Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zdobyć/zarobić pieniądze.

Woxer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Od dawna marzę o nowym komputerze, ale wiadomo komputer nie kosztuje kilka zł, tylko kilka tyś.

Mam 15 lat i mieszkam na wsi i mam do Was pytanie, co zrobić, by zarobić na nowy komputer.

950 zł uzbierałem przez mniej-więcej 3-4 lata, jestem również ministrantem i co roku ok. 250-300 zł wpadnie w kieszeń.

Obecnie mam +/- 950 zł, a przydałby się jeszcze 1 tyś. żeby kupić w miarę dobry komputer do jakiś gierek na ultra czy bardzo wysokich.

Pytanie już znacie teraz proszę o podpowiedzi.

Uprzedzam że wszystko co tylko zdobędę nawet 50 gr to odkładam ;/ 950 zł uzbierałem przez mniej-więcej 3-4 lata.

Każdą pomoc nagrodzę lajkami, proszę jedynie, o to aby to nie było kopiowane z innych stron, bo raz czytałem kilka rzeczy, ale żadne się nie sprawdziły.

qbAFfcA.jpg

Opublikowano

Spróbowałbym jakiejś dorywczej pracy po szkole  ;) tylko na wsi to ciężko wiem o tym ale mam nadzieję że coś znajdziesz i uzbierasz sobie do wymarzonego komputera.

Opublikowano

Jak masz w tym rok u 16 to nozesz ogarnac prace na ulotkach w 2-3miechy i masz na nowy komp

21f0dgn.jpg

Opublikowano

Oddaj się starszej pani. < Polecam. A gdzie mieszkasz? Może mógłbym pomóc :)

Mieszkam w woj. Podkarpackim, okolice Rzeszowa.

­

qbAFfcA.jpg

Opublikowano

Napisz na gofundme, że chciałbyś komputer.

Napisałbyś troszeczkę o sobie (po angielsku) i przykładowo wstawił zdjęcie jakieś.

Może by się wtedy znalazł jakiś dobry człowiek który by Ci zafundował lub wspomógł.

Albo zwyczajnie chodzić po domach i myć ludziom okna, mój sąsiad tak zarabia.

VNp6c2U.png

Opublikowano

Oszczędzaj,oszczędzaj i jeszcze raz oszczędzaj jak możesz. Od siebie dodam że w 4 lata około ( teraz mam 16 lat zaraz ) mam już 4,5k chociaż jeszcze niedawno mialem 7k lecz postanowiłem kupić cos do komputera i telefon. Oszczędzanie w tym wieku to klucz do tego. No chyba  ze w polu pomożesz w lato to szybciej hajs zarobisz

79160594027661829163.png

Opublikowano

Jak łatwo idzie ci nauka to możesz troch się przyłożyć i postarać o stypendium lub użyć tego działającego sposobu podanego w spoilerze

Rejestrujesz się na jakiejś grze dość popularnej na której można swobodnie handlować przedmiotami, możesz normalnie farmić itemy lub:
piszesz że sprzedasz psc za itemy na grze(dla wiarygodności możesz gadać na Tsie i wysyłać zdjęcie używanego kupnu z zamazaną datą i kodem) jak trafi się naiwniak to go okradasz(np mówisz mu że połowa itemów potem psc i reszta) on daje ci itemy a ty odrazu przerzucasz je na inną postać/konto(multi klient/znajomy) na wypadek bana. Potem itemy sprzedajesz za np. skiny lub klucze w csie. A wymienić skiny cs:go lub klucze na hajs możesz na alegro, giełdzie mpc czy nawet wśród kolegów(osobiście nie korzystam bo poczucie sprawiedliwości nie pozwala ale widziałem go w akcji i jest skuteczny.)

Edit:

Kto ukradł ten dalej będzie to robił. Najbardziej żałosny sposób na zarobek - kradzież. Nie polecam jesli jestes mądry,wielu kolegów co kiedys cos ukradli robią to do tej pory ale do czasu az ktos ich wyd
Też tak uważam ale sposób działa, a on pytał się jak zarobić. -_- masz w hobby wpisane Kradzieże i włamania

"Samogwałt to przyjemność, sam gwałt to już kara"

Opublikowano

Jak łatwo idzie ci nauka to możesz troch się przyłożyć i postarać o stypendium lub użyć tego działającego sposobu podanego w spoilerze

Rejestrujesz się na jakiejś grze dość popularnej na której można swobodnie handlować przedmiotami, możesz normalnie farmić itemy lub:

piszesz że sprzedasz psc za itemy na grze(dla wiarygodności możesz gadać na Tsie i wysyłać zdjęcie używanego kupnu z zamazaną datą i kodem) jak trafi się naiwniak to go okradasz(np mówisz mu że połowa itemów potem psc i reszta) on daje ci itemy a ty odrazu przerzucasz je na inną postać/konto(multi klient/znajomy) na wypadek bana. Potem itemy sprzedajesz za np. skiny lub klucze w csie. A wymienić skiny cs:go lub klucze na hajs możesz na alegro, giełdzie mpc czy nawet wśród kolegów(osobiście nie korzystam bo poczucie sprawiedliwości nie pozwala ale widziałem go w akcji i jest skuteczny.)

