Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sezon 3 - oficjalnie rozpoczęty!

Gość Alfik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

6129214544406031106232.jpeg

Zapewne większość z Was zdążyła już dostrzec, że dzisiaj został wprowadzony nowy patch do gry, a wraz z nim oficjalnie rozpoczęliśmy III Sezon w Smite'cie!

Niektórzy mieli już okazję przetestować nowości, głównie w przedmiotach, i stoczyć bitwę na odświeżonej mapie trybu Conquest

Co sądzicie o tak wielkich zmianach? 

Jak oceniacie początek tego III Sezonu? 

Opublikowano

Osobiście to bardzo mi się podoba, zdążyłem już nawet zagrać 3 mecze ligowe (2 wygrane i 1 przegrany) joust 3vs3 co moim zdaniem to najlepsza rzecz dodana do Smite.

Podoba mi się również system misji, teraz nie będzie tak, że ludzie wchodzą na grę odebrać nagrodę. Teraz trzeba zagrać te 4 mecze dziennie jeżeli chce się dostać gemy.

ALE zanim pogramy sobie stabilnie na serwerach Hirezu to poczekamy pewnie jeszcze kilka dni lub dłużej.

Ogólnie rzecz biorąc S3 oceniam na 9/10 w większości za ten ligowy joust.

VNp6c2U.png

Opublikowano

Ehh jak dla mnie to w dużym uproszczeniu i żeby nikogo nie obrazić przekleństwem... Porażka...

Ogólnie mapa 3v3 jest całkiem ok, i widać, że jest przystosowany do nowego trybu ligowego...

Ale jest jeszcze tryb solo.... I co do tego to mapa jest tragiczna.... Nie pomyśleli o ludziach, którzy preferują ten tryb, mogli zostawić starego jousta do tego trybu solo, który mnie tak bardzo boli....

Co do itemów... Jedne gorsze drugie lepsze. Zmiany co do nich będą na pewno bo niektóre są zbyt OP.

System misjii to chyba najlepsza według mnie rzecz jaką dodali.

Jedyne co mnie boli tak bardzo to właśnie to, że ucierpiał solo joust.

LukaSuper.png

Opublikowano

Not bad, wygrałem na joust 3 na 5 meczow na ligach, mapa jest calkiem dobrze zbalansowana, niestety jak grac teraz 1vs1? Troche bedzie problem, 

ciesze sie ze nie ma beatsow(tak jak by) itp, Ares ma teraz wieksze szanse.

Najbardziej podoba mi sie jednak nowa mapa conquest, dlatego iz Junger moze naprawde szybko wbic wysoki level i niezle namieszac w grze :).

4830328594.png

SMITE | Sezon 2 Diamond | US

Opublikowano

Grałem sobie na arenie przeciwko Zeusowi, patologia :D

Przez pierwszy etap wygrywaliśmy 300:250, następnie zeus kupił ten nowy item on ma chyba 120 ap, coldown i pasywkę, że po zabiciu skracają mu się czasy oczekiwania o 7 sekund (7 albo 8, nie pamiętam).

Nie mogliśmy wyjść ze spawna :>

Ares jest mocny, ale wystarczy kupić 1 relikt i jego ulti staje się bezużyteczne.

Ogólnie jeszcze z tydzień i wszystko zbalansują :)

btw. Redaktor metin2 zakłada temat w smite, coś mi tu nie pasuje ;p

Jakby nie było jutra, jakby nie istniał czas, chwila to dziś sekunda, ale zegar dawno już zgasł...

Trzyma przy sobie nas tylko wspomnienie tego, jak było tu nam na początku

4875_blue.png [*] 30.09.2016r. [*] 9368_gold.png

Opublikowano

No u mnie dosc wesolo, zagralem lacznie z 14 meczy, 7 w soloq(wygralem 1), reszta z kolegami.

Moje podsumowanie tego co jest i to co by sie przydalo:

1. Sol nadal za op

2. Lagi(nie przez moj internet, ping normalny)

3. Wypierdolic Relics i oddac Activy jak wczesniej(160s cd na beadzie? ten co to wymyslil powinien prace zmienic)

4. Gimme stara Conquest mapa(albo chociaz speed i atk speed camp)

5. Nerf dla magow

6. Lagi

7. Buff dla Guardianow(troche penetracji + executioner/spear i leci jak papier)

8. Ravana za op

9. Matchmaking jeszcze bardziej zjebany

10. ELO system jeszcze bardziej zjebany:

a) przegralem pierwszy mecz = -250 ELO

c) znajomy wygral pierwszy mecz = -350 ELO

d) znaojmy wygral drugi mecz = +50 ELO

11. Gimme back S1.

12. Wspomnialem juz o lagach?

13. Nerf dla Isis(1 lvl i sciaga archerow z Wing Gust, ale to sie chyba ciagnie od S1)s

Nie pomagam na PW, od tego macie forum!!!

