Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FIFA 16 - Program przestał działać

MarsonTM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem, mianowicie od pewnego czasu nie mogę uruchomić gry. Po przejsciu z launchera do okna gry, zaczyna się ona ładować i po paru sekundach freeze, "FIFA 16 przestała działać". Możliwe, że opuszczając FUTa za szybko wyłączyłem grę na etapie wczytywania... :/

Napisałem na forum od EA ale nie dostałem odpowiedzi od 2 tygodni. Telefon do nich chce wykonać w ostatecznosci.

Używam kontrolera. Gram na komputerze, nie laptopie. Wczesniej wszystko normalnie działało więc raczej nie jest to problem z kartą graficzną lub procesorem.

Opublikowano

Możliwe, że opuszczając FUTa za szybko wyłączyłem grę na etapie wczytywania...

Gra nie wczytała się poprawnie i mogą być błędy z savem, aktualizacja gry lub reinstal.

3299714609807431174823.jpeg

Opublikowano

Mam problem, mianowicie od pewnego czasu nie mogę uruchomić gry. Po przejsciu z launchera do okna gry, zaczyna się ona ładować i po paru sekundach freeze, "FIFA 16 przestała działać". Możliwe, że opuszczając FUTa za szybko wyłączyłem grę na etapie wczytywania... :/

Napisałem na forum od EA ale nie dostałem odpowiedzi od 2 tygodni. Telefon do nich chce wykonać w ostatecznosci.

Używam kontrolera. Gram na komputerze, nie laptopie. Wczesniej wszystko normalnie działało więc raczej nie jest to problem z kartą graficzną lub procesorem.

Gra nie wczytała się poprawnie i mogą być błędy z savem, aktualizacja gry lub reinstal.

@1361622928-U485574.pngMarsonTM Zamiast zrobisz to, co powiedział @Hobcio, najpierw napraw grę w origin. Może to poskutkuje i reinstal nie będzie koniecznością.

Opublikowano

@Adder. @Hobcio Reinstall już robiłem 2 razy, też naprawiałem i nic nie podziałało, aktualizacja również nic nie dała

@1361622928-U485574.pngMarsonTM No to niestety musisz zadzwonić do EA, to już jest ta ostateczność.

Twój problem prawdopodobnie polega na tym, że wyłączyłeś grę w trakcie synchronizacji, która źle się zapisała nie na Twoim komputerze, lecz na serwerach EA i nic nie zrobisz, póki oni się tym nie zajmą.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngMarsonTM No to niestety musisz zadzwonić do EA, to już jest ta ostateczność.

Twój problem prawdopodobnie polega na tym, że wyłączyłeś grę w trakcie synchronizacji, która źle się zapisała nie na Twoim komputerze, lecz na serwerach EA i nic nie zrobisz, póki oni się tym nie zajmą.

no niestety :/ ale dzięki za pomoc :)

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngMarsonTM

1. Masz zainstalowane najnowsze sterowniki od karty graficznej? Może błąd ten występuje po aktualizacji karty? Jeśli tak odinstaluj ostatnie aktualizacje karty graficznej.

2. Moje dokumenty - FIFA 16 - otwórz za pomocą notatnika fifasetup - usuń całą zawartość  i wklej:

ASPECTRATIO = 1.778
CONTROLLER_DEFAULT = 0
DISABLE_WINDAERO = 0
FULLSCREEN = 1
MSAA_LEVEL = 4
RENDERINGQUALITY = 3
RESOLUTIONHEIGHT = Twoja maksymalna wysokość ekranu w pixelach
RESOLUTIONWIDTH = Twoja maksymalna szerokość ekranu w pixelach
SCREEN_SLEEP = 0
VOICECHAT = 0
WAITFORVSYNC = 0

Po wklejeniu powyższej zawartości zapisz plik.

3. Spróbuj usunąć folder FIFA 16 z Moje Dokumenty.

­

Opublikowano

3. Spróbuj usunąć folder FIFA 16 z Moje Dokumenty.

­

Po usunięciu folderu udało mi się odpalić grę ale okropnie laguje i jak przechodzę do momentu gdzie muszę wybrać kontroler lub klawiaturę to zaczyna się wczytywanie w nieskończonosc i jeszcze większe lagi

Opublikowano

Po usunięciu folderu udało mi się odpalić grę ale okropnie laguje i jak przechodzę do momentu gdzie muszę wybrać kontroler lub klawiaturę to zaczyna się wczytywanie w nieskończonosc i jeszcze większe lagi

A krok numer dwa robiłeś?

Opublikowano

Wow zrestartowałem komputer i nie dosc że brak lagów to jeszcze gra działa.

Tak, wszystkie kroki zrobiłem.

Dziękuje bardzo za pomoc :)

Opublikowano

Usuń pliki z grą WSZYSTKIE i odinstaluj fife i dopiero zainstaluj. 

­

100/200/300/400/500/600/700/800/900/1000 ... / 5000 - MOZE KIEDYŚ

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...