Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak oceniacie obecną erę serwerów EasyHC? Czy jest ich za dużo?

graba54pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka jaka jest wasza reakcja gdy widzicie same server easyhc po 10/20 graczy a nawet 0, bo jak dla mnie to płakać się chce że nie ma tych starych dobrych minigamesów itp :).

TS.zKwadratem.PL

zKwadratem.pl

Opublikowano

Minigry są, ale tylko na poularnych zagranicznych serwerach only premium ;p

Dlaczego widzimy same serwery Easyhc?

Nie z tego względu, że inne tryby wyszły z mody, a a z tego powodu, że serwery są tworzone tylko dla pieniędzy, a na trybie Easyhc, jest zarobić najłatwiej.

j

Opublikowano

Minigry były i są, jest polski serwer z superowymi minigrami i na pewno go znacie, mają po 2k graczy online. Wczoraj miałem ochotę zagrać a tu komunikat "Nie posiadasz premium! Wyślij sms o treści xyz na numer xyz a następnie użyj komendy /register hasło kod z sms" -.-

Ogólnie MC popadł w ruinę, nie grają już w niego porządni ludzie tylko dzieci "kture lubjom sie klepaś w mincrafsie"

Darmowe kody na 20% zniżki (WWW, VPS and MC) na lvlup.pro

Szczegóły discord: xVendrome#6074 / PW

Opublikowano

Za dużo tego badziewia, mnożą się choćby było tam po 500 graczy na każdym, nie widząc że te serwery nie wypalają

Aegris RPG [Mod]

Forum serwera: Aegris.cba.pl/aegrisforum [ Faza tworzenia]

Prezentacja: Link

Opublikowano

Serwery Hardcore wymyślił skkf, a i o ile tam ludzie byli doprawdy ogarnięci i ludzie już na początku robili sobie podział na grupki, tak zrobienie z tego multiplayera, bo mnóstwo dzieci chciało zagrać z ulubionym youtuberem było porażką, dobrze, że chociaż trzeba było czekać te 3 dni lub płacić sms za resp. Tak teraz mamy tutaj lekkiego brainfucka.

Easy Hardcore - to w końcu jest to easy czy hardcore? Debilizm w samej nazwie.

Ostatnio widziałem serwer - 25% szans na drop bloku diamentu ze stone, stworzony oczywiście przez debili dla debili, normalni ludzie woleliby faktycznie coś pokopać niż mieć 5 skrzyń full diaxów i to jeszcze zbędnych, bo lepiej jest się wkopać w ziemię.

Kolejnym brakiem sensu w ogóle survivalówek jest taki, że randomowo spotykasz bazę i ją grabisz lub wkopujesz się w bok całej fortecy.

Po co ładnie budować i konstruować zmyślne mechanizmy jak jakiś pajac to zniszczy za pół godziny?­ To nie ma sensu, zamiast wspaniałych walk gildii, które obiją się o serwer mamy pojedynczych graczy, który sobie chodzi i czasami kogoś zabije.

PvP jest zjebane, słynne koxy sprawiają że PvP jest jeszcze bardziej zjebane niż powinno, bo to daje mini-god-mod, a sama walka w swojej już najbardziej rozbudowanej postaci to pierdolone działo TNT, które niszczy mało i w********a w bazę przeciwnika.

Teraz to PvP przenieś na EasyHC, gdzie podnosisz się z grabieży błyskawicznie, dobre itemy już na starcie, a sama gra nudna i właściwie mało się rożni od serwerów czysto PvP, gdzie dostajesz 50 koxów, diax eq i co tam jeszcze jest.

Gra dzieciarnia, która w każdym możliwym sposobie PvP jest gunwem, czy to w minecrafcie czy csie to jednak tak bardzo chce się napierdalać nawet w życiu realnym co kończy się klapsem w dupę od rodzica. Podniecają się pajace zamiast wykazać się kreatywnością.

Kiedy do tych debili dotrze, że nawet debil umie się tutaj bić i walka ogranicza się do jedzenia koxa i nawalanie przeciwnika? Jeszcze mi się takie coś przypomniało, że pewien yt dla jaj mówi jakie to diamenty bezcenne i w ogóle i jaki crepeer jest niebezpieczny, a on gdziekolwiek jest ściska się ze strachu jak mu taki wybuchnie zabierając pół serduszka i dostaje podniecenia od diamentów.

To jest normalne? Nie, to nie jest normalne. Dlatego EasyHC nigdy nie będzie dobrym serwerem.

WSZELAKI SERWER SURVIVAL CZY HC TO GUNWO JUŻ NA STARCIE.

I nic tego nie zmieni, administracja może mieć i 30 lat doświadczenia w serwerach minecraft, a ten tryb gry i tak będzie gównem i taki pozostanie.

Twórcy takich serwerów to gimbusy a nie normalni ludzie, gracze to debile lub randomy, a jeżeli kogoś na serio jara PvP w minkraft to niech się pierdolnie w łeb.

pyhvh7E.png

Opublikowano

Zdecydowanie uważam, że serwerów HC jest dużo za dużo. Mi brakuje starego FB...

Nie wiem co ludziom się podoba w serwerach HardCore i EasyHC.

full_logo_mini.png  PluginController - plugin Spigot do zarządzania swoimi pluginami. Włączaj i wyłączaj pluginy, przeładowywuj je, pobieraj nowe pluginy z repozytorium Spigota - wszystko z poziomu serwera!

