Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do 4000zł / 4500zł

Turas79PL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki posiadasz budżet na kupno? 4000-4500zł (jak będzie trzeba to jakieś 400-500 zł się dorzuci)

Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat) coś około 01.03.2016

Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora? 1920x1080

Do czego ma służyć komputer? Gry

Czy w koszyku ma się znajdować system operacyjny,monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)? Ma się znajdować system najlepiej Win7 64bit

Czy zamierzasz podkręcać podzespoły ? Tak

Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu? Dobrze by było gdyby obudowa jakoś porządnie wyglądała, okienko coś ten teges...

Opublikowano

Jaki posiadasz budżet na kupno?
Kiedy zamierzasz kupić zestaw? za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)
Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora?
Do czego ma służyć komputer?
Czy w koszyku ma się znajdować system operacyjny, monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)?
Czy zamierzasz podkręcać podzespoły?
Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu?

@EDIT:

http://www.morele.net/inventory/info/sKzw82/

Do kręcenia, bez okienka.

Opublikowano

czyli mamy rozumieć, że komputer za miesiąc będziesz kupował? jeżeli tak to najlepiej przyjdz za miesiąc, bo wiesz, że ceny mogą szybko ulec zmianie. taki poglądowy zestaw, jakbyś kupował np. za tydzień lub max dwa:

Dysk: Western Digital Caviar Blue, 3.5'', 1TB, SATA/600, 7200RPM, 64MB cache
System operacyjny: Microsoft Windows 8.1 PL 32/64-bit DVD BOX
Zasilacz: Cooler Master G550M 550W Modularny 120mm 80+ BRONZE
Chłodzenie CPU: SilentiumPC Grandis XE1236
Procesor: Intel Core i5-6600K Skylake, socket 1151, 64bit, 3.9GHz, 95W, cache 6MB, BOX
Płyta główna: ASRock Z170 Extreme 4, Intel Z170, 4x DDR4, SATA3, USB 3.1, GBLAN, ATX
Pamięć: HyperX Fury DDR4, 8GB, 2666MHz, CL15
Karta graficzna: Sapphire R9 390 NITRO, 8GB GDDR5, 512 Bit
Obudowa: SilentiumPC Gladius M45W Pure Black
~5030zł
http://www.morele.net/inventory/info/8URyJ4/

wiem, że w tym budżecie brak SSD to troszkę kupa, ale to wszystko przez system, a raczej tutaj na niczym nie utniesz. chciałbym w ogóle wjechać z gladiusem x60/pax m7, ale budżet i tak już lekko przekroczony.

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

Jaki posiadasz budżet na kupno?

Kiedy zamierzasz kupić zestaw? za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)

Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora?

Do czego ma służyć komputer?

Czy w koszyku ma się znajdować system operacyjny, monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)?

Czy zamierzasz podkręcać podzespoły?

Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu?

@EDIT:

http://www.morele.net/inventory/info/sKzw82/

Do kręcenia, bez okienka.

Jaki posiadasz budżet na kupno?Kiedy zamierzasz kupić zestaw? za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora?Do czego ma służyć komputer?Czy w koszyku ma się znajdować system operacyjny, monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)?

Cz ja

Nie jestem przekonany co do Skylake'a i Radeona

czyli mamy rozumieć, że komputer za miesiąc będziesz kupował? jeżeli tak to najlepiej przyjdz za miesiąc, bo wiesz, że ceny mogą szybko ulec zmianie. taki poglądowy zestaw, jakbyś kupował np. za tydzień lub max dwa:

Dysk: Western Digital Caviar Blue, 3.5'', 1TB, SATA/600, 7200RPM, 64MB cache
System operacyjny: Microsoft Windows 8.1 PL 32/64-bit DVD BOX
Zasilacz: Cooler Master G550M 550W Modularny 120mm 80+ BRONZE
Chłodzenie CPU: SilentiumPC Grandis XE1236
Procesor: Intel Core i5-6600K Skylake, socket 1151, 64bit, 3.9GHz, 95W, cache 6MB, BOX
Płyta główna: ASRock Z170 Extreme 4, Intel Z170, 4x DDR4, SATA3, USB 3.1, GBLAN, ATX
Pamięć: HyperX Fury DDR4, 8GB, 2666MHz, CL15
Karta graficzna: Sapphire R9 390 NITRO, 8GB GDDR5, 512 Bit
Obudowa: SilentiumPC Gladius M45W Pure Black
~5030zł
http://www.morele.net/inventory/info/8URyJ4/

wiem, że w tym budżecie brak SSD to troszkę kupa, ale to wszystko przez system, a raczej tutaj na niczym nie utniesz. chciałbym w ogóle wjechać z gladiusem x60/pax m7, ale budżet i tak już lekko przekroczony.

