Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lagi w lolu

B4kar159

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ostatnio zaczynam mieć straszne lagi w lolu, komputer mam słaby ram 1 GB procesor 2x2,6Hz karta graficzna nvidia 256mb ale wcześniej jako tako się grało na średnich ustawieniach, teraz mam bardzo niskie ustawienia, dzwięki i wszystkie duperele wyłączone, nic nie mam włączonego prócz lola a i tak gra się strasznie laguje, są jakieś sposoby na to? Myślałem żeby przeinstalować windowsa i zainstalować lola jeszcze raz ale nie wiem czy to pomoże

Opublikowano

Mówimy o spadkach FPSów czy lagach w sensie opóźnieniach? Generalnie format zawsze pomaga, ale myślę że możesz najpierw spróbować innych rzeczy:

-Pobierz CCleaner i wyczyść komputer z niepotrzebnego syfu, napraw błędy z rejestru.

-Pobierz jakiś adwcleaner lub malwareantibytes i przeskanuj komputer(kasuje syf z kompa).

-Pobierz program everest i pograj chwilę w lola, gdy  będzie lagowało zminimalizuj grę i wejdź w zakładkę Komputer>Czujniki(w evereście), będziesz miał pokazane temperatury, możliwe że się grzeje i przez to spadek wydajności, jeśli tak jest to wymień pastę termo-przewodzaca.

-Jeśli od dawna nie czyściłeś komputera to polecam to zrobić.

-Pobierz program TweakRam i miej go w tle w trakcie gry(optymalizuje pamięć ram)

-Pobierz WTFast jeśli masz lagi(opóźnienia internetu).

-Przeskanuj komputer jakimś programem antywirusowym.

-Jeśli masz mniej niż 5-10% wolnego miejsca na dysku to skasuj niepotrzebne rzeczy.

-Defragmentacja dysku twardego.

I to wszystko co mi przyszło do głowy :)

Opublikowano

Boze wejdzie na strone lola i poczytajcie o problemie. Problem lezy u posrednikow wiekszych sieci w polsce takich jak netia, orange czy inny s**t. Jedynym sposobem aktualnie jest chyba granie przy wlaczonym programie WTFast.

Moje AMV:

Arpeggio Of Blue Steel:

https://www.youtube.com/watch?v=tMZDfT2ds4I

5 Centimeres per second:

http://www.youtube.com/watch?v=4UFHW47oIwc

Gun Gale Online// Sword Art Online 2:

https://www.youtube.com/watch?v=fP2gEn28_cY

Postaw +, właśnie plusy motywuja mnie do dalszego działania

Opublikowano

Ok sprawdzę, przeinstalowałem lola wszystkie opcje na minimum aby zacina się czasem na początku przy pokazaniu się golemów i dojściu minionów do linii. Z tym programem może coś pomóc, a odnośnie tych ram czy +2gb coś zmieni?

Specjalista
Opublikowano

Ale masz spadki fpsów czy wysoki ping? Chyba że masz wszystko w normie, to albo EUNE laguje albo twój dostawca internetu ma problemy, ostatnio dużo większych dostawców ma problemy jeśli chodzi o grę w lige.

Opublikowano

Słowa te kierowane są do chłamu, który jest przekonany, że to wina "gównianych polskich dostawców internetu", a nie Rito. Obelgi kierowane są także do nich, nie do ludzi z mózgiem.

Naprawdę nadal wszyscy myślą, że to nie jest wina Rito. Przez takich dzieciaków z wyżartym mózgiem niestety zawsze będą nas ruchać w dupę. Tak, polecam wejść na stronę Rito i uwierzyć im w każde słowo a przy tym zapłacić za program, który stał się ich partnerem. 

Nie wiem co Wy macie w głowach ale z roku na rok rodzą się coraz głupsze dzieciaki. Faktycznie chyba cofamy się w ewolucji. Teraz poprawcie swojej rurki żeby Was w pizde nie uciskały i słuchajcie wujka.

Przede wszystkim wina leży po stronie Riot - Telia. Relacja pomiędzy dostawcami internetu a nimi jest taka:  Riot > Telia > Twój dostawca internetu. Telia to po prostu serwery w europie przez które się łączymy i gramy. W Rito pracują na tyle rozwinięci debile, że nie pomyśleli, że co kumatszy gimbus może nie dać sobie nakłamać i wmówić czegokolwiek. Załóżmy na chwilę, że tak, to wina dostawcy internetu i przez to większość graczy ma lagi. To wtedy co, wystarczy zainstalować program polecany przez nich i już problem znika? Przecież ten program działa za pośrednictwem naszego internetu, tego samego który jest do dupy. Nie łączy on nas z grą przez inny internet a poprzez nasz, chyba to jest k***a logiczne?

Tak więc reasumując (wybaczcie za tak mądre słowo, macie google, potraficie googlować "jak prostować włosy", to i to znajdziecie), wina leży po stronie Riot > Telia, że nie powiększają pakietu serwerów i jadą ciągle na przeciążonych. Zresztą dostawcy internetu opisują w łatwy dla zrozumienia przez takich jak Wy debili sposób.  Można sobie poszukać w google.

ulpdoa6f345.png

Opublikowano

Abstracując od wypowiedzi Prim bo nic nie wniosła do mojego problemu, to pingu raczej wysokiego nie mam nie patrzyłem a fpsy miałem bez ograniczeń to utrzymywały się około 70-80 teraz zmniejszyłem do 30. Moim zdaniem to wina słabego komputera ale jednak jakoś chodzi 

Opublikowano

W takim razie nie masz lagów, najpierw dowiedz się jaki występuje u Ciebie problem a później zawracaj głowę, jeżeli nie znasz znaczenia danych terminów, to nie posługuj się nimi a opisz po prostu problem własnymi słowami.

Lagi dotyczą tylko i wyłącznie problemów z opóźnieniem przesyłania danych pomiędzy Twoim internetem a serwerami dostawcy gry.

Ja odpowiedziałem na problem na który chciałeś znać odpowiedz, gdyż pytanie dotyczyło lagów.

ulpdoa6f345.png

Opublikowano

Ok, więc nie wiem co jest po prostu gra mi się zacina czasem ( staje w miejscu na chwile) czasem trwa to ułamek sekundy czasem kilka sekund ping mam w około 65. Ogólnie mam tak z całym komputerem strasznie wolno chodzi, strony też dlugo się czasem ładują, zacinają się. Windows postawiony nowy wszystkie partycje sformatowane może to wina sprzętu? ale czemu niby miał się "troche zepsuć " nie wiem czy tak nawet się da przecież czy komputer ma 1 miesiąc czy 6 lat to powinien tak czy siak działać ?

Opublikowano

Moim zdaniem do wina windowsa mam słabego procka i aby 1gb ram a zainstalowany windows 7, spróbuje zainstalować windowsa XP może to pomoże i komputer będzie szybciej latał bo nie jest ani zawirusowany wolnego miejsca też jest pod dostatkiem 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...