemCount(RoyalSpearID) >= MinRoyalSpear)) then
else
gotoLabel("Leaving()")
end
end

cos w tym stylu.

a ja obecnie używam do wszystkich moich skryptów takiego : 

--[[CheckPotions]]--
function Check()
    delayWalker(1000)
        if ((Self.ItemCount(manaPotID) <= minManaPot) or (Self.Cap() <= minCap) or (Self.ItemCount(healthPotID) <= minHealthPot))  then
            wait(100, 1000)
            else
        end
end

i działa tak że jak ma mniej jak minimalna ilość potów lub capa to po prostu nic nie robi i "Walker" jedzie dalej po waypointach a jeśli ma minimalną ilość capa i potów to idzie do labela o nazwie "ContinueHunt()"

tylko właśnie opcja ze spearami mi nie chce działaći nie rozumiem dlaczego

Opublikowano

a spróbuj tak na próbę mój checker, zobaczymy czy też będzie ignorował warunek ze spearem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...