#PHP-things

08FMpDu.png

Opublikowano

Grałem sobie na arenie przeciwko Zeusowi, patologia :D

Przez pierwszy etap wygrywaliśmy 300:250, następnie zeus kupił ten nowy item on ma chyba 120 ap, coldown i pasywkę, że po zabiciu skracają mu się czasy oczekiwania o 7 sekund (7 albo 8, nie pamiętam).

Nie mogliśmy wyjść ze spawna :>

Ares jest mocny, ale wystarczy kupić 1 relikt i jego ulti staje się bezużyteczne.

Ogólnie jeszcze z tydzień i wszystko zbalansują :)

btw. Redaktor metin2 zakłada temat w smite, coś mi tu nie pasuje ;p

No niestety, obecny balans to porażka. Wystarczy zagrać sobie na Arenie i wszystko staje się jasne. A Zeus to już w ogóle inny świat. ;)

Oby to szybko poprawili, bo się odechciewa gry.

Redaktorem to ja jestem wielu gier. ;) Smite to gra, której poświęcam najwięcej czasu. 

PS W sumie zauważyłem, że mało osób "idzie" w nowe itemy. Większość stawia na "klasyki".

Opublikowano

3/4 osób marudzi a i tak będą grac, jak zwykle z resztą :D

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Ciężko... Nowa mapa 3v3 zmienia całkowicie taktykę grania... Koniec z bunkrowaniem się pod wieżą. Więcej ataków z zaskoczenia na plecy przeciwnika. Hunterzy tracą sporo. Lepiej sprawiają się assasyni... Ogólnie bieda jak się pierwszy raz zagra :D

Opublikowano

Może sie wypowiem o tych zmianach, wspomne, że są tak słabe, że usunąłem gre z dysku po około półtora roku grania, i nie zamierzam zbyt szybko wracać.

1. Nowa jungla to obraz nędzy i rozpaczy, idiota który to wymyślił powinien zostać zwolniony. Wywalone dwa bufy, dodane XP campy, co to k***a jest, liga gimbusów, gdzie jungler afk farmi przez 15 minut?
2. Kryty są kompletnie useless, już teraz widze Hunterów budujących praktycznie full AS, koncentrując się na zbuffowanym Qin's blades, kryty są po prostu nie opłacalne.
3. Absurdalne lagi, farmie sobie linie, a sekunde później stoje ryjem w ścianie i napierdala mnie dwóch enemy, i to nie tylko u mnie, cały czas widuje sytuacje, gdzie typ z mojego teamu wbiega pod enemy tower solo, pada, i po chwili pisze "fucking lags".
4. Jaki był sens znerfienia KAŻDEGO JEDNEGO tankowego itemy w grze, i dodaniu nowych, które są absurdalnie mocne?
5. Nowy Runeforge Hammer to jakiś żart xD
6. Asasyni absurdalnie, niemiłosiernie mocni na buffniętym Qin's Blades i tym nowym, gównianym itemie dla melee psychical postaci, co pene ma na autosach. Ja p******e, sytuacje gdy asasyni se solują po 3 osoby na full HP są notoryczne.
7. Warriorzy są paskudnie słabi, wszystkie itemy które były przeznaczone dla nich dostały mocne nerfy, a oni sami żadnych buffów w ramach rekompensaty.
8. ADC są absurdalnie słabsi względem magów, i pisze to ADC main od sezonu pierwszego. Kryty znerfione w c**j, magowie mają nowy, potwornie mocny item, i nie dostali, z niezrozumiałych powodów, nerfów.
9. Relikty to bardzo smutny żart. Aktywne itemy były głównym czynnikiem, dzięki któremu zwróciłem się ku Smajtowi i zacząłem w niego grać. To była najlepsza mechanika tej gry, a wyjebali ją, i dali jakieś popierdółki, skopiowane summoner spelle z lola. Połowa z nich jest w kurwe useless, i nie widziałem ich na 30-40 gier które grałem (Taki Sunder, co za gówno, reportowalem typów za branie tego ścierwa), mają też nieporównywalnie mniejszy impact na gre niz aktywy.  Wyjebanie tak dobrej mechaniki gry, nie rozumiem tego, i nie zrozumiem, nieważne co by te patałachy z HiRezu pytali. Miałeś z*******e możliwości i mase taktyk, co i kiedy kupić, i na jakimś poziomie, a teraz w 90% mamy po dwa core relikty na na każdą rolę, brawo.

