Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowe i nadchodzące gry MMORPG

Jano900

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy ktoś ogarnia, jak wygląda aktualna sytuacja na rynku gier mmorpg? W FFXIV wiecznie grać nie można, a jednak gry mmo są całkiem przyjemne. Blade & Soul szczerze nawet nie widziałem, ale to gra pod pvp, więc odpada. Black Desert się sprzedało, więc też już z góry odpada. Jeśli ktoś wie, co się teraz dzieję, proszę o informacje. 

Opublikowano

@Jano900

Icarus Online zostanie wydany w Europie i Ameryce w tym roku, już są prowadzone testy. Gra zostanie wydana u nas przez NEXON NA jednak nie ma co się martwić o P2W, ponieważ po zmianie CEO NEXON'a nowe gry są prawdziwym F2P. Oczywiście Item Shop przyśpiesza grę, ułatwia ją jednak nie daje prawdziwej przewagi. Gra u nas będzie się nazywała Riders of Icarus. Gra jest obecnie na 6 miejscu najpopularniejszych gier Online w Korei.

http://icarus.nexon.net/en

Następną grą, która do nas ma w tym roku przylecieć z Korei jest MxM (Master x Master) od NCsoftu. Gra przypomina HotS pod względem bohaterów, bohaterowie pochodzą z różnych gier NCsoftu. Gra jest MOBĄ ale z trybem PvE itp.

http://www.playmxm.com/en/

Grą MMO na którą najbardziej ludzie teraz czekają poza BDO jest Bless, który właśnie wystartował w Korei. Jednak nie ma żadnych informacji na temat wydania gry w Europie/Ameryce. Gorącą grą jest również Moonlight Blade Online z Chin, który jest ''lepszą'' wersją BnS jednak również nie ma żadnych informacji na jego temat. Niestety nie ma nic ciekawego do zagrania, SWTOR bardzo się poprawił od ostatniego razu i jego baza graczy mocno poszybowała w górę a sam mogę zapewnić, że gra jest teraz wyśmienita. Można również patrzeć z nadzieją na TERE ponieważ gra przeszła właśnie w Korei z HanGame do NEXON'u a z NEXON'em łączą się duże pieniądze, które pewnie zostaną zainwestowane w TERE (jestem pewien, że BlueHole Studio zostanie wykupione przez NEXON). A sam GF nieco się poprawił jeśli chodzi o to całe P2W.

没我爱

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

A coś z istniejących mmorpg? TERA odpada, wytrzymałem do 30 poziomu, i przez całą grę chodzisz od punktu A do B, robiąc nic nie wnoszące do gry questy. Vindictus odpada, bo nie wygląda dobrze, a o aspekcie audio nawet nie wspominam. Itemshop działa dobrze, ale od 70 poziomu bez niego nic nie zrobisz. 

Opublikowano

Ciężko aktualnie z grami mmorpg, albo stały się one dość mocno P2W, albo po prostu nie są już wspierane i gra odstaje, ma dużo bugów i hakerów. 
Z ciekawszych gier, może nie do końca mmorpg, ale jest The Division. Nie wnikałem jeszcze głębiej czy będzie ona na zasadzie P2P czy tylko jednorazowy zakup gry. Startuje ona 8 marca i jest strzelaninką 3 osobową w otwartym świecie, w którym możesz również spotkać innych graczy.

Opublikowano

Właśnie się obawiam, że jesteśmy w "niżu" gier mmorpg. Nie ma po prostu w co grać (oprócz WoW'a i FFXIV, ale to są drogie rzeczy), a Black Desert przejdzie na f2p najszybciej miesiąc po premierze. 

Opublikowano

A może wypróbujesz taki klasyk jak Dungeon Fighter Online? Gra naprawdę godna polecania jednak od razu uprzedzam, że nie podoba się większości Europejczykom czy Amerykanom ze względu na swój oryginalny i niepowtarzalny styl jednak łatwo się do niej przekonać. Bardzo sam też lubię RIFT'a jednak ma kilka problemów, mało graczy (choć jest lepiej), skopana optymalizacja no i te ceny w IS. Gra jest w 100% za darmo jednak niektóre Soule trzeba kupić z paczek, które nie są tanie. Same Soule nie są wymagane bo masz całą gamę do wyboru z tych startowych i na pewno coś stworzysz fajnego z nich jednak uważam, że Soule za kasę są dosyć fajne i ciekawe. No i nie licząc Souli dochodzi do tego patron, który daje kilka ułatwień ale nie P2W (jednak możesz kupić go od graczy za wyfarmiony gold), i niestety nowa klasa również jest za pieniążki więc to trochę ssie. 

