Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PioneerSRO Cap 100lvl. EU/CHINA BEST SERVER TO PLAY.

M3ishere

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich użytkowników :)

Chciałbym Wam zaoferować jeden z niewielu, tak unikalnych serverów jakim jest PioneerSRO. 

Wszelkie informacje znajdziecie na stronie : pioneer-sro.com

Rate : Cap 100

EXP/SP 40x
PT Exp 60x
Gold/Drop 10x
Tradegoods 70x
Magic-Pop disabled
Alchemy Rate 1x
IP Limit: 3

Na serverze gra średnio 500-550 osób, częste i rozmaite eventy takie jak : Alchemy Event (trwający do paru dni, gdzie zwiekszone są raty na Alchemie), Party Event (Robimy party o numerze takim, które wskaże jeden z GMów), Unique Event (dużo Unikatów, w tym jedne z najmocniejszych Unikatów typu GM Meradiana, GM Serenity, Evil Mangyang i wiele wiele róznych).

Ponadto można również świetnie sie bawić na Job trade'ach, gdzie na prawde niektóre z pojedynków między Thiefami a Hunterami są niezwykle zacięte i prowadzone do samego końca :)

Także zapraszam serdecznie wszystkich zainteresowanych do gry na PioneerSRO, być może sie zobaczymy :)    

M3 :)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Aktualnie rzadko kiedy spada liczba graczy poniżej 600 ^^
Gram na tym serwerze od początku z małymi przerwami i jest kozacki... :D

Nic dodać nic ująć...

Zapraszam wszystkich, chętnie pomogę na starcie z eq i lvl'em :)

Pisać PM na MPCforum bo chary zmieniam jak rękawiczki ^^

Opublikowano

ip limit 3 , 69 osób online .. dziekuje bardzo..

UnkemptTartIrukandjijellyfish.gif

Karta graficzna: Geforce 9600 gt 512mb

Procesor: AMD Athlon 6000+ Dual Core 64 2 x 3.0 Ghz

Pamięć: 4GB DDR2 800

System: Win 7 64 bit Ultimate

Opublikowano

Chyba oszalałeś MasKarx :p
Nie opłaca się tutaj stawiać nawet "gf-ów" bo główny zarobek to CTF.
Multichar na ctf'ie = BAN.

Myślę, że 100 graczy max to 3'cie konta. (widać to dokładnie na FW) więc jak nie wiesz to się proszę nie wypowiadaj   :)

Pozdrawiam.

PS: Pozdrawiam za matematykę jeżeli 69*3 = 600 xD

@Edit

Aktualna strona :

http://pioneer2.pioneer-sro.com/
Opublikowano

Główny zarobek to ctf? to co to za server skoro stawiają wszystko na ctf? Przecież to jest prawdopodobnie najnudniejsza konieczność w tej grze... To już naprawdę lepsze są FGW-based servery albo chociażby Battle arena based.

Nawet jeżeli jest te 600 osób powiedzmy i niby 100 maxymalnie z tego to boty to nie oszukujmy się ale 500 graczy to nie jest jakiś porywający wynik. Po za tym nie oszukujmy się praktycznie każdy jak jest możliwosc odpalenia 2/3 chara to przynajmniej 1 więcej odpali chociażby stallować, albo farmic na spocie, albo postawić alchemybota 24/h. Z tego co wiem to do Fortecy jest limit graczy i nie chcę teraz palnąć głupoty ale wynosi on chyba 300. Wiec jeżeli GM tego ręcznie nie modyfikował to argument że widać to na FW jest slaby a w dodatku by potwierdzał moją teorie że więcej niż 100 jest tych multiclientów.

Opublikowano

Główny zarobek to ctf? to co to za server skoro stawiają wszystko na ctf? Przecież to jest prawdopodobnie najnudniejsza konieczność w tej grze... To już naprawdę lepsze są FGW-based servery albo chociażby Battle arena based.

