Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy tryb podobny do gry Metin2 mógłby zyskać popularność?

Gigoss

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . Przyglądając się przez ostatnie dni MPC Forum w dziale minecraft ( publikacje serwerów ) doszedłem wniosku że serwery survival to jest codzienność a akurat z ekipą mieliśmy już za tydzień otwierać serwer Survival + gildie lecz to ile serwerów survival zobaczyłem - przeraziło mnie i odsunęło od projektu . Wytłumaczyłem to całej ekipie i stwierdziliśmy, że to nie ma najmniejszego sensu . Po długich rozmyśleniach wpadliśmy  na pomysł by stworzyć tryb o jakich prawie wogóle nie myślano a gdy już pomyślano po prostu nie zostały otwarte . Chodzi mi o serwer metin2 . Odwzorowanie gry MMORPG którą chyba każdy zna w Minecraft . Zbudowanie miasta , NPC , misje , potwory itp. itd. . Z doświadczenia wiem że to co nowe ma swoje plusy więc czemu by nie dać sobie szansy . Projekt byłby duży oraz zająłby dużo czasu lecz ... Czemu by nie ? 

Każdy członek mojej ekipy która jest spora grał w metina i dobrze zna tą gre ( od budowniczych aż po właściciela ) . Każdy z nas coś w niej osiągnął ja gram w nią aż do dziś lecz na serwerach prywatnych lecz nie o tym mowa . Jesteśmy w stanie takie coś zrobić, lecz musimy mieć pewność czy takie coś się wogóle przyjmie . Co o tym sądzicie ? 

Oczywiście nie zapominajmy o minecrafcie . Nie wszystko zostanie odwzorowane , ponieważ co za problem pobrać metina ? Nie bójcie się minecraft też będzie . Postaramy się zrobić nowe dungeony , potwory . Zmienimy też trochę logike bo po co odbiegać od minecrafta . 

Co z broniami , zbrojami . 

Słuchajcie serwer zostanie zrobiony na modach z tego względu że bez nich miało by to słabe szanse bytu . hełmy , zbroje , buty wiadomo . Nie uwzględniłem spodni ? - Kto kiedyś widział spodnie w metinie ?? :D Dzięki modom dodamy kolczyki , bransolety i tarcze . Zostaną zmienione nazwy . Ode mnie to na tylko ponieważ nie zapisze wam tutaj wszystkiego co tkwi mi w głowie bo musiałbym otworzyć tu spoiler i sie rozpisać . Więcej opisze wam w samej prezentacji a niektóre rzeczy pozostawimy wam do odkrycia . Pozdrawiam . 

Opublikowano

Taki serwer ma rację bytu ale na pewno nie w Polsce..

Nie ukrywam, że tutaj zdominował survival i wyzywanie się od FK na czacie..

Gdyby powstał w Polsce to na pewno grałoby parę osób, które by poświęcały czas i ,,expiły" aczkolwiek gorzej z zarobkiem i utrzymaniem serwera. Za pewne dużo osób nie waliło by w tak zwanego ,,ISA" jak to działa w Metinie.

Wiem, że było tutaj już parę takich projektów i żaden nie został doprowadzony do końca ;/.

Ja osobiście chyba wolałbym odpalić tego Metina i w niego popykać niż biegać w kwadratowym świecie i ubijać moby..

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Jest to możliwe, ale żeby wgl stworzyc jakis % takiego serwera to trzeba na serio to robic i to dlugooo...nie pobrac pluginy z neta i wrzucic :}

Opublikowano

Najlepsze bylyby wlasno robione mody wtedy daje to "swiezosc i oryginalnosc" serwerowi.

Moze i jest tu duzo survivalow ale nie kazdy z nich do dzis zyje tylko pare/parenascie sie utrzymuje

Survival jest juz przejedzony, w tym masz racje

Wolalbym zagrac na serwerze MineLoL a nie MineMetin, sadze ze w Mc nie ma az takiego duzego pobytu na Metina

Musialbys sie duzo dorobic by taki serwer postawic nie wiadomo czy on postoi 2 tygodnie czy 2 dni

Juz lepiej, zebys zrobil EasyHc lub Minigames typu Angielskich

Mody tu nie zawsze duzo dzialaja jezeli ma sie dobre ' skrypty ' tez tu duzo zaradzisz

Narazie to chyba wszystko do powiedzenia jezeli bede mial cos jeszcze to sie odezwe

#Offtopic

Popracuj nad orto ;_;

Opublikowano

Jest to możliwe, ale żeby wgl stworzyc jakis % takiego serwera to trzeba na serio to robic i to dlugooo...nie pobrac pluginy z neta i wrzucic :}

Tak . Jak pisałem , nad serwerem jest dużo pracy :)

Najlepsze bylyby wlasno robione mody wtedy daje to "swiezosc i oryginalnosc" serwerowi.

