Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z launcherem - no_appropriate_device

sebutoslaw

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, jeśli pisze w złym miejscu to proszę o przeniesienie tematu.

Od niedawna śmigam na win 10 i naszło mnie na grę w metina, lecz przy uruchamianiu gry wyskakuje mi log "Metin2.create_no_appropriate_device". Szukałem w necie rozwiązania tego problemu, lecz jedyne co wyszukałem to rozwiązywanie problemów ze zgodnością lub ustawienie zgodności z win 7/xp sp3 samemu oraz uruchamianie gry jako administrator. Niestety to mi nie pomaga a innych sposobów na to nie znalazłem, tak więc prosiłbym o nie odsyłanie mnie do

. Dodam również że sterowniki karty graficznej mam aktualne oraz zainstalowany NetFramework 4.

11ik6ll.jpg

zjcves.jpg

2d6twr6.gif

Pomoglem ? daj +

Opublikowano

Poinstaluj sobie wszystkie wersje programu Microsoft visual c++.

Mówiąc wszystkie mam na myśli wszystkie (ze wszystkich lat, i nie tylko 64bit, ale też 32bit), nie tylko te najnowsze z 2015, bo każda wersja zawiera inne biblioteki.

Jak nie pomoże to daj znać, będziemy dalej dumać.

Z privami też tak masz czy tylko PL ?

who cares?

Opublikowano

Czytając takie odpowiedzi zastanawiam się czy ludzie naprawdę są tak głupi by nie czytać pierwszego posta czy po prostu szukają tematu do nabijania postów...

Uruchom w zgodności z w7

Zaaktualizuj sterowniki.

Z windowsa 10 wróciłem na 8.1 lecz problem dalej nie ustępuje a wszystko jest poinstalowane i aktualne.

Próbowałem również znów uruchomić w zgodności z poprzednimi wersjami windowsa lecz nic.

Co do  Microsoft visual c++ to mam poinstalowane wersję od 2005 do 2015 r. (32 jak i 64 bitowe) także chyba nie tu problem.

Problem mam z privem, PL nie próbowałem.

Poinstaluj sobie wszystkie wersje programu Microsoft visual c++.

Mówiąc wszystkie mam na myśli wszystkie (ze wszystkich lat, i nie tylko 64bit, ale też 32bit), nie tylko te najnowsze z 2015, bo każda wersja zawiera inne biblioteki.

Jak nie pomoże to daj znać, będziemy dalej dumać.

Z privami też tak masz czy tylko PL ?

@Edit

Pobrałem PL'a na próbę i jest ten sam problem co z privami. Ktoś ma jakieś pomysły? Bo już sam nie wiem co z tym zrobić...(TYLKO NIE USTAWIANIE KOMPATYBILNOŚCI BO TO NIE DZIAŁA MI!)

11ik6ll.jpg

zjcves.jpg

2d6twr6.gif

Pomoglem ? daj +

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...