Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lagi, freezy etc. - przeczytaj zanim napiszesz!

Gość Mistrzu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

(temat jest przypięty tymczasowo, ponieważ zniknął w reszcie tematów, a nie ma sensu co chwilę go refreshować)

Witam. Na forum napływa coraz to więcej pytań, które dotyczą głównie rzeczy takich jak:

•     freezy,
  •     lagi (tzw. cofki),
  •     utraty pakietów,
  •     czy po prostu skoki ms.

W związku z zaistniałą sytuacją postanowiłem stworzyć ten temat i spróbować przedstawić problem, na czym stoi dany użytkownik i kilka rozwiązań wziętych z forum. Na samym początku chciałbym zaznaczyć, że na obecną chwilę prawdopodobnie nie istnieje sposób, który rozwiąże wszystko w 100%, da się jedynie to zmniejszyć do minimum, ponieważ problem zazwyczaj leży po stronie Riot i ich serwerów lub po prostu naszego dostawcy internetu.

Skoki pingów, freezy, próby odnowienia połączenia - od dłuższego czasu gracze League of Legends borykają się z takimi utrudnieniami. Niestety, w większości przypadków cały problem leży po stronie serwerów Riot lub jak wyżej wspomniałem - dostawcy naszego internetu (w większości są tą internety mobilne lub pochodzące z firmy Orange). Pierwszym, aczkolwiek najmniej skutecznym sposobem, aby zmniejszyć występujące utrudnienia musimy wyłączyć programy typu; Skype, TS3, GG - i inne takie, które choć w najmniejszym stopniu obciążają nasz internet. Kolejnym sposobem jest "pingobójstwo", czyli poradnik użytkownika @Kycek, który w dość obszerny sposób opisał wszystko, co pomoże nam pozbyć się wzrostów ms. Odsyłam tutaj:

http://www.mpcforum.pl/topic/1500863-pingob%C3%B3jstwo-czyli-jak-pozby%C4%87-si%C4%99-lag%C3%B3w/

W kolejnym poradniku, który został napisany przeze mnie opisuję program WTFast, który jest teraz płatny aczkolwiek jest wersja trail na 14 dni, a później można robić kolejne konta - i tak w kółko.

http://www.mpcforum.pl/topic/1488968-wtfast-zmniejszenie-pingu-w-league-of-legends/

W większości przypadków użytkownicy piszą posty typu:

Od  kilku  miesięcy mam wyskoki ping (80ms) bardzo  przeszkadza to  w farmieniu
Chciałem się zapytać dlaczego mam tak wysoki ping w LoLu.
Czy to są problemy Rito, Serwerów, Dostawcy czy zupełnie czegoś innego?

Takich tematów tworzonych na obecną chwilę jest masa, a jednak wszystkie treścią są te same, ponieważ praktycznie większa połowa społeczności LoL ma problemy z pingiem choć w dużej mierze są to osoby, które korzystają z internetu Orange.

Sam Riot zauważył zaistniały problem oraz oficjalnie wypowiedział się na ten temat. W linku poniżej możecie dokładnie przeczytać to, co twórcy robią, a także, co już zostało wykonane, żeby poprawić nam komfort gry.

http://eune.leagueoflegends.com/pl/news/riot-games/editorial/pingobojstwo-wojna-z-lagiem-w-imie-europejskich-graczy

Pamiętajcie także, że jeżeli macie internet mobilny lub ten, który pochodzi z Orange również możecie mieć ogromne problemy z utratami pakietów, tzw. cofkami czy zwykłymi skokami pingów.

Mam nadzieję, że rozwiałem wątpliwości osób, które pytają o w/w rzeczy i niestety prócz tego, co wyżej i działań Riotu lub naszych dostawców internetu nie możemy nic zrobić, gdyż wina nie leży nawet w najmniejszym stopniu (chyba, że za bardzo obciążymy łącze np. pobieraniem) po naszej stronie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...