Widziałem te zmiany wczesniej na PTS, ale nie sądziłem, że będzie to tak tragiczne w praktyce, żę gra po tak długim okresie wyląduje w koszu. Smite dla mnie umarł, dziękuje HiRezowi za te półtora roku czasu, które spędziłem przy ich produkcji, i jednoczesnie monstrualny, metrowy murzyński c**j wam w dupy za całkowite zniszczenie tej gry.

Opublikowano

Dzieki za nakreslenie problemu. Osobie takiej jak ja- ktora zagra w tygodniu pare meczy z bratem i kuzynem dojscie do tych wnioskow zajeloby pewnie sporo czasu.

Zagralismy wczoraj 3 mecze 3v3 na teamy ktore wczesniej zmietlibysmy z palcem w nosie a tu assasin caly mecz skladal mojego huntera na 2 hity. Goscie marni, bez zgrania i taktyki a nic im zrobic nie moglismy bo assek skakal nam za plecy i nie... Nie zabijal... On zmiatal mojego maga i warriora zanim zdazylem kliknac stuna... Build pod kryty kompletnie bezuzyteczny...

Opublikowano

No mi się wydaje że te 3lata u mnie poszło w błoto trza od nowa uczyć się wielu spraw fajnie że dalej łatają tą dziure z itemami przed dwóch laty rozpętaná

Jak dla mnie tr codzienne misje są bez sensu bo narazie nie mam czasu aby je robić

Beads na 1sec... bez komentarza

3v3 jest piękne chociaż boss na mapie za OP pasyw

Opublikowano

No mi się wydaje że te 3lata u mnie poszło w błoto trza od nowa uczyć się wielu spraw fajnie że dalej łatają tą dziure z itemami przed dwóch laty rozpętaná

Jak dla mnie tr codzienne misje są bez sensu bo narazie nie mam czasu aby je robić

Beads na 1sec... bez komentarza

3v3 jest piękne chociaż boss na mapie za OP pasyw

Seryjnie, on chyba daje 70 ap, 50 ad oraz to, że wieża nie atakuje ;d

Jakby nie było jutra, jakby nie istniał czas, chwila to dziś sekunda, ale zegar dawno już zgasł...

Opublikowano

Beznadziejny sezon az odechcewa sie grac,wszelkie zmiany nieciekawe.Po co kombinowac skoro gra byla tak dobra to ja nie wiem

Opublikowano

Ale pierdolicie, mi się podoba 3 sezon.

Na twiterze pisali, że zmienią te misje na to co było + co tydzień (lub 2) będą jakieś tam misje.

Płaczki.

VNp6c2U.png

Opublikowano

Ale pierdolicie, mi się podoba 3 sezon.

Na twiterze pisali, że zmienią te misje na to co było + co tydzień (lub 2) będą jakieś tam misje.

Płaczki.

Akurat misje to najmniejszy problem.

Do mapy można się przyzwyczaić, itemy pewnie trochę znerfią, te stare zbufują i pewnie dałoby się pograć, ale.. tu się pojawiają te zjebane reliksy.

Grasz sobie na Kali/Bake, spoko, sprint 2 i ulty skontrowane - nic bardziej mylnego, nie ma sprintu 2 tylko jest c*****y reliks z cd 120 sec.

Beadsy/aegis mają 160cd, więc Poseidon może w tym czasie wyjebac ci 2-3 ulty. Spierdoling przed gankiem Thora, jak nie masz beadsów - bez szans. 

Ares na assaulcie, medi+beads na start i jakoś dasz rade, ale nie.. przecież drugi relikt możesz wybrać dopiero jak wbijesz 12 level.

Takich sytuacji moge wypisać z milion, hirez po prostu spierdolił mechanikę gry. 

Poza tym, ja nie płacze, tylko mam taki ból dupy o te reliksy, że nie mogę siedzieć.

asdf1234

Opublikowano

Może sie wypowiem o tych zmianach, wspomne, że są tak słabe, że usunąłem gre z dysku po około półtora roku grania, i nie zamierzam zbyt szybko wracać.

1. Nowa jungla to obraz nędzy i rozpaczy, idiota który to wymyślił powinien zostać zwolniony. Wywalone dwa bufy, dodane XP campy, co to k***a jest, liga gimbusów, gdzie jungler afk farmi przez 15 minut?

2. Kryty są kompletnie useless, już teraz widze Hunterów budujących praktycznie full AS, koncentrując się na zbuffowanym Qin's blades, kryty są po prostu nie opłacalne.

