Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]Usunięcie działu - [Publikacje TeamSpeak 3]

Kevcio™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Propozycja jest następująca:

Usunięcie subfora o nazwie: TeamSpeak - Publikacje serwerów.

Osoby które śledzą ten dział oraz obserwują, powinny mieć obraz tego co tam się dzieje. Toczący się Flameware oraz  ciągły Off-Topic to codzienność w tym subdziale. Najlepsza jest zgrajka, która wystawia wiele opinii negatywnych w niecałe 10min, tak po prostu - bo nie lubią właściciela. Natomiast opinie pozytywne, są pisane w większości przez samych administratorów oraz moderatorów tych serwerów oraz po znajomości.  Osoby uczestniczące w takim czymś dostają warny łamiąc regulamin forum oraz działu - pisząc prawdę, inni kłamstwa.

Na co to komu?

Nie pisząc już o teamspeak'u, który rzekomo jest prywatny(kto publikuje serwer prywatny?), a jest w publikacjach. Moim zdaniem, taka "prezentacja" bardziej szkodzi, samemu serwerowi, niż miałaby w jakikolwiek jej pomóc. Poza tym wiele pseudo hakerków/doserków/cwaniaczków - przynajmniej się uciszą i nie trzeba będzie patrzeć na osoby publikujące wizerunki oraz adresy zamieszkania ludzi czy groźby ddosami, za które jak wiem poleciały bany. Każdy wchodzi sobie tam za skórę, i nie ma końca. Małe serwerki, osób które totalnie mają wywalone na jakość swojego serwera, bo zakupiły owy tylko w celu, do jakiego został stworzony program teamspeak - po prostu komunikować się ze sobą, a są zaraz pod ostrzałem z powodu, braku banneru czy "srajbota" i brak administracji która musi się na wszystkim znać. Takie serwerki potem stają się ofiarą reklam, i ściąganiem ludzi na wielkie serwery, poprzez chamską reklamę, a w najgorszym wypadku dochodzi atak na serwer.

Już raz tak było, a teraz się powtarza - dlaczego została podjęta decyzja o przywróceniu tego subfora?

Jak wiemy - powstał teraz oficjalny serwer TS3 MPCForum, także to jakiś tam, argument jest za podjęciem takiej decyzji.

Poza tym moderatorem działu jest @Calme - nigdzie się tam nie wypowiadasz, nie widzę żebyś udzielał pomocy, ogólnie Ciebie brak, a szkoda bo fajny z Ciebie chopok. @Valze sprząta i przenosi wszystkie stare tematy do archiwum, moderator tego nie może? A pan @"TheVolume" możesz już chyba MPC Racing Team przenieść na forumowy ts3.

Zgłosił się Pan @ShaU na KidMod'a, aczkolwiek, pierwszy raz go widzę. Próbować możecie jak z poprzednim...

Tak lub Nie + argument.

Pozdrawiam ;)

Opublikowano

Jestem przeciwny. Poszukać jakiegoś kidmoda i razem z Calme niech się biorą do roboty. Warnować, banować.

Dział jest przydatny bo sam kiedyś szukałem serwera TS i tutaj go znalazłem.

Ewentualnie mam propozycję: Niech tylko autor wątku może pisać posty w swojej publikacji do odświeżania i nie będzie kłopotu :)

Vendrome

Darmowe kody na 20% zniżki (WWW, VPS and MC) na lvlup.pro

Szczegóły discord: xVendrome#6074 / PW

Opublikowano

Dział z publikacjami powinien się znajdować prawieże wszędzie. To, że ludzie robią problemy, to nie znaczy, że trzeba zamykać dział.

Jestem na nie.

Opublikowano

Była też podjęta decyzja żeby to subforum usunąć, więc dlaczego nie mogłaby zostać powtórzona definitywnie?

Ale to tylko sugestia, więc dzięki za odpowiedzi! Aczkolwiek w moim odczuciu będzie to racjonalna decyzja.

Opublikowano

Jeśli administracja miałaby usuwać dział/poddział za każdy flamewar i offtopic to tego forum nie byłoby.

A to że tam się dzieje burdel to już sprawa administracji/moderacji działu która tego nie pilnuje.

Na nie.

Opublikowano

To nie jest argument, ale jeśli demokracja wygrywa to można przenieść do archiwum.

Logiczne że ten dział z jakiejś przyczyny się pojawił...

Opublikowano

Dział sam w sobie spełnia swoją rolę. Niestety zaczyna być wykorzystywany do "pseudo" konfliktów. Według mnie powinien wkroczyć Moderator działu i będzie po kłopocie.

Na nie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jeśli administracja miałaby usuwać dział/poddział za każdy flamewar i offtopic to tego forum nie byłoby.

A to że tam się dzieje burdel to już sprawa administracji/moderacji działu która tego nie pilnuje.

Na nie.

• 2 tygodnie później...
Arcymistrz
Opublikowano

A pan @"TheVolume" możesz już chyba MPC Racing Team przenieść na forumowy ts3.

Biorąc pod uwagę to, że forumowy TS pewnie zaraz padnie, na razie nie skorzystamy xD

IQ<20. 

Dział zostaje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...