Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Części do komputera sprowadzane z USA - czy warto?

Godyr

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chciałbym kupić nowy komputer, ponieważ stary nie uciągnie już nowych gier. Złożyłem sobie całkiem ładną maszynę, lecz mam dylemat. Sprawdziłem, że takie same części jakie chciałbym kupić, w USA są o wiele tańsze. Moje pytanie polega na tym czy kupienie ich w USA i sprowadzenie do Polski opłacałoby mi się? Obliczyłem, że zapłaciłbym o 1300 zł mniej w tym koszt przesyłki, nie oszukujmy się 1300 zł to już jest duża kasa.

Opublikowano

W razie czego odsyłasz do nich. Poza tym koszty transportu będą spore, licz cło, sam transport itd

Poczytaj i poszukaj opinii o tym sklepie i wysyłce do Polski o zdecyduj.

Opublikowano

W USA nie ma tańszego sprzętu, jest praktycznie a sama cena. Ceny w sklepach podawane są głównie netto.

Nie ma cła jest tylko podatek VAT, należy sobie do ceny doliczyć 21%, plus  podatek obrotowy, jeszcze  plus shipment od 5 do 20$ za praktycznie każdą sztukę towaru , czasami akcyzę , dodatkowe opłaty są doliczane tylko przy wysyłce za granicę. 

Opłaty celne może narzucić sklep po zakupie albo służba celna, płaci je odbiorca nawet jak zwraca towar opłatę musi uiścić. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

czyli po dodaniu wszystkiego wychodza ci ceny takie jakie sa w polsce, wiec na to samo wychodzi, przynajmniej mniejszy koszt shipa i mniej pieprzenia sie z gwara

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...