Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy opłaca się kupić reklamę na mclista za 31zł?

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Sama reklama nie pomoże, jeżeli twój serw jest chu (wiadomo jaki). Musisz zadbać jak na YouTubie o tytuł, w tym przypadku nazwę - ma być wciągająca, bo kto będzie oglądał filmik 1 godzina z tytułem "Gramy w Minecrafta"? Na pewno nie ja! Kiedy już ktoś wejdzie zadbaj, by spawn był przynajmniej czysty (niezagracony byle czym), bo np. nie będziesz oglądał filmiku, który ma jakość 240p. Jak te startowe wrażenia będą dobre, trzeba zadbać o środek, by nie mieć "przelotnych" graczy. Nie rób gownianego EasyHC, bo od tego aż chce się żygać, ile tego jest, zrób coś, co jest dopracowane, robisz to dla pasji, nie dla kasy. Jak będą stali gracze i będzie spełnione to co wsześniej, to możesz wydać lub jak ktoś woli zmarnować tą kasę na reklamę.

9037814477036501451192.png

Opublikowano

Według mnie również się nie opłaca miałem zakupioną tam reklamę i było max 5 ludzi.

Jeżeli potrzebujesz pomocy ze swoim serwerem napisz do mnie na: PW/GG :D

Opublikowano

Zdecydowanie NIE, jakaś pseudo stronka z listą serwerów... Lepiej zrobisz polecając na forach.

Opublikowano

Sam znam osoby co tylko szukaja takich list podłanczaja tam boty oraz reklamuja serwery

w top płatnych wejdzie jakiś kiddo i zareklamuje swój serwer i stracisz 2-3 graczy (Bedzie obiecal im VIP)

Opublikowano

Nie opłaca sie, jest to równoznaczne z zmarnowaniem 30 zł na youtubera który ma 150 subow. Raczej większe z tego straty niż korzyści, pamiętaj ze z mclist korzystają tez administratorzy i reklamują swoje serwery (np na Twoim). Ale tak czy siak powodzenia...

---------------------------------

Dziękuję, Pozdrawiam

HOMER12

Jeśli Ci pomogłem, możesz dać mi like  :yay:  ;) 

Potrzebujesz dodatkowej pomocy? Napisz do mnie na PW  

Opublikowano

­Szczerze wam powiem że zazwyczaj wchodząc na mclista.pl, pomijam te serwery premium, ponieważ wiem że tam gra dużo osób a co za tym idzie, ciężko zawrzeć jakikolwiek sojusz.

Opublikowano

Nie polecam ci reklamować bo i tak ludzię bedą wchodzili na te znane serwery. Moim zdaniem strata pieniędzy.

Nie wszyscy ja wolę te mniejsze mniej znane serwerki.

Lepsza atmosfera i łatwiej się dogadać.

Opublikowano

Też jestem zdania że takie listy odwiedzają głównie osoby które reklamują swoje serwery na innych serwerach. Nawet jak część osób szuka serwera do grania, to wezmą pierwszy lepszy serwer, przecież nie bd na 50 serwerów wchodzić(w przeciwieństwie do reklamowiczów), i chyba nieduża szansa, że akurat twój okaże się tym "pierwszym lepszym".

Opublikowano

Lepsze fora, YouTube, spróbój tez na angielskich forach 

Tam wchodza osoby chcace sie zareklamowac lub uzyskac banner ze swoim serwerem :D

Opublikowano

Jezeli ci na dużej ilości reklam/graczy wykupuj reklamy u znanych yt lub reklamuj na forum różnych

Służę pomocą również innym użytkownikom :) jak potrzeba pomocy zapraszam na pw na pewno pomogę

Opublikowano

Mało osób patrzy na takie reklamy, wątpię by przyciągnęło to wielką chmarę ludzi. Bardziej opłacalne jest wypromowanie serwera na własną rękę, głównie w innych miejscach.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Jeżeli chcesz zareklamowac serwer to jednak warto

Jezeli chcesz przyciągnąć więcej graczy to moze i warto. Mozesz wydac zamiast 31 zl 50 zl i wykupic reklame u youtubera

Jezeli chcesz przyciągnąć więcej graczy to moze i warto. Mozesz wydac zamiast 31 zl 50 zl i wykupic reklame u youtubera

Wkrótce

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja pamiętam Youtubera, który miał 5 tyś subów, a chciał za napisanie postu o serwerze na fb 400 zł ;-; Za wysoko się cenił więc Youtubera musisz znaleźć jakiegoś ogarniętego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...