PluginController na spigotmc.org

Opublikowano

EasyHc porażka. 50 itemów lecących z 1 wykopanego stone to powinny być serwery pvp, a nie.

Drop z kamienia? następny głupi pomysł, niby ma chronić x-ray ale już się znudziło wszystkim.

Sprzedawanie unbanów? co to ma być.

Opublikowano

Ja właśnie jestem w trakcie robienia takowego serwera FreeBuild bez plotme i bez tych żadnych głupich rzeczy chodzi min. o te skrzynki cs:go, disco zbroje, drop z kamienia itd. (jakby ktoś chciał mi pomóc, zapraszam pw).

Osobiście uważam, że w tej chwili dużo osób chce postawić serwery FreeBuild ale jakoś nie wychodzi im to za bardzo bo nowi (młodzi) gracze chcą wszystkiego od razu i właśnie częściej wybierają serwery easyhc i wydają na nie dużo pieniędzy z tego względu ciężko jest się utrzymać tym nowym serwerom, o których nikt nic nie wie.

Po prostu przyzwyczaili się do dropu 100 itemków z 1 stone. Poza tym większość tych aktualnych serwerów FB nie powinno nazywać sie FB tylko jakimiś psuedo FB.

Jestem jak najbardziej za odbudowaniem starych i dobrych serwerów FreeBuilda.

Opublikowano

Napewno o dużo zadużo chociaż niektórym podoba się granie na takiego typu serwerach.

Veni, vidi, vici

I came, I saw, I conqered

Opublikowano

W tych czasach widzę ze założyciele serwerów maja na serwer głęboko w du**. Dlaczego? Wola sobie pograć w C*S*a  i pohandlować ze skinami. ;v Bywa :(:D

banner.png

Opublikowano

Dzieci myślą, że Hardcore jest wtedy, gdy dostaję się bana po śmierci. Easy Hardcore nie ma sensu w ogóle. Minecraft powraca a na razie co drugi serwer to EasyHC. Założy ktoś w końcu sky-blocka lub freebuild?

Opublikowano

W tych czasach widzę ze założyciele serwerów maja na serwer głęboko w du**. Dlaczego? Wola sobie pograć w C*S*a  i pohandlować ze skinami. ;v Bywa :(:D

Twoja sygnaturka mówi coś innego :)

TS.zKwadratem.PL

zKwadratem.pl

Opublikowano

Zdecydowanie za dużo ich dlatego za  niedługo otwieram serwer survival pewnie wstawię zapowiedź na forum ;)

Poza tym dużo dodatków i ciekawych rzeczy będzie na moim serwerze .

Opublikowano

Dla mnie drop ze stone to jest totalna porażka. Tak jakby nie Minecraft. Czy na singleplayer w trybie survival, gdy kopie się kamień to dostaje się z tego surowce czy cobblestone? COBBLESTONE. Chciałbym żeby powróciły takie czasy, gdy drop był normalnie z surowców, a nie ze stona. 

Opublikowano

Dla mnie drop ze stone to jest totalna porażka. Tak jakby nie Minecraft. Czy na singleplayer w trybie survival, gdy kopie się kamień to dostaje się z tego surowce czy cobblestone? COBBLESTONE. Chciałbym żeby powróciły takie czasy, gdy drop był normalnie z surowców, a nie ze stona. 

Jednak widzisz wszystkim adminom itp. itd. EasyHC nie chce się latać i uganiać za cziterami, bo mają wyjebane i dlatego masz drop ze stone, co z tego, że na xrayu widzisz diaxy jak wyskakuje wiadomość, że z tego nie dropi.

Jednak pierwszy mądrzejszy gracz zrobi sobie kilof enchat, bicony i stoniarkę o ile mu ktoś tego nie rozwali lub zabierze - oczywiście to joke, bo gracze gildii musieliby być non-stop online, by takie coś zabezpieczyć.

Ostatnio widziałem pewną fajną survivalówkę, a właściwe mieszankę z modami, gdzie każdym miał swój własny cuboid na który pracował, PvP co prawda było, ale w endzie i netherze, a to akurat był tylko sposób na szybsze surowce, bo taki netherrack można było zdobyć nie wychodząc z zwykłych map. A wiecie co było takiego trudnego w grze? Potwory, strach wyjść nocą, strach grać w ogóle na własnej działce nocą, bo miałeś doprawdy trudnych przeciwników, gdzie do ich zwalczania trzeba było trochę się w tych modyfikacjach pobawić i poodkrywać.

Czemu nie ma w ogóle serwerów PvE? Czemu w ogóle nie wspomina się o czymś takim jak PvE? Co za sztuka zrobić nowe moby, które będą wymagały czegoś więcej niż walnięcie ich mieczem? Jednak tak, tak dalej sobie róbcie EasyHC, które właściwie łatwiej się robi od takich serwerów - ot wgrywasz pluginy na brak dropu z rud, na procentowy drop z kamienia/cobbla i tyle, a no i oczywiście VIP, który zamiast dostać itemy na start dostanie jakiegoś fly, czy tp podczas walki - takie coś jest łatwiej zrobić i nie trzeba nawet siedzieć przy tym za bardzo.

EasyHC robione są na łatwiznę i szybkość, popatrzcie na freebuildy, skyblocki itp. itd. to już więcej roboty... No, ale pewnie będą zachęcać masę autorskich modów ala /pomoc czy /tpa.

­

pyhvh7E.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...