Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Moc cofnięcia czasu w Minecraft!

Looken

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, chciałem wam przedstawić efekt mojej pracy, jest to cofanie się w czasie, pokazane na filmiku poniżej:

Cofa się miejsce, pasek jedzenia i życie, planuję to dodać na mój serwer.

Oczywiście jak można się domyślić, inspiracją jest bohater Ekko z gry League Of Legends.

Co o tym myślicie? Co powinienem w tym zmienić? Piszcie opinię i pomysły.

aac38a3ca701800a8c9e3ff33aa5d0bf.png

Opublikowano

Pomysł bardzo fajny.

Może lepiej by było, gdyby:

♠ Był 1 diax

♠ Jak zapiszesz sobie miejsce powrotu, masz diaxów 10

♠ Co sekundę znika 1 diax

♠ Jednym słowem - odliczanie :D

Pozdrawiam,

KajmaczeK

PS. Będzie można kiedyś pobrać?

full_logo_mini.png  PluginController - plugin Spigot do zarządzania swoimi pluginami. Włączaj i wyłączaj pluginy, przeładowywuj je, pobieraj nowe pluginy z repozytorium Spigota - wszystko z poziomu serwera!

PluginController na spigotmc.org

Opublikowano

na razie jest to zbyt mechaniczne, za mało klatek na sekundę. dłuższy czas cofnięcia się w czasie niż 10 sekund by się przydał. Noi cofnięcie się w czasie powinno uwzględniać wszystko, czas w minecrafcie, postawione bloki, zniszczone bloki, zabite moby, zrespione moby, a nie tylko zadane obrażenia i lokacja postaci : P

można by to wszytko zamknąć w itemku jednorazowego użytku i używać takiego przywraczaca czasu, gdy się coś źle wybuduje, zabije się swojego mobka przypadkiem, czy po prostu się zginie.

najlepiej zamknąć to w zegarku, i np. na shifcie klikając będzie można ustawić zegarek o ile chce się cofnąć czas. wtedy prawy u myszki trzymać i taka animacja jakby się przez portal przechodziło się pokaże. wtedy te after scenki i wtedy wracamy np. 10 min wstecz.

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

@554461402688252517908.png KajmaczeK

Dzięki za pomysł, postaram się to zmienić.

@macjoker007

Zbyt dużo kombinowania, dla mnie wystarczy tylko cofanie się pozycjii i paska zdrowia gracza, cofanie wszystkiego jest raczej nie możliwe.

@xCzuowiekBanann

Jakby wykonanie było c*****e, to by cofanie się w czasie w ogóle nie działało...

Nad particlesami pracuję, nie wiem czy są konieczne, ale coś postaram się dodać.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

@up

I będzie to cholernie lagowało.

@macjoker007

Próbowałem dodać tę animacje portalu, ale jest to bardzo trudne :/, zamiast tego próbowałem dać efekt blindness czyli ślepoty, ale to nie pasowało.

@KajmaczeK

Dodałem to z tymi emeraldami tylko zamiast emeraldów, są zegarki.

Zmieniłem też czas trwania znaku, znak ustawia się na 23 sekundy, ale po 20 sekundach już nie można się teleportować, czyli ogółem dostaje się 20 zegarków i co sekundę znika jeden zegarek, jak ma się 0 zegarków to nie można się teleportować, zegarków nie można wyrzucać z ekwipunku.

Nagram jeszcze walkę z bossem i może parkour, z użyciem tej mocy.

Opublikowano

Bardzo ciekawe, taki lepszy system checkpointów. Czekam, czekam by chętnie testować na własnej skórce.

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...