Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

karta pod fx'a

Harriott

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! 

Przymierzam się do zakupu karty graficznej za ok. 1000 złotych. Większość pisze mi, że mam koniecznie kupić GTX'a, choćby to był 960. Tak właśnie myślę, żeby nie zdecydować się na tego maxwella. Posiadam fx'a 6300 i gram w rozdzielczości 1680x1050. Pierwszy mój wybór to miał być radeon, ale sam już nie wiem.. Boje się też o wsparcie Maxwell po wyjściu Pascali, bo jak wiadomo nvidia lubi zaniedbywać starsze produkty. 

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

To akurat fakt, że sterowniki AMD wolą procesory o silnych rdzeniach. A jaki masz zasilacz?

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

To akurat fakt, że sterowniki AMD wolą procesory o silnych rdzeniach. A jaki masz zasilacz?

zasilacz to ma najmniej do gadania. VS 550W.

.edit: może nie najwyższa półka, ale ufam korsarzom bezgranicznie.

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

Cóż, jeśli twój fx stoi na stocku, to lepiej spiszę się nvidia (ale też nie dużo, 1-2%), a jak masz go podkręconego, to obie karty spiszą się równie dobrze, bo pólka i wydajność jest ta sama, zależy głownie od gier w jakie grasz.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Cóż, jeśli twój fx stoi na stocku, to lepiej spiszę się nvidia (ale też nie dużo, 1-2%), a jak masz go podkręconego, to obie karty spiszą się równie dobrze, bo pólka i wydajność jest ta sama, zależy głownie od gier w jakie grasz.

hmm.. będę kręcił fx'a do 4,3 GHz gdzieś na 970a-ud3. pykam w gierki takie, jak: GTA 5, Wiedźmin 3 (odpadające kończyny etc.) Całokształt gier zombie (Dying Light, Left 4 Dead, ZOMBIE). ogólnie akcja, rpg czasami, rzadko fps (jedynie cs ew. cod) i wchodzące nowości. szczerze nie umiem określic w co konkretnie będę grał. 

Opublikowano

Weź radeona. Po twoim sposobie pisania, widać, że chcesz kartę na trochę, a nie na chwilę. AMD dłużej wspiera karty niż nvidia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...