Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do około 6kafli

RobertBurneika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemaneczko, szukam komputera który będzie tak jakoś za 6kafli dobry do grania i może renderowania by się zdał, a może i w przyszłości streamowania. 

Ujdzie coś zlożyć ciekawego ? No i oczywiście w fajnej obudowie chciałbym go mieć :D

myślałem może nad mediamarktem... kupić coś takiego http://www.mediamarkt.at/de/product/_asus-g11cb-de012t-90pd01g1-m02490--1439355.html

wybaczcie, że po niemiecku ale nie mogę w PL nigdzie go znaleźć...

I nie wiem czy kupić coś w stacjonarnym czy co zrobić, pomoże ktoś ?

Opublikowano

W marketach typu "dla idiotów" nie znajdziesz porządnego sprzętu za rozsądną cenę. Wypełnij wzór to wybierze się coś dla Ciebie

Jaki posiadasz budżet na kupno?
Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)
Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora?
Do czego ma służyć komputer?
Czy w koszyku ma się znajdować system operacyjny, monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)?
Czy zamierzasz podkręcać podzespoły?
Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu?

Opublikowano

Budżet to koło 8 tysi max.

Zamierzam go kupić już za moment

Teraz mam lapka I7 2,3Ghz, 6GB ramu, 500GB HDD, GF 635M. 

Do streamingu, renderowania i do grania najnowszych gierek na ulta :D

System operacyjny owszem, monitor w cenie, reszte mam bardzo dobrą.

Zależy czy będzie taka potrzeba ale pewnie się bym coś pobawił w tym.

Nie

Opublikowano
Zamierzam go kupić no za jakos około 2ms

No to przyjdź za 2 miesiące, nie wcześniej niż tydzień przed zakupem. Składanie tego zestawu teraz to stara zarówno Twojego jak i naszego czasu.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mieszkasz w Polsce? Bo jeśli nie to można się pobawić w lokalnych sklepach.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano
Dysk: Western Digital Caviar Blue, 3.5'', 1TB, SATA/600, 7200RPM, 64MB cache
Procesor: Intel Core i7-6700K Skylake, socket 1151, 64bit, 4GHz, 91W, cache 8MB, BOX
Chłodzenie CPU: SilentiumPC Fortis 3
Dysk SSD: SanDisk Plus 120GB SATA3
Karta graficzna: EVGA GeForce GTX 980 Ti Superclocked+ ACX 2.0+, 6GB GDDR5, 384Bit
Płyta główna: ASRock Z170 Extreme 4, Intel Z170, 4x DDR4, SATA3, USB 3.1, GBLAN, ATX
System operacyjny: Microsoft Windows 10 Home PL 32/64-bit USB BOX
Obudowa: SilentiumPC Pax M70 Midi-Tower
Pamięć: GeIL Dragon DDR4, 16GB(2x8GB), 3000MHz, CL15
Zasilacz: Corsair RM750X 80Plus Gold
~8200zł
http://www.morele.net/inventory/info/OQzzjx/ 

750W zasilacz bo pomyślałem, że zamieścisz w przyszłości następnego 980 TI (zasilacz z bardzo wysokiej półki tj. japonskie kondensatory, dc/dc na wszystkich liniach, potężna +12V etc.) wyciszana, ładna buda, bardzo szybkie pamięci, bo chodzi o ograniczanie możliwości oc procesora jeżeli dałbym zbyt wolne RAM (koliduje). dobra 8 fazowa płyta główna na której bez problemu wykręcisz i7. dość chłodna 980 TI z najlepszym serwisem. troszkę zgałganiłem jedynie z dwoma podzespołami, a mianowicie cooler i ssd: niby dasz radę podkręcić tego proca, ale nie wiem czy z tym glutem pod ihs da radę na tym chłodzeniu wystrzelić taktowania  ^^ do tego to by było trzeba pewnie noctue/cryoriga czy cos. w każdym razie podkręcisz tego proca. co do ssd to 120GB jak za kompa za ponad 8k to taki troszkę mankament, ale polepszy się znacznie komfort użytkowania. za ten hajs dałoby się zmieścić coś na m.2 z ogromną prędkością, ale ten sandisk i tak wystarczy i stoi na wysokim poziomie jeżeli chodzi o sata 3. chciałem żeby było jak najwydajniej, więc jest. jeżeli jest za drogo, powiadom, spróbuję obciąć na czymś.

a co myślisz o poczekaniu na nowe karty od amd/nvidii? to jeszcze będzie pewnie kilka miechów, a mając tyle hajsu ja osobiście bym czekał, ale jeżeli chcesz na teraz to możesz brać. 

P.S. koło 8k max XDD to brzmi dziwnie, nie sądzisz?

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...