Moze i jest tu duzo survivalow ale nie kazdy z nich do dzis zyje tylko pare/parenascie sie utrzymuje

Survival jest juz przejedzony, w tym masz racje

Wolalbym zagrac na serwerze MineLoL a nie MineMetin, sadze ze w Mc nie ma az takiego duzego pobytu na Metina

Musialbys sie duzo dorobic by taki serwer postawic nie wiadomo czy on postoi 2 tygodnie czy 2 dni

Juz lepiej, zebys zrobil EasyHc lub Minigames typu Angielskich

Mody tu nie zawsze duzo dzialaja jezeli ma sie dobre ' skrypty ' tez tu duzo zaradzisz

Narazie to chyba wszystko do powiedzenia jezeli bede mial cos jeszcze to sie odezwe

#Offtopic

Popracuj nad orto ;_;

Wolę jednak zaryzykować z tym metinem :D

PS : Gdzie popełniłem błąd w ortografii ?

Tak zalezy od projektu i reklamy!

Wiadomo ! :D

Powoli budowniczy wzięli sie do pracy ! Ja i technicy również się nie obijamy .

Opublikowano

Z technikami wpadliśmy na pewien ... nie powiem ... ciekawy pomysł . Co wy na to by na nasz serwer wprowadzić całkiem inny system zrobienia konia tzw. " bojowego " ?

Działałoby to na zasadzie zebraniu tyle i tyle itemek , tyle i tyle ,expa , tyle i tyle kasy ???

Następnie pójść do ratuszu (który będzie w mieście) poinformować o tym burmistrza a następnie wykonać dla niego zadanie "jeźdźcy", które polegałoby na przejechaniu jakiegoś odcinka drogi i wrócenie do burmistrza . Ten da nam zgode na wyrobienie pieczęci konnej i w tym momencie musimy udać się do NPC o nazwie "Pomocnik stajennego" by wypisał nam tą pieczęć. Następnie udajemy się do stajennego i od tej pory możemy dosiąść konia . 

Co wy na to ? Technik miał wyobraźnie . Pozdrawiam :p

Opublikowano

Super pomysł co do bojowca, a co do samego serwera to też niczego sobie ;p

Musisz tylko dobrze go poprowadzić, sam jestem starym fanem metina i wieki szukam normalnego RPGa czy coś, a same Easy ''Hardcore'', ehh, licze że 

wykombinujesz coś dobrego :) powodzenia.

Opublikowano

Super pomysł co do bojowca, a co do samego serwera to też niczego sobie ;p

Musisz tylko dobrze go poprowadzić, sam jestem starym fanem metina i wieki szukam normalnego RPGa czy coś, a same Easy ''Hardcore'', ehh, licze że 

wykombinujesz coś dobrego :) powodzenia.

Dzięki wielkie za to, że ktoś popiera ten projekt :) Czy wykombinuje ?? No jasne :p

Opublikowano
Taki serwer - jeżeli będzie bardzo dobrze zrobiony to ma racje bytu, serio - ale nie kolejny "gówno serwer", którym właścicielem jest 11-letni chłopiec, który piszę "pseudo autorskie pluginy".

Chętnie bym na takim serwerze zagrał.

sygnatura.png

Opublikowano

Taki serwer - jeżeli będzie bardzo dobrze zrobiony to ma racje bytu, serio - ale nie kolejny "gówno serwer", którym właścicielem jest 11-letni chłopiec, który piszę "pseudo autorskie pluginy".
Chętnie bym na takim serwerze zagrał.

Serwer z pewnością będzie dobrze prowadzony :) Administracja 16+ po mutacji .

Opublikowano

Jezeli cos takiego zrobicie to na pewno zagoszcze, lecz nie sadze ze to wypali ;p

Dlaczego ma nie wypalić ??

