Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Porady początkujący?

Sebekxz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Jakie tryby gier grać na początku.

2. Jakimi postaciami grać.

3. Na co przeznaczać punkty które zdobywa się w grze.

4. Ile zajmuje wbicie 30 lvl grając 4h dziennie.

5. Strona z buildami do postaci?:P

Opublikowano

1. Z własnego doświadczenia powiem, że najłatwiej nauczyć się grać na Arenie. Tutaj chodzi głównie o ogarnięcie bogów, zrozumienie mechaniki gry i składania ekwipunku. Potem polecam się przenieść na Conquest, gdyż jest to sztandarowy tryb i to głównie na nim będzie później rozgrywał bitwy. Najlepiej zagrać sobie wszystko i zdecyduj, co ci bardziej odpowiada na wstępie. 

2. Tutaj zależnie od preferencji i gustu. Chociaż na samym początku fajnie spróbować: Neith, Lokiego, Ra i Ymira, gdyż są to najmniej wymagające (jeżeli chodzi o sterowanie i opanowanie) postacie. Później zdecyduj, kim ci się najlepiej gra - jaki rodzaj (warrior, guardian, assassin, mage czy hunter).

3. Favory (łaska) służy głównie do kupowanie nowych bogów i na tym się warto skupić. Możesz oczywiście nabyć za tę walutę jakieś mało atrakcyjne stylizacje czy emotki, ale, według mnie, nie jest to opłacalne. 

4. Szczerze mówiąc mnie udało się wbić 30 poziom w czasie krótszym niż 4 miesiące. Fakt, że grałem niezbyt dużo, ale w każdym razie szybko się to wbija. 

5. Obecnie został wprowadzony nowy sezon i pojawiły się ogromne modernizacje w kwestii itemów. Niedługo pojawią się zestawy ekwipunków z uwzględnieniem nowych przedmiotów. Ogólnie polecam korzystać z tej strony - http://www.smitejunkies.com/.

Opublikowano

1. Ogólnie polecam Ci znaleźć klan (zakładka społeczność) i grać głównie arenę. Za granie z klanowymi kolegami otrzymujesz dodatkowe; favory;expa;wyznawców. Jest to na czas ograniczony.

2. Pamiętam jeszcze na becie to grałem ra, artemis, loki, dlatego polecam Ci tych bogów, a w szczególności dwóch ostatnich, ponieważ są oni świetni (#faworyzacja).

3. Głównie na bogów, aczkolwiek możesz kupić skiny (recolory), które zmieniają tylko wygląd postaci.

4. Ogólnie gram już 3 rok z przerwami w smite, i mam 24 poziom, aczkolwiek ostatnie 3 dni przyłożyłem się i na 1 dzień przypadł 1 level (grałem ok. 5h/d), więc na oko w dwa miesiące powinieneś wbić 30 :)

5. Nie korzystam, wymyślam na bieżąco, aczkolwiek zapoznaj się na początku co robią dane przedmioty, ponieważ każdy robi coś innego (lol).

Jakby nie było jutra, jakby nie istniał czas, chwila to dziś sekunda, ale zegar dawno już zgasł...

Trzyma przy sobie nas tylko wspomnienie tego, jak było tu nam na początku

4875_blue.png [*] 30.09.2016r. [*] 9368_gold.png

Opublikowano

Odpowiem Ci na ostatnie pytanie, bo na poprzednie koledzy wyżej udzielili Ci odpowiedzi. :P Co do buildów najlepiej jest najpierw zapoznać się z bogami, a później z itemami i samemu dobierać przedmioty na poszczególne mecze. Każda postać ma swoje "core itemy", czyli te, które muszą być, ale resztę dopasowuje się pod przeciwników i tryb, na którym grasz. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...