没我爱

Opublikowano

A może wypróbujesz taki klasyk jak Dungeon Fighter Online? Gra naprawdę godna polecania jednak od razu uprzedzam, że nie podoba się większości Europejczykom czy Amerykanom ze względu na swój oryginalny i niepowtarzalny styl jednak łatwo się do niej przekonać. Bardzo sam też lubię RIFT'a jednak ma kilka problemów, mało graczy (choć jest lepiej), skopana optymalizacja no i te ceny w IS. Gra jest w 100% za darmo jednak niektóre Soule trzeba kupić z paczek, które nie są tanie. Same Soule nie są wymagane bo masz całą gamę do wyboru z tych startowych i na pewno coś stworzysz fajnego z nich jednak uważam, że Soule za kasę są dosyć fajne i ciekawe. No i nie licząc Souli dochodzi do tego patron, który daje kilka ułatwień ale nie P2W (jednak możesz kupić go od graczy za wyfarmiony gold), i niestety nowa klasa również jest za pieniążki więc to trochę ssie. 

Ze screenów widać, że jest to gra turowa, albo chociaż taktyczna. Jeśli tak jest, to grałbym aż by furczało. Problem jest jednak taki, że anime. Jeśli to nie waży 40gb, to mogę spróbować, bo jeśli jest to na prawdę dobre, to wytrzymam nawet anime. 

Edit

Na filmikach walka wygląda zupełnie inaczej. Jednak nie grałbym. 

Opublikowano

Ze screenów widać, że jest to gra turowa, albo chociaż taktyczna. Jeśli tak jest, to grałbym aż by furczało. Problem jest jednak taki, że anime. Jeśli to nie waży 40gb, to mogę spróbować, bo jeśli jest to na prawdę dobre, to wytrzymam nawet anime. 

Edit

Na filmikach walka wygląda zupełnie inaczej. Jednak nie grałbym. 

To nie jest ani turówka ani taktyczna gra. To dungeonowa nawalanka w 2d, waży +/- 7gb? 

Poczekaj na Open Bete Tree of Savior, grałem w obie cbt i katowałem do upadłego, godny nastepca starego dobrego Ragnaroka.

Oprócz tego wszystkie gry warte uwagi albo są w becie albo w early acces, więc kappa.

Opublikowano

To jeszcze ostatnie pytanie - kiedy wyjdą te warte uwagi mmorpg? Bo jeśli przez najbliższe dwa miesiące, to nie jest źle, ale jeśli potem, to prawdopodobnie będzie za późno, bo będę miał już abonament do FFXIV. 

Opublikowano

To jeszcze ostatnie pytanie - kiedy wyjdą te warte uwagi mmorpg? Bo jeśli przez najbliższe dwa miesiące, to nie jest źle, ale jeśli potem, to prawdopodobnie będzie za późno, bo będę miał już abonament do FFXIV. 

Black Desert - 3 marca, Asta Online - open beta też 3 marca (chyba), ToS - open beta w marcu/kwietniu, Bless online cbt w drugim lub trzecim kwartale.

Opublikowano

A Asta Online to nie jest przypadkiem ta gra, co nie przyjęła się w Korei? 

No tak, podobnie jak wasze ELOA.

Wiadomo czy Albion Online będzie F2P?

Nie, będzie b2p.

Opublikowano

Okazuje się, że Black Desert ma najgorszy item shop w historii ludzkości, dlatego tego nawet kijem nie dotknę. Bless mnie interesuje, ale na CBT na pewno się nie załapię. Jeśli kogoś tu olśni, że istnieje jakieś przyzwoite mmorpg, to proszę pisać.

Opublikowano

Okazuje się, że Black Desert ma najgorszy item shop w historii ludzkości, dlatego tego nawet kijem nie dotknę. Bless mnie interesuje, ale na CBT na pewno się nie załapię. Jeśli kogoś tu olśni, że istnieje jakieś przyzwoite mmorpg, to proszę pisać.

Fakt faktem że 120 zł za kostium który daje statystyki w grze b2p (!?!) jest mocną przesadą. Z mmorpgów których mógłbyś teraz spróbować przypomniało mi się The Secret World, więc możesz sprawdzić, dosyć nietypowa produkcja.

Opublikowano

Fakt faktem że 120 zł za kostium który daje statystyki w grze b2p (!?!) jest mocną przesadą. Z mmorpgów których mógłbyś teraz spróbować przypomniało mi się The Secret World, więc możesz sprawdzić, dosyć nietypowa produkcja.

Ten The Secret World jest chyba nawet zbyt nietypowy. A co do BDO - po dłuższych oględzinach nie jest aż tak tragicznie, ale jednak system ekwipunku (który wg. mnie jest bardzo ważny) najzwyczajniej w świecie jest do kitu. Co prawda wygląd zbroi jest względnie realistyczny (nie ma naramienników wielkości człowieka itd), ale te zbroje z itemshopu już powoli tak wyglądają. Po prostu wycięli zbroje z gry i dodali je do itemshopu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...