Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]System nagradzania wartosciowych postów.

Gość horzel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesć,

uważam ze na obecną chwilę system lajków stał się kompletnie bezsensownym dodatkiem na forum który nie ma żadnej wartości samej w sobie, jakieś chu.jowe  liczby w profilu w dodatku ranking na stronie o który każdy się bije, do tego dochodzą "nagrody" w postaci lajków czy też notoryczne nadawanie ich swoim ziomkom albo po prostu "kto chce limit??????" Chciałbym zaproponować zmianę, tj usunięcie tej sekcji  lajków z profilów, tego całego rankingu i wprowadzenie nadawania reputacji postów które  z tego co pamiętam kiedyś było na forumku. Wydaje mi się ze w ten sposób będzie można w lepszy sposób zaznaczyć ze dany post jest faktycznie przydatny. Nic do lajków nie mam ale zdecydowanie utracił sens odkąd ludzie zaczęli masowo tego używać, lajkując byle gówno posty, a gdyby wbiła reputacja i został by usunięty ranking jak i lajki w profilu to ludzie już by tego tak nie używali, no po bo co?

Opublikowano

Na nie, odrobinka rywalizacji nie zaszkodzi. Cóż Cię to tak boli że ktoś komuś daje, sam nie dostajesz czy jak? ;_; Mi się obecny system podoba.

Darmowe kody na 20% zniżki (WWW, VPS and MC) na lvlup.pro

Szczegóły discord: xVendrome#6074 / PW

Opublikowano

Wszystkim sie nie dogodzi i każdy system miałby swoje plusy i minusy, a dodatkowo każdy system da się obejść (chodzi mi tu o to, że każdy może się umówić, że sobie dają od tak lajki czy też coś innego i wtedy również bezsensowne to będzie). Póki co na nie, według mnie obecny system jest okej.­

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Wszystkim sie nie dogodzi i każdy system miałby swoje plusy i minusy

Lajki mają tylko plusy :c

Kiedyś pisali, że minusy mogły służyć do trollowania lub minusowania bo się po prostu kogoś nie lubi.

Imo lubię to daje radę. Na nie.

Edit:

Największym minusem lajków jest to, że obecna topka jest niemożliwa do doścignięcia. Może jakiś ranking top miesiąca by pomógł.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Lajki mogą zostać, ale zabroniłbym pisania rzeczy typu 'kto chce limit' w statusach i tak dalej, do tego jak jak @eMode mówi - zamiast ogólnego rankingu, dać ranking miesiąca/tygodnia. Albo nawet nie tyle co zamiast - po prostu dodać to troszkę niżej w tym panelu fajnym. :p 

Opublikowano

Obecny system jest wystarczający, lecz trochę wolałbym te minusiki i fajne tytuły do tego.

Na nie.

Opublikowano

To już chyba za daleko zabrnęło, by teraz wszystko usunąć. Ludzie są przyzwyczajeni do aktualnego systemu.

Chociaż ja chętnie zobaczyłabym, nie zastępczy, ale dodatkowy system reputacji.

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Admin Cienia
Opublikowano

Zgadzam się z opinią przedstawioną przez @1373230489-U611928.pngBasille Dawny oraz obecny system reputacji posiada znikomą wartość, a dla prawdziwie pomocnych osób przewidziane są rangi typu moderator, mentor itp. Dlatego równie dobrze można to usunąć. Swojego czasu administracja planowała wprowadzenie sytemu "osiągnięć" jednak póki co nic z tego nie wyszło.

1294477714-U1.png

Opublikowano

Na tak, cały czas widzę jak ktoś w statusach piszę "kto pierwszy dostaje limit", pojebany.

Usunąć to.

VNp6c2U.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

halo achtung, kto nie czytał niech sie wypowie bo mało odp

Opublikowano

Jestem dopiero pare dni na forum, ale zdobywanie lajków to fajna sprawa. Podbija ego/samopoczucie i wartość człowieka.

Gdyby wprowadzić system wartościowych postów, to pewnie już bym nie dostawał lajków. Także nie jest to zbyt dobre rozwiązanie.

Z drugiej strony. Ranking tak naprawdę nie powinien mieć nic wspólnego z reputacją, bo widziałem w topce lajkowane posty typu "heh".

Reputacja w c**j. Dlatego jestem dosyć zdezorientowany. Twoja propozycja wydaje się prosta, jednak po głębszym namyśle bierze na rozterki.

Póki co neutral.

Budowniczy
Opublikowano

Jestem na tak. Nie raz zauważam jakieś prośby o limit lajków w statusach użytkowników. Pamiętam gdy w 2013 roku lajki dawało się wyłącznie za pomoc, a nie "od tak, bo chcę".

Opublikowano

Inicjatywa fajna, lecz obecny system jest w zupełności wystarczalny.

Jeżeli zaś w przyszłości zajdą zmiany zespół Administracyjny nas poinformuje.

Na nie.

1980497.jpeg
  • 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...