Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PC

Heihachigrunt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki posiadasz budżet na kupno? +/- 2000
Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat) gdzieś tak 1-2 miesiące
Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora? tego ci dokladnie nie powiem, miał chyba jakiegoś 2-rdzeniowego intela 2.2 ghz bodajrze, grafika integra, 1 gb ram, dysk 250 gb (chyba, nie pamiętam), mam 500 gb dodam go do niego
Do czego ma służyć komputer? Do gier
Czy w koszyku ma się znajdować system operacyjny, monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)? myszkę, klawiaturę słuchawki może dołożę sam jeśli zostanie coś pieniędzy, nie są istotne
Czy zamierzasz podkręcać podzespoły? tak
Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu? nie

Sam złożyłem takie coś (taki wstępny szkic):

Grafika: GIGABYTE GeForce GTX 750Ti 2GB OC

Procesor: AMD X8 FX-8320

płyta główna Asus M5A78L-M lub Asrock 970 Pro3 R2.0 (jakby kiedyś trzeba bylo dodać 2 grafe)

2x HyperX 4GB [DDR3 1600MHz CL10 FURY Blue Series]

Zasilacz be quiet! Pure Power L8 | 600W lub Corsair CMPSU-500CXEU- 500W lub be quiet! Pure Power L8 | 500W (chociaż brałem opcje nr.1 za taki mój pierwszy wybór :p)

Chciałem się poradzić czy nie zmienilibyście czegoś w tym p

Opublikowano

Dysk i napęd sata/ata? Co chcesz wziąć ze starego pc? I wzór bo tak to możemy podawać do oc bez oc ;)

Jaki posiadasz budżet na kupno?
Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)
Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora?
Do czego ma służyć komputer?
Czy w koszyku ma się znajdować system operacyjny, monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)?
Czy zamierzasz podkręcać podzespoły?
Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu?

Opublikowano

Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat) gdzieś tak 1-2 miesiące

Zatem przyjdź tak tydzień przed zakupem, teraz jeszcze za wcześnie na składanie tego zestawu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...