Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do gier do 5 900 zł

piotrorsicz4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki posiadasz budżet na kupno? 5 900 zł (lecz jeśli można to przydałoby się zaoszczędzić)
Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat) mniej więcej miesiąc
Do czego ma służyć komputer? do gier
Czy w koszyku ma się znajdować system operacyjny, monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)? będzie system operacyjny (win 8.1 64 bit lub 10 64 bit) i kupię też nowy monitor
Czy zamierzasz podkręcać podzespoły? nie
Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu?

Mimo, że budżet wynosi 5 900zł wolałbym trochę zaoszczędzić. Jeśli zaproponuje ktoś wybór danego komputera to poproszę też o link do sklepu gdzie można zakupić komputer.

Zastanawiałem się nad tym:http://www.gameragon.pl/p23143,asus-rog-g20aj-plb03s.html?gclid=COOJvZ3L2MoCFSEIwwod-UABlQ 

Ale nie wiem czy nie przepłacę

LoL

Opublikowano

A na dzień dzisiejszy jaki można polecić? Bo istnieje możliwość kupna teraz, napisałem miesiąc, bo miałem zamiar popytać na wielu forach, nie znam się na komputerach, lecz jeśli zaproponuje pan bardzo dobrą ofertę, mogę kupić i w ten weekend.

LoL

Opublikowano

Ten komputer, który podałeś można złożyć na morelach za 4k.

Jeśli nie zamierzasz podkręcać:

i5 6600

Gigabyte Z170-HD3

2x4GB 2666MHz Kingston CL13

SilentiumPC M35

R9 390 Sapphire

SSD Plextor 128GB

Seagate 1TB

SilentiumPC Supremo M1 550W

Opublikowano

A na dzień dzisiejszy jaki można polecić? Bo istnieje możliwość kupna teraz, napisałem miesiąc, bo miałem zamiar popytać na wielu forach, nie znam się na komputerach, lecz jeśli zaproponuje pan bardzo dobrą ofertę, mogę kupić i w ten weekend.

Proszę bez pisania "na pan", bo jesteśmy w internecie, tu każdy jest "na ty" :)

http://www.morele.net/inventory/info/PYf4xS/

Taki zestaw, ponieważ R9 390X jest bardziej opłacalny niż GTX 980, a do GTX 980 Ti trochę za mały budżet. Masz tu i5, dysk SSD, dobrą obudowę i zasilacz.

Opublikowano

serio z170 do zablokowanego mnożnika? i nie mówcie, że można podkręcać, bo był nawet jakiś artykuł, który mówił o tym oc na non-k

http://www.purepc.pl/procesory/to_chyba_koniec_podkrecania_zablokowanych_procesorow_skylake

chyba, że nie będziecie update'owali biosu lub autor zamierza rozbudowę na odblokowanego skylake, to co innego.

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

a no tak.. zmieniłbym: płytę na b150, zotaca na evge, zasilacz na g550m i dysk na wd/hitachi, ale to mniejsza.  

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

normalnie to i mógłbyś na boxie lecieć.. te chłodzenie to tylko po to, żebyś miał cicho właśnie.

wszystkie: 980 TI to tytan i na tym to i w rozdziałce 2k gry w 60 fps powinny chodzić. nie mówiąc o 1080p, na której pewnie będziesz grał.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...