Nawet jeżeli jest te 600 osób powiedzmy i niby 100 maxymalnie z tego to boty to nie oszukujmy się ale 500 graczy to nie jest jakiś porywający wynik. Po za tym nie oszukujmy się praktycznie każdy jak jest możliwosc odpalenia 2/3 chara to przynajmniej 1 więcej odpali chociażby stallować, albo farmic na spocie, albo postawić alchemybota 24/h. Z tego co wiem to do Fortecy jest limit graczy i nie chcę teraz palnąć głupoty ale wynosi on chyba 300. Wiec jeżeli GM tego ręcznie nie modyfikował to argument że widać to na FW jest slaby a w dodatku by potwierdzał moją teorie że więcej niż 100 jest tych multiclientów.

Nie wiem jaki jest limit na FW, ale zarówno Jangan, Hotan jak i Bandit są oblegane co tydzień. 

Co do CTF'a nie jest to główny zarobek. 

Server jest Job-based.

CTF to tylko miły dodatek tak samo jak i Battle Arena.

Większość ludzi chodzi karawany lub siedzi w JT. ew. fgw.

500 graczy może i nie porywa ale dochodzi coraz więcej osób na server.(jednak te 2 lata serwer już ma).

PS: Jeżeli dla kogoś ctf / battle arena to przymus, to spoko ^^. Ja osobiście uwielbiam wszystko co jest związane z PVP i współpracą w pt :)

Pozdrawiam.

Opublikowano

Nie wiem jaki jest limit na FW, ale zarówno Jangan, Hotan jak i Bandit są oblegane co tydzień. 

Jeżeli to co pisałem o limicie jest prawdą to 2x 300 + Bandit ma z tego co wiem mniejszy limit zakładam 150. Wynik to 750. Nawet jeżeli się mylę to mogę założyć 650 no mniej już nie będzie jednak ktoś musi tam walczyć o FW. Wracając do tematu. 650 to liczba graczy (powtarzam minimalna) w tym samym czasie we wszystkich 3 fortecach. Powiedz mi jakim cudem nazywasz to "obleganiem"? jak już założyliśmy, że jest 500 graczy to znaczy jest bardzo dużo miejsca w każdej fortecy wiec nie nazwałbym tego nawet tłumem. Tutaj mi się nasuwa pytanie co ma w głowie GM skoro przy tak malej ilości graczy otwiera 3 fortece zamiast otworzyć MAX 2 i sprawić by ktoś miał się w ogóle z kim bić? 

Co do CTF'a nie jest to główny zarobek. 

Server jest Job-based.

CTF to tylko miły dodatek tak samo jak i Battle Arena.

Większość ludzi chodzi karawany lub siedzi w JT. ew. fgw.

Zestawiając te 2 komenty stwierdzam że sam sobie zaprzeczyłeś i już nic z tego nie wiem.

Mówiąc szczerze 1 raz słyszę o CTF based server i dlatego stwierdziłem ze musi być komicznie nudny... poprawiłeś że jest job based. Ok tylko z kolei tutaj zaprzeczasz temu że możliwe jest mało multiacc. W 1 poście nie pisze praktycznie nic o serverze wiec mogę się tylko domyślać. Skoro nazywasz to jobbased serverem to zakładam że jest jakiś job cave bo jest to popularna forma a co za tym idzie botowanie. Może jest jakiś system honor bufów za kille na jobie = duzo ludzi będzie robiło to na własną rękę. Wreszcie na pewno dużo ludzi cheatuje na jobie o ile nie ma jakiegoś przemyślanego systemu a jak jest to i tak każdy ma tego jednego lub tez nawet dwa chary jako trader i maina huntera żeby coś zarobić więcej. No sory nie ma opcji przynajmniej 1 z tych rzeczy które wymieniłem musi wystąpić na job servie a jeżeli nie występuje to jakim prawem nazywa się to job serverem? zwiększenie ratow joba nie sprawi że server staje się job based, przykro mi.

PS: Jeżeli dla kogoś ctf / battle arena to przymus, to spoko ^^. Ja osobiście uwielbiam wszystko co jest związane z PVP i współpracą w pt :)

Owszem masz racje ale nie oszukujmy się CTF jest najnudniejszym eventem w tej grze i pisząc w poprzednim poście że server opiera się głownie na zarobku z ctf to po prostu śmiechłem...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...