Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

xOnline

Razikus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wswy1i.png

xOnline powstał 15.11.2013roku, przez trójkę doświadczonych ludzi, aby skupić uwagę Graczy, że każdy z nich może znaleść u nas swoje miejsce, z racji takiej że, serwer jest tworzony od Graczy dla Graczy. Zapewniamy was, że u nas nie zaznacie nudy!

https://www.youtube.com/watch?v=GNI6EW6-5L8

1z6hapz.png

Drop: Tak

Sloty: 100

Nether: Tak

Whitelist: Nie

Wersja: 1.8.x

Premium: Nie

Spawnery: Tak

IP: xonline.pl

Posiadamy także: Automatyczne Cooblarki, Menu spawnera, Skrzynki CS:GO, Niebo, Skiny non-premium, Questy.

28r2rys.png

2eoz2h1.png

2jepcmo.png

nlv11d.png

Skiny które posiadacie na launcher'ach non-premium, są widoczne dla wszystkich Graczy!

3508fts.png

2zi0ns4.png

Po najechaniu na nick Gracza na chacie, dostępne są informacje odnośnie Jego wyspy!

x27a7s.png

bfks21.png

Na naszym serwerze zobaczycie 6rodzaji skrzynek: powitalna, kamienna, żelazna, złota, magiczna, legendarna. Powitalna będzie dostępna na spawnie co 24h, lecz

natomiast 5kolejnych możliwe są do wypadnięcia z naszego dropu. (Na screenie pokazany przykładowy drop ze skrzyni powitalnej.

21an29h.png

a9sga8.png

Niebo jest to calkiem nowa mapa, nowy świat i przeciwnieństwo do piekla. Znajdziecie tam parę Questów, Życiodajne drzewko i wiele więcej.

33x96o3.png

o01fdk.png

Piekło a mianowicie HarnHall będzie piekłem otwartym, znajdziecie tam questy jak i dangeony z bossami.

mcg1u0.png

34s2ov6.png

309syrs.png

Crafting spawnera nie jest zbyt łatwy, znajdziecie go na /warp sklep.

Spawner jest także możliwy do wylosowania w Skrzyniach serwerowych!

2lx6oa9.png

8xvgxg.png

Posiadamy dwie rany PVP, możecie tutaj stoczyć walki z innymi Graczami!

jgnrsi.png

2vcf3aw.png

qxja5z.png

Możecie tutaj powalczyć w sojuszu z innymi graczami o przedmioty przeciwko potworom!!

vrv87a.png

33p9eew.png

Na naszym serwerze znajdziecię też Automatyczne Cooblarki (samo kopiący się cobblestone), umożliwi wam to dispenser z kilofem w środku, który posiada połączenie do prądu.

2r5rqr4.png

Z racji że jesteśmy Graczami, którzy nie lubią serwerów P2W(Pay to win) na naszym serwerze ranga VIP będzie dostępna dla wszystkich, jednak nie za darmo,

troszkę będziecie musieli się pomęczyć, gdyż Quest na VIP nie będzie zbyt prosty.

Co będzie posiadał VIP?
-Fly (Tylko na wyspach)
-/ignore (ignorowanie któregoś z graczy)
-/hat (założenie przedmiotu na głowę)
-/craft (przenośny crafting)
-/ender (przenośny enderchest)
-Prefix VIP na chacie
-dostęp do strefy VIP z enchantem na 22lv.
-repair (płatny)
-kit vip (żelazna zbroja, spodnie, hełm, buty, diamentowy kilof, sikiera, łopata, miecz, motyka, 4stacki butelek z Expem, dwa bloki żelaza, stack jedzenia

8złotych jabłek + 4 koxy, stack dirtu).

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Fajna zapowiedz . Grałem kiedyś na tym serwerze. Opuściłem go ponieważ nie było żadnych nagród za top 10 a i ilosc graczy nie byla satysfakcjonująca.

Powodzenia! Wbije! 

"Ból to tylko kwestia siły woli , im silniejsza wola tym więcej wytrzymasz!"

Pomogłem ? Daj Like'a!

Opublikowano

Usuńcie w temacie "Zapowiedź" bo strasznie myli :) Właśnie chciałem pytać kiedy serwer wystartuje. 

Na stronce też by się przydało zaktualizować, bo ostatni news dotyczący Skyblocka jest z lipca.  

To już 9 lat z MPC <3

Opublikowano

Prezentacja jest dobra, ale niestety mogło być lepiej. Ta złota czcionka rzeczywiście jest ładna, ale niestety musiałem się domyślać, co jest nią napisane. Brakuje też bardziej szczegółowego opisu rozgrywki. Cieszę się, że jest sporo screenów, lecz użyliście texturepacka, który się nie instaluje po wejściu na serwer. Szkoda, bo według mnie mapa wygląda z nim lepiej.

Co do samego serwera - na samym początku się zdziwiłem. Pokazało mi się jakieś lobby, które moim zdaniem wygląda po prostu okropnie. Nie chciało mi się na to patrzeć. Potem jednak wszedłem już na spawn i było dużo lepiej. Mapa wygląda przepięknie, ale po wejściu na /warp pvp zobaczyłem płaski teren z trawą. Za to minus. Na pochwałę zasługuje sklep - wygląda rzeczywiście fajnie i jest podzielony na kategorie, ale nie miałem jak sprawdzić stanu konta i nie udało mi się niczego kupić. Niestety rozczarowała mnie mocno komenda /pomoc - oprócz regulaminu i komend z wysp nic w niej nie ma, trzeba się o wszystko pytać graczy lub administracji. Następnym minusem są warpy - niby są i gdzieś tam można się przeteleportować, ale wiele rzeczy, np. wymieniarki (które są do kitu, bo można z nich uciec komendą), znalazłem sam, więc równie dobrze można by było wszystkie te warpy umieścić na spawnie :P Następna rzecz, czyli questy, a raczej ich brak. Ktoś mi na chacie napisał, że niby teraz jest tylko jeden quest na vipa, ale nie chce mi się tego szukać. Inni mi napisali, że tymi questami są zadania z komendy /zadania, więc trochę się zawiodłem. Do Nieba i Piekła się nie dostałem, bo portale nie działały, więc to pomijam. Z pozytywów mogę wymienić jeszcze skrzynki, ładną startową wyspę, brak lagów (miałem 4 kreski na <tab>, miłe zaskoczenie) i spory regulamin, który jednak mojego nie przebija xD.

Czas na podsumowanie. Nie wiem, czy poleciłbym komuś ten serwer. Ja odniosłem takie wrażenie, że to jest rzeczywiście dobry projekt, ale niedopracowany. Żeby to była jakaś wersja alpha waszego serwera to bym to wybaczył, ale po prezentacji spodziewałem się czegoś lepszego. Mam wrażenie, że ten serwer to taki zwykły przedmiot zapakowany w przepiękne pudełko, jakim jest mapa.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...