Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zdobyć/zarobić pieniądze.

Woxer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Woxer

Mieszkasz na wsi? Stary najłatwiejsza (i najbardziej monotonna) robota to układanie komuś drewna. Wiem coś o tym :D. Ewentualnie załap się na robotę u jakiegoś gospodarza na żniwa (tak wiem, jeszcze kawał czasu).

Opublikowano

Nie raz o tym myślałem, bo to naprawdę bardzo łatwy zarobek, ale niestety jest problem.

Nie mam konta bankowego ;/

Miałem robić konto junior czy jakoś tak, ale mi się odechciało, a moja mama swojego konta nie poda, bo szczerze nie wie co to Internet trochę, i nie wierzy w takie rzeczy, i myśli że wtedy kogoś okradam.

Nawet chciałem próbować z YT, ale też nie pozwoliła ;/

­

Wiele tego typu stron oferuje wypłaty na Paypala (nie potrzebujesz do niego konta w banku). Jedynie możesz mieć problem z wyciągnięciem stamtąd kasy, ale coś na pewno się wymyśli, może do tego czasu będziesz miał już swoje konto w banku.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Zainwestuj w marysię i sprzedawaj. Best profit ever.

Żałosne... jak masz sobie tak nabijać posty to wyjdź i jak jesteś dealerem to sobie nim bądź, a nie polecasz innym.

qbAFfcA.jpg

Opublikowano

gdzieś wyczytałem ze w Niemczech nastolatki robią zdjęcia i wstawiając na jakąś tam stronę i jak komuś się podoba może kupić za minimalnie 10zl ale nie znam linku itp xD ładny haha z tego możesz mieć

Opublikowano

Kolego miałem podobną sytuację. Ugadałem się z rodzicami, że uzbieram 2/3 pieniędzy na komputer czyli w moim wypadku to były 2 tysiące a komputer kosztował ponad 3 tysiące. Zacząłem szperać w moich pudłach na szafkach i znalazłem tam mnóstwo rzeczy, których kompletnie nie używam. Sprzedałem je na olx, poprosiłem mamę by mi pomogła szukać i również znalazła kilka swoich rzeczy, które razem sprzedaliśmy. Zbierałem to przez 2 lata. W końcu pod choinką znalazł się nowiusieńki komputerek :D Jeżeli masz rodzinę w innych krajach to spróbuj się z nimi jakoś skontaktować i po 16-stce udaj się do nich. Również za rok jadę za granicę do brata by sobie gdzieś tam popracować, a jak Ci to nie pasuję to rusz roznosić ulotki albo zapytaj się rodziców, znajomych itp. czy przypadkiem nie znają jakiejś osoby, która szuka pracowników na wakacje. 

Opublikowano

Jeśli dostajesz czasem od rodziców pieniądze to zamiast na zbędne rzeczy możesz trochę zaoszczędzić. Ja np.kazdy taki pieniądz wrzuciłem do skarbonki, żeby na mieście nie mieć ich przy sobie i nie wydać na coś głupiego. Poza tym odwiedzenie babci raz na jakiś czas też daje jakąś korzyść w postaci pieniędzy. :P No i też jeśli rodzic ma prace w której możesz mu pomóc to też zawsze możesz sobie tak dorobić.

674071459604241683421.gif

Opublikowano

Wieś w lecie to kopalnia pieniędzy dla młodych, głównie żniwa. Poza tym mając 15 lat już chyba możesz starać się o normalną pracę, tylko nie możesz pracować więcej niż 7 godzin dziennie. Pracodawca jakiś inny podatek odprowadza więc mu się opłaca, jak dobrze przykombinujesz to za najniższą stawkę w 2 miesiące dostaniesz ze 2 tys. Sezony na urlopy, więc w sklepach, hurtowniach zawsze się przyda para rąk do przerzucania towaru. Tylko ze się urobisz.

Dodatkowo są sady z owocami, itp.

A jak masz jakieś specjalne umiejętności, to możesz się brać za jakieś fuchy, naprawy komputerów, pomaganie starszym ludziom, za wymianę głupiej żarówki od starszej pani dostaniesz ze 2 dychy - "za grzeczność".

A jak nie boisz się ciężkich warunków, kilkunastogodzinnych tyranek i jesteś w stanie podnieść 25kg worek na wysokość głowy to możesz spróbować budowlanki. Na pewno w Twojej wiosce jest kilku "majstrów", którzy robią takie rzeczy, może i by Cię do betoniary wzięli.

Wszyscy się chwalą, to i ja się pochwalę:

PC:
  CPU: 
Intel Core i7 6700K @ 4.5GHz
  COOLER: SilentiumPC Fortis 3 v2
  MOBO: MSI Z170A-G43 Plus
  RAM: 2x8GB HyperX Fury Black 2400MHz CL15
  GPU: Palit nVidia GeForce GTX1070 JetStream @ 2012MHz/4004MHz
  AUDIO: AIM SC808
  SSD: Goodram Iridium Pro 240GB
  HDD: Western Digital Caviar Blue 1TB 
  PSU: SilentiumPC Enduro FM1 550W
  CASE: SilentiumPC Pax M70 Pure Black v2

PERYFERIA:
  Monitor: 
Eizo EV2450
  Audio: Technics SA-AX540 + Altus 110 (modyfikowane) + Superlux HD681EVO + Brainwavz M1
  Klawiatura: SPC Gear GK530 RGB Kalih Brown
  Mysz: A4Tech Bloody Blazing A90
  Podkładka: A4Tech Bloody B-081 
  Gamepad: Microsoft Xbox One Wireless Controller + Asus BT400
  Drukarka: Brother MFC-7460DN
  Kamerka: Logitech C270

LAPTOP:
  Model: 
Lenovo ThinkPad X230
  CPU: Intel Core i5 3210M @ 2,5GHz
  GPU: Intel HD4000
  RAM: 2x4GB Samsung 1600MHz
  SSD: Samsung PM830 128GB
  SCREEN: 1366x768 IPS, matowy
  3G: Ericsson H5321 gw
  BATTERY: Lenovo 9 Cell Extended Life Battery 44++

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Polecam upload plików, ale na to też trzeba poświęcić czas i koniecznie jakiś shell do tego.

Przepraszam że tak naglę "odkopuję" ten temat, ale dalej, trochę dla mnie parę rzeczy jest nie jasne, albo nie za bardzo te rzeczy które podaliście u mnie się sprawdzą.

Valze, mógłbyś mi powiedzieć o co chodzi z tym uploadem plików i co to shell? 

Dużo czasu spędzam na komputerze, więc to może być to na czym zarobię.

­

qbAFfcA.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...