Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc z Tshockiem

TheXboxPlay

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siemka mam pewne problemy i pytania związane Tshockiem znaczy z komendami jak można tak ująć :D 

Wymienię je w kolejności

1.nie mogę zaznaczyć obszaru żeby gracze go nie rozwalali

Wpisuje ./Region set 1 >>> Region set 2 >>> Region define [Nazwa] no i na końcu Region Protect [nazwa] true  No ale jak to wpisze to i tak mogą rozwalać

2.Jak mogę zablokować żeby Moby i Potworki nie wchodziły na spawn widziałem na innych serwerach że jak wchodzą na spawn to umierają :D

Proszę o pomoc ;)

Re69qCr.png

Opublikowano

1)

a) /region set 1 ( zaznacz lewy górny róg działki )

B) /region set 2 ( zaznacz prawy dolny róg działki )

c) /region define <nazwa działki>

- po tym działka jest skończona

:: upewnij się że gracze nie dostali permissji które umożliwiają im budowanie w zabezpieczeniu i że poprawnie postawiłeś działkę w miejscu gdzie chciałeś

( po wpisaniu region set należy kliknąć w wybranym miejscu przy użyciu Wrench ( musisz mieć wire ) albo Ice Rod - najlepsza opcja )

2) 

a) Google -> Tshock Plugins -> DieMob

B) zrób region

c) /diemob add <nazwa regionu do zabezpiecznienia>

/diemob add "Spawn"

edit: jak chcesz możesz wejść na mój server dam ci na chwile God-a i cie nauczę jak to się robi...

pierw jednak dodaj mnie na Steam abym wiedział kiedy będziesz OnLine... -> Crystal Craft Server

Opublikowano

Ogólnie wiem jak się zakłada ale są jakieś premissjie do tego żeby gracze mogli budować na zabezpieczonej działce ?

możesz coś jeszcze podać żebym cię znalazł

Re69qCr.png

Opublikowano

Jeśli chcesz nadać permisję taką, aby Użytkownik mógł edytować/budować na każdym regionie dopisz permisję: tshock.world.editregion

Opublikowano

a co zrobić żeby właśnie nie mogli budować na danych regionach, bo ogólnie nie mam tej premissie wpisanej ale i tak mogą niszczyć budować, wiem że mam tylko wpisane "tshock.world.modify" ale to jest żeby ogólnie nie niszczyli ani budowali

Re69qCr.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...