3. Absurdalne lagi, farmie sobie linie, a sekunde później stoje ryjem w ścianie i napierdala mnie dwóch enemy, i to nie tylko u mnie, cały czas widuje sytuacje, gdzie typ z mojego teamu wbiega pod enemy tower solo, pada, i po chwili pisze "fucking lags".

4. Jaki był sens znerfienia KAŻDEGO JEDNEGO tankowego itemy w grze, i dodaniu nowych, które są absurdalnie mocne?

5. Nowy Runeforge Hammer to jakiś żart xD

6. Asasyni absurdalnie, niemiłosiernie mocni na buffniętym Qin's Blades i tym nowym, gównianym itemie dla melee psychical postaci, co pene ma na autosach. Ja p******e, sytuacje gdy asasyni se solują po 3 osoby na full HP są notoryczne.

7. Warriorzy są paskudnie słabi, wszystkie itemy które były przeznaczone dla nich dostały mocne nerfy, a oni sami żadnych buffów w ramach rekompensaty.

8. ADC są absurdalnie słabsi względem magów, i pisze to ADC main od sezonu pierwszego. Kryty znerfione w c**j, magowie mają nowy, potwornie mocny item, i nie dostali, z niezrozumiałych powodów, nerfów.

9. Relikty to bardzo smutny żart. Aktywne itemy były głównym czynnikiem, dzięki któremu zwróciłem się ku Smajtowi i zacząłem w niego grać. To była najlepsza mechanika tej gry, a wyjebali ją, i dali jakieś popierdółki, skopiowane summoner spelle z lola. Połowa z nich jest w kurwe useless, i nie widziałem ich na 30-40 gier które grałem (Taki Sunder, co za gówno, reportowalem typów za branie tego ścierwa), mają też nieporównywalnie mniejszy impact na gre niz aktywy.  Wyjebanie tak dobrej mechaniki gry, nie rozumiem tego, i nie zrozumiem, nieważne co by te patałachy z HiRezu pytali. Miałeś z*******e możliwości i mase taktyk, co i kiedy kupić, i na jakimś poziomie, a teraz w 90% mamy po dwa core relikty na na każdą rolę, brawo.

Widziałem te zmiany wczesniej na PTS, ale nie sądziłem, że będzie to tak tragiczne w praktyce, żę gra po tak długim okresie wyląduje w koszu. Smite dla mnie umarł, dziękuje HiRezowi za te półtora roku czasu, które spędziłem przy ich produkcji, i jednoczesnie monstrualny, metrowy murzyński c**j wam w dupy za całkowite zniszczenie tej gry.

nerfy guardianów i huntery dlatego, że byli najwięcej grani w s2. 

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Który to jest ten nowy item który jest taki op podobno jak się nazywa po pl?

Najdroższy item dla magów, se znajdziesz. W połączeniu z butami na pene robisz true dmg jak ktos resistów nie zbuduje. Wybornie k***a.

Opublikowano

nerfy guardianów i huntery dlatego, że byli najwięcej grani w s2. 

Ogólnie jakoś dobrze mi się gra ymirem, jest to strażnik. W głównej mierze to może zależeć od teamu, aczkolwiek ostatnio mam takie serie wygranych, że lvl na dzień wpada^^ xD

Ostatni patch na + z tego co widzę można ładnie zdobyć gemy. Zauważyłem tez pewien błąd, a mianowicie jak są klejnoty za zadanie to w treści jest napisane, że co 7 misji, aczkolwiek w tym kółeczku pojawia się napis 0/2, czyli można wywnioskować, że wystarczą dwa wykonane zadania.

Opublikowano

Ogólnie jakoś dobrze mi się gra ymirem, jest to strażnik. W głównej mierze to może zależeć od teamu, aczkolwiek ostatnio mam takie serie wygranych, że lvl na dzień wpada^^ xD

Ostatni patch na + z tego co widzę można ładnie zdobyć gemy. Zauważyłem tez pewien błąd, a mianowicie jak są klejnoty za zadanie to w treści jest napisane, że co 7 misji, aczkolwiek w tym kółeczku pojawia się napis 0/2, czyli można wywnioskować, że wystarczą dwa wykonane zadania.

System jest w trakcie modyfikacje i poprawek. Gracze nie przyjęli go i Hi-Rez musiał ów zadania zawiesić. Zastępczo pojawiły się nagrody za logowanie, choć te misje można i tak robić. ;) 

Trochę się do tego sezonu już przyzwyczaiłem. Zauważyłem, że dużo ludzi nie gra nawet na nowych przedmiotach, co mnie dziwi. Ciągle czekam na te poprawki, bo pewne postacie są zbyt op. Mam nadzieję, że szybko wyrównają twórcy poziom bogów. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...