Opublikowano

Powstawały już takie serwery i albo były słabe i upadały, albo nigdy nie powstawały do końca. Stworzenie czegoś takiego wymaga ogromu pracy poczynając od strony technicznej, a kończąc na mapie. Ja bym na Twoim miejscu się za to nie brał bo wasz zapał do pracy szybko minie, jednak jeśli uda wam się zrobić porządny serwer RPG to pogratuluje i zagram. ;)

Opublikowano

Niestety nie grałem w metina wiec jestem na nie ale z tego co widziałem na filmikach to serwer byłby ok ale nie w Polsce :/

Jeżeli odpowiadasz na moją odpowiedź użyj opcji "Cytuj" lub oznacz mnie w poście @adam23450

Opublikowano

Jeśli wypali to na pewno zagram

Pomagam na PW (Prywatna Wiadomosc)

▄ . ► KONTAKT .
Wyślij do mnie Prywatną Wiadomość (PW)

►Skype: smith.polska

Opublikowano

Widze dużo komentarzy " takie coś nie ma prawa bytu w Polsce " . Dlaczego tak uważacie ?! Ja rozumiem serwery zagraniczne są ogrom popularniejsze od tych Polskich ale dlaczego tego nie zakończyć ?! Niech Polacy zobaczą że my też mam tryby godne uwagi .

Co do ogromu pracy to my wiemy na czym stoimy i rozumiemy że nam to zajmie dużo czasu ale jesteśmy zgraną ekipą ja jako technik z kolegą kilku budowniczych + 2 osoby nadzorujące . Dogrywamy się idealnie i praca mknie szybko . Wypuściliśmy jednak serwer survival mało ludzi gra a co do projektu z metinem to coś już mamy . 1 bardzo ważny plugin + kilka skryptów :)

Opublikowano

Ja zrobiłem taki serwer evolutionrpg.ench.pl 10 000 kont + 1000 zł w parę miesięcy jak NS to że miałem dużo bugów :p

Sieć Serwerów RPG E-Craft.PL

1.7-1.13

Opublikowano

Ja zrobiłem taki serwer evolutionrpg.ench.pl 10 000 kont + 1000 zł w parę miesięcy jak NS to że miałem dużo bugów :p

"kasa kasa kasa kasa kasa" czemu to ciągle słysze ?!

Nawet znajomi mi mówią że robie ten serwer pod hajs bo gdybym nie robił go pod kase to zrobiłbym jakiś prosty serwer tylko że jakiś "wymyślony" tryb . Dla tych co pomyśleli że robie ten serwer pod kase :

- Ludzie to co wy opowiadacie to troszeczke jest nie halo dlatego że ja chcąc zrobić taki serwer musze się pomęczyć dobre kilka miesięcy żeby to wszystko ogarnąć . Prócz tego że musze znaleźć jakąś serwerownie z ogarniętymi maszynami to ja w dodatku jestem jeszcze technikiem . Mam swoją ekipe no nawet sam tym technikiem nie jestem WIADOMO . Mam wizje w łowie musze to wszystko nakierowywać ekipe no to też raczej jasne . Ale odbiegłem od tematu . Wy myślicie że ja za maszyne serwera będe płacił 600+ zł z własnego portfela ? No chyba nie . Sponsora też nie mam i mieć nie mam zamiaru . Złożymy sie z ekipą na pierwszą rate a potem serwer zarobi sam na siebie . 

- praca , wysiłek włożone w serwer muszą nam się chyba w jakimś stopniu zwrócić tak ?

- Jeszcze pragne przypomnieć, że za serwer TS'a też musze zapłacić . 

KONIEC przemowy . 

Opublikowano

Smutne Gigoss, ale prawdziwe.

Nic dziwnego, że minecraft upada, bo gracze grają na "beznadziejnych serwerach robionych dla pieniędzy". 

Co najgorsze narzekają, że nie ma dobrych serwerów, a jak jakiś powstanie to wybierają te powyżej.

Ale cóż poczniesz ?

Opublikowano

Smutne Gigoss, ale prawdziwe.

Nic dziwnego, że minecraft upada, bo gracze grają na "beznadziejnych serwerach robionych dla pieniędzy". 

Co najgorsze narzekają, że nie ma dobrych serwerów, a jak jakiś powstanie to wybierają te powyżej.

Ale cóż poczniesz ?

Nic na to nie poradze że community minecrafta zeszło poniżej przeciętnego poziomu :)

Opublikowano

Po długich rozmyśleniach na TS"ie razem z ekipą zmuszeni jesteśmy przerwać projekt " Metin2 w Minecraft"  Pisałem zapowiedź na wielu forach jak i na tym i ludzie pisali że metin w mc nie ma żadnego sensu mimo dobrego prowadzenia i autorskich pluginów oraz skryptów . Temat do zamknięcia :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...