Myślę żeby tego ASRocka wymienić na coś tańszego i dać SSD, 600zł na płytegłowna to troszkę za dużo

Opublikowano

Nie jestem przekonany co do Skylake'a i Radeona

Myślę żeby tego ASRocka wymienić na coś tańszego i dać SSD, 600zł na płytegłowna to troszkę za dużo

niestety płyty ogólnie pod 1151 są drogie. na czymś takim jeszcze dasz rade skręcić skylake bodajże> 

http://www.morele.net/inventory/info/BLpEKm/

jeszcze ew. mozna zmienic g550m na xfx'a 550, ale ma gorszą regulacje napięć i przez to jest gorszy. g550m; dc-dc, xfx 550; grupowa.

dysk na Toshibe 1TB

i wtedy można zainwestować w lepszy dysk ssd tj. Transcend też 120 GB + mejbi r9 390 od ASUS'a i to by było tyle pewnie.

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

Od Asusa r9 to marny wybór.

Widziałem sporo opinii, że się bardzo grzeje.

Na pulpicie ma 45+ a w grach 85+ wiec lepiej wziąć msi lub sapphire.

Nie wiem czy to prawda, ale warto zaznaczyć ;)

Opublikowano

Od Asusa r9 to marny wybór.

Widziałem sporo opinii, że się bardzo grzeje.

Na pulpicie ma 45+ a w grach 85+ wiec lepiej wziąć msi lub sapphire.

Nie wiem czy to prawda, ale warto zaznaczyć ;)

to wymień pastę w grafie, bo to przy wysokie. asus lepszy wybór niż giguś, a msi ma problemy z gwarancją.. ogólnie najlepszy wybór to sapphire/xfx i ten ASUS w ostateczności.

Opublikowano

Skoro kupujesz gdzieś na początku marca to odśwież ten temat tak po 25 lutego. Teraz trochę za wcześnie na szlifowanie zestawu, bo do czasu zakupu może się co nie co pozmieniać.

Opublikowano

Jeśli będziesz zamawiał zestaw w morelach to możesz sobie dodać do koszyka usługę montażu.
Obecnie sklep oferuje dwie różne usługi montażu.
Pierwsza przeznaczona jest dla osób, które w swoim zestawie nie dokupują dodatkowego
chłodzenia na procesor, lecz zamierzają korzystać z dodawanego przez producenta procesora
http://www.morele.net/montaz-komponentow-zestaw-komputerowy-od-trzech-elementow-bez-dodatkowego-chlodzenia-266770/
to ta usługa.
Druga natomiast została przeznaczona dla osób, które dokupują do zestawu oddzielne
chłodzenie na procesor
http://www.morele.net/montaz-komponentow-od-3-elementow-wraz-z-dodatkowym-chlodzeniem-690846/
W przypadku obu powyższych usług przy zamawianiu zestawu w polu "kod promocyjny" należy wpisać
O44Y129AC8
i naciśnąć obok wyślij. Wtedy koszt montażu zmieni się na 1 złoty, a wysyłka będzie darmowa.
Alternatywnie zamiast montażu możesz dodać do koszyka pendrive SanDisk Cruzer Blade 8GB
http://www.morele.net/pendrive-sandisk-cruzer-blade-8gb-288751/
Wtedy  przy zamawianiu skorzystaj z kodu
WP35ZXZG5A
i postępuj analogicznie jak w przypadku promocji na montaż.

Opublikowano

@Harriott Ta płyta główna nie obsługuje tak szybkiego RAMu.

Taki zestaw będzie poprawny, jeśli chodzi o Skylake:

http://www.morele.net/inventory/info/3c9hU0/

No cena GPU jest z lekka za wysoka jak na 970tkę. Te pieniądze można włożyć w większy SSD lub lepszy zasilacz.

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

No tak zapomniałem, że te płyty do tej śmiesznej MHz obsługują.

Opublikowano

Twój zestaw był źle złożony, więc go poprawiłem.

Nie rozumiesz prostych pytań?

Prosiłem o odp. czy wszystko ze sobą działa, a nie zmienianie 1/2 Hardware'u.

Opublikowano

Tak wszystko zadziała.

Tak czy siak zestaw ma sens tylko jeśli będziesz wymieniać procek za niedługi czas i grafę na Pascale.

Opublikowano

zestaw nie ma sensu. nie dość, że 960 to i do tego 2GB  :yay:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...