Kto ukradł ten dalej będzie to robił. Najbardziej żałosny sposób na zarobek - kradzież. Nie polecam jesli jestes mądry,wielu kolegów co kiedys cos ukradli robią to do tej pory ale do czasu az ktos ich wyda.

@N7Reny Mam takie hobby bo na mnie już za późno

79160594027661829163.png

Opublikowano

Rękodzieło ?

Gdybym miał 15 lat to zastanowiłbym się nad robieniem mebli z palet.
Modne to teraz, drogie a wystarczy trochę zabawy i pomysłów.

Sam chętnie kupiłbym biały podkład pod materac w rozsądnej cenie :)

f.png

Opublikowano

Wez jakies deski zrob krzeslo i sprzedaj vtw za 1k zrobisz pc co ci ogarnie ale trzeba szpan na ultra w wiesku 60fps zrobic... Sam od 2k12 gralem na gracie w mta na 20-30fps i nie narzekalem

Opublikowano

Polecam upload plików, ale na to też trzeba poświęcić czas i koniecznie jakiś shell do tego.

Opublikowano

Może bukmacherka? Tylko tu trzeba ogarniać trochę, ale jeśli znasz się dobrze na jakiejś dyscyplinie to myślę że jest szansa trochę zarobić.

Opublikowano

Też chciałbym zarobić na jakiś komputer za 2k który odpaliłby chociaż te GTA V na średnich/wyższych ustawieniach (niekoniecznie w FULL HD) ;_;

aktualnie korzystam z komputera na wykałaczkę - Radeon HD 3400 256mb/AMD Athlon 64X2 Dual Processor 5000+ 2.61 GhZ/2GB Ram DDR2 i nie szkole się w granie tylko mam hobby takie jak video-edit i chciałbym coś w tym celu osiągnąć w dziedzinie animacji

Jedynie co pozostaje to

-Rozdawanie ulotek

-Kieszonkowe od rodziców (50zł miesięcznie)

-Pomaganie sąsiadom

-Wywożenie złomu jeśli masz

-Kradzież w grach online,czego nie polecam bo okradanie z itemów o dużej wartości może grozić sprawa w sądzie + nikt nie chce mieć złej reputacji.

-Stypendium jak się dobrze uczysz

-Sprzątanie sklepów po godzinach

-Zakłady,ale nie polecam tej opcji ze względu na możliwość starty.

-Sprzedawanie butelek (szklanych) po piwie bo menele często je zostawiają

-Sprzedaj przedmioty (z rl) których nie używasz a kurzą ci się w domu

-Nie wydawaj pieniędzy,nawet jak ci mama da na drożdżówkę do szkoły

-Jeśli jesteś dobry w sprawach komputerowych/informatycznych/elektronicznych oferuj naprawę komputera za jakąś-tam kwotę.

-Znajdź swoje hobby/talent i zacznij na nim zarabiać,przykładowo graficy za robienie nieziemskich grafik/efektów/zdjęć dostają pieniądze.

-Praca w internecie programy partnerskie/buxy/surfy które dają mały zarobek ale "it's something"

-Pomaganie rodzicom też zawsze wchodzi w grę

-Rozmnażaj pieniądze,głupio brzmi ale rzekomo gdy sprzedasz na skupie złomu 100 zł w 1-groszówkach (10000gr) to dostaniesz dodatkowe 60zł.

Opublikowano

pobaw się w reflinki :)

na leadmore (coś takiego) jak ładnie przyspamujesz w grupach na facebooku to nawet 100zł wpadnie w 1 day

Nie raz o tym myślałem, bo to naprawdę bardzo łatwy zarobek, ale niestety jest problem.

Nie mam konta bankowego ;/

Miałem robić konto junior czy jakoś tak, ale mi się odechciało, a moja mama swojego konta nie poda, bo szczerze nie wie co to Internet trochę, i nie wierzy w takie rzeczy, i myśli że wtedy kogoś okradam.

Nawet chciałem próbować z YT, ale też nie pozwoliła ;/

­

qbAFfcA.jpg

Opublikowano

Nie raz o tym myślałem, bo to naprawdę bardzo łatwy zarobek, ale niestety jest problem.

Nie mam konta bankowego ;/

Miałem robić konto junior czy jakoś tak, ale mi się odechciało, a moja mama swojego konta nie poda, bo szczerze nie wie co to Internet trochę, i nie wierzy w takie rzeczy, i myśli że wtedy kogoś okradam.

Nawet chciałem próbować z YT, ale też nie pozwoliła ;/

­

Niepozwoliła z yt? Chcesz nagrywać to nagrywaj,lol :D To są poprostu filmy na youtube,miliony osób to robi i cos sie dzieje? Troche przesadza zabraniając ci nawet nagrywać na youtube

79160594027661829163.png

Opublikowano

Znajdz importera/producenta szlugow. Dogadaj sie, zeby wagon po 40-50 dawal. Chodz po budowach(najlepiej malych) i pytaj roboli, czy fajek za 70-80 nie chca.

Jak do wakacji wytrzymasz, to roboty w polu szukaj. Wlasciciele nie patrza na wiek, byleby murzyn dobrze oral.

vlge7.gif

@Ravoner pls

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...