Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Shaiya - Ta gra jeszcze żyje? Gdzie opłaca się pograć?

Toky

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Toky Przez to, że byli przez długi okres Tureccy gracze, Polska społeczność (która się mnożyła), zaczęła się dzielić (zmniejszać). Przestali grać w grę i zapomnieli.

Gra moim zdaniem już umarła, Turków już nie ma, a razem z nimi - Polaków.

Mimo wszystko nadal jest ona warta uwagi.

Jeśli chcesz gdzieś pograj, to pograj na normalnej wersji Shaiya, ponieważ przy niej jest (a może bardziej było) najwięcej zabawy. 

Opublikowano

@Toky Przez to, że byli przez długi okres Tureccy gracze, Polska społeczność (która się mnożyła), zaczęła się dzielić (zmniejszać). Przestali grać w grę i zapomnieli.

Gra moim zdaniem już umarła, Turków już nie ma, a razem z nimi - Polaków.

Mimo wszystko nadal jest ona warta uwagi.

Jeśli chcesz gdzieś pograj, to pograj na normalnej wersji Shaiya, ponieważ przy niej jest (a może bardziej było) najwięcej zabawy. 

Fajnie się rozpisałeś, a wiesz jak jest z gospodarką na taki w miarę ogarnięty SET lub rozpoczęcie ile trzeba by było mieć B?

Opublikowano

Fajnie się rozpisałeś, a wiesz jak jest z gospodarką na taki w miarę ogarnięty SET lub rozpoczęcie ile trzeba by było mieć B?

"Dobre sety", to sety, które się używa do walk PvP.

Najzwyklejsze przedmioty, które Ci wystarczą do walki z potworami to takie, które nabędziesz za pieniądze w grze i nie będziesz potrzebował dopłacać.

Wszystko inne można dropnąć za darmo na kilka sposobów:

• Zbroje, bronie, lapizy, lapisje itp. - możesz wydropić normalnie w walce z potworami.
  • Co każde 24h (licząc od godziny otwarcia), na AeriaGames możesz otworzyć skrzynię za darmo, w której możesz trafić kulki EXP'a, kamień przeniesienia, młot kowalski, dzięki któremu połączysz lapiz/lapisje z daną zbroją/mieczem, itd.
  • Możesz na targowisku lub w ogłoszeniach znaleźć coś do kupienia (za kasę w grze).

Więcej sposobów nie znam.

Opublikowano

"Dobre sety", to sety, które się używa do walk PvP.

Najzwyklejsze przedmioty, które Ci wystarczą do walki z potworami to takie, które nabędziesz za pieniądze w grze i nie będziesz potrzebował dopłacać.

Wszystko inne można dropnąć za darmo na kilka sposobów:

• Zbroje, bronie, lapizy, lapisje itp. - możesz wydropić normalnie w walce z potworami.
  • Co każde 24h (licząc od godziny otwarcia), na AeriaGames możesz otworzyć skrzynię za darmo, w której możesz trafić kulki EXP'a, kamień przeniesienia, młot kowalski, dzięki któremu połączysz lapiz/lapisje z daną zbroją/mieczem, itd.
  • Możesz na targowisku lub w ogłoszeniach znaleźć coś do kupienia (za kasę w grze).

Więcej sposobów nie znam.

Bardziej chodzi mi o to żeby w tej grze być kimś ile trzeba mieć tej kasy? Bo to jest gra pod $ a stać mnie na to żeby sobie z ALLEGRO NP. kupić troche tego całego GOLDA.

Opublikowano

Bardziej chodzi mi o to żeby w tej grze być kimś ile trzeba mieć tej kasy? Bo to jest gra pod $ a stać mnie na to żeby sobie z ALLEGRO NP. kupić troche tego całego GOLDA.

Kupę siana. Żeby kupić najlepszy set, potrzeba ponad 40kkk, wynosić będzie to ok. 400 zł.

Opublikowano

Kupę siana. Żeby kupić najlepszy set, potrzeba ponad 40kkk, wynosić będzie to ok. 400 zł.

Koles wystawil aukcje na ALLEGRO 10 b - 1 zl, oplaca sie kupowac?

Opublikowano

Koles wystawil aukcje na ALLEGRO 10 b - 1 zl, oplaca sie kupowac?

Patrzyłem, ale ma 15 gwiazdek. Nie, nie opłaca się. Na 90% oszust. Jednak to nie jest majątek i warto spróbować. ;)

Opublikowano

Patrzyłem, ale ma 15 gwiazdek. Nie, nie opłaca się. Na 90% oszust. Jednak to nie jest majątek i warto spróbować. ;)

Powiedzmy za te 50 zł mam te 50kkk, to dużo przeliczając na rzeczy w SHAIYA?

Opublikowano

Powiedzmy za te 50 zł mam te 50kkk, to dużo przeliczając na rzeczy w SHAIYA?

Bardzo dużo.

Itemy maksymalnie można wrzucać na Apulune za ok. 4,3kkk. Możesz kupić za to wszystkie najlepsze możliwe przedmioty. :)

Opublikowano

Bardzo dużo.

Itemy maksymalnie można wrzucać na Apulune za ok. 4,3kkk. Możesz kupić za to wszystkie najlepsze możliwe przedmioty. :)

A jakieś prywatne serwer są w twoim okręgu pola widzenia?

Opublikowano

Stwórzcie własny serwer, swoje zasady itp jeśli chcecie pograć normalnie, ja gram w to juz 6lat, i powiem tyle..GÓWNO od epizodu 5.X :P ep 4.5 był najlepszy.. teraz na set jako taki, trzeba wydac PLN, set "średniak" kosztuje 700zł+, żeby "przezyc" trzeba sellac sms, lub jesli ma sie 70+ expic za B ile wlezie..

http://www.mpcforum.pl/topic/1513633-tutwłasny-serwer-shaiya/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...