Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Hodowla NPC począwszy od wersji 1.8

Jalulek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema

Od wersji 1.8 zmienił się system hodowli NPC. NPC nie mnożą sie same jak to było w wersji 1.7 i niższych, ale wymagają dodatkowych zabiegów. Wyczytałem coś z angielskiego wiki ale nie znam dokładnie tego systemu. Czy ktoś  już bawił się hodowlą w 1.8? Jak skutecznie rozmnażać NPc w zbudowanych przez graczy farmach?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Co do NPC nadal temat otwarty. W przypadku uzyskiwania szmaragdów za papier lub książeczek enchantowanych ostatnią możliwą do wygenerowania ofertą u białych NPC to znaczniki. Z tego co wnioskuje od wersji 1.8 po wygenerowaniu znacznika nic nowego już NPC nie zaoferuje. (sprawdzone na ponad 200 NPC-tach ^^ ). Co do rozmnażania - zrobiłem farmę marchewek, ziemniarów, nadal jednak samoistnie się nie mnożą. Trzeba nieźle się z nimi produkować w postaci dużego handlu żeby się któryś zaczął rozmnażać. Sprawdził ktoś u siebie ten system? Jakieś dodatkowe pomysły na szybkie rozmnażanie NPC?

Opublikowano

Z tego co mi wiadomo NPC nie respią się poza automatycznie wygenerowanymi wioskami i nigdy nie zdarzyło mi się ich spotkać (pomijając serwery mp) poza owymi wioskami.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja się nie pytam czy respią się naturalnie. Farmy NPC oczywiście na serwerze MP. Ktoś opracował już jakichś system szybkiego rozmnażania poza handlowaniem i czekaniem kilka godzin aby któremuś się łaskawie zachciało?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...