Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do 2000zł

kiepus1337

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Potrzebuje czerwonego samochodu. Z góry dzięki.

Wypełnij wzór to coś się poleci

Jaki posiadasz budżet na kupno?
Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)
Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora?
Do czego ma służyć komputer?
Czy w koszyku ma się znajdować system operacyjny, monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)?
Czy zamierzasz podkręcać podzespoły?
Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu?

Opublikowano

Mój budżet to ok. 2000zł. Chce kupic kompa jak najszybciej. Komputer głównie do CS GO i gta V .Chciałbym zeby w koszyku było : procesor, karta graficzna, zasilacz, płyta głowna, obudowa, dysk, no i pamięć ;D. nie zamierzam nic podkręcac

Opublikowano

Mój budżet to ok. 2000zł. Chce kupic kompa jak najszybciej. Komputer głównie do CS GO i gta V .Chciałbym zeby w koszyku było : procesor, karta graficzna, zasilacz, płyta głowna, obudowa, dysk, no i pamięć ;D. nie zamierzam nic podkręcac

Około 2000 to znaczy, że może wykroczyć powiedzmy 100 czy 200 złotych poza budżet?

Jak najszybciej to znaczy? Masz już kasę i będziesz kupował na dniach czy przykładowo najpierw szukasz pomysłu, a komputer będziesz kupował powiedzmy za kilka miesięcy?

Napędu DVD nie potrzebujesz? Bo nie wymieniłeś go w liście potrzebnych podzespołów.

Opublikowano

To przyjdź tydzień przed zakupem. Ceny, dostępność, opłacalność poszczególnych elementów zmieniają się często z dnia na dzień, a co dopiero tutaj mówić o miesiącu. Te kilka dni jak najbardziej wystarczy na doszlifowanie zestawu aby w dniu zakupu był jak najlepszy. Nie potrzeba na to aż miesiąca.

Opublikowano

czyli można powiedzieć, że komputer za 2,3k.

Dysk: Western Digital Caviar Blue, 3.5'', 1TB, SATA/600, 7200RPM, 64MB cache
Obudowa: Zalman Z1 - USB 3.0
Zasilacz: FSP/Fortron efektywność 85+ BRONZE, ATX 2.3 ACTIVE PFC, 12CM
Karta graficzna: Asus GeForce GTX 950 STRIX, 2GB GDDR5, 128 BIT, 2XDVI, HDMI, DP, Box
Płyta główna: ASRock B150M-HDV, B150, DDR4, SATA3, USB 3.0, mATX
Procesor: Intel CORE i3-6100 3.7GHz LGA1151 BOX
Pamięć: Kingston HyperX FURY 8GB DDR4 2133MHz CL14
~2315zł

http://www.morele.net/inventory/info/ei1IXK/

lub na sockecie am3+ (zależy czy będziesz myslał o szybkiej rozbudowie i oc) jeżeli będziesz podkręcał i nie masz zamiaru tak szybko zmieniać podzespołów to bierz fx'a, a jeżeli chcesz za rok wymienić lub półtorej kompa to pierwszy.

Pamięć: Crucial Ballistix 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz CL9 Unbuffered NON-ECC 1.5V
Dysk: Toshiba 3.5'', 1TB, SATA/600, 7200RPM, 32MB cache
Płyta główna: Asus M5A97 R2.0 AM3+ AMD970 4DDR3 RAID/USB3/GLAN ATX
Procesor: AMD FX-6300, socket AM3+, 64bit, 3,5GHz, 95W, cache 14MB, BOX
Zasilacz: SilentiumPC Vero L1 500W VL1-500
Obudowa:Zalman Z1 - USB 3.0
Karta graficzna: XFX Radeon R9 280 Double Dissipation 3GB GDDR5 384-BIT
~2340zł
http://www.morele.net/inventory/info/7u5ucj/

z nudów.. ja bym poleciał w drugi zestaw. oczywiście uwzględniając to co napisałem wyżej. a i będziesz musiał odstawić jeszcze w przyszlości fundusze na kręcenie powyżej 4,2 GHz (na tym mnożniku trzeba już zmieniać napięcie = wyższe temperatury) myślę, a raczej jestem pewny, że cooler kroju fortisa 3/macho rev.b to już świaaat/fera 2 (ewentualnie) lub grandis. radziłbym używki, bo są fajne coolery takie za 8 dych, które są mało zniszczone.

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...