Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mało FPS na niskich

Tearquester

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Dziś swieżo odebrałem komputer z formatu i czyszczenia.

Ogarnąlem sterowniki do karty graficznej i steama. Pobralem CS:GO i odpaliłem a tu masakra 35 FPS na niskich.

Korzystałem z opcji urachamiania z tymi komendami i nic nie dało.

Nie pomogło ustawienie wydajnosci zamiast jakosci w panelu sterowania NVIDIA.

Nie dawno zmienialem karte graficzna i procesor na lepszy.

Procesor: Intel Core Duo 2 E8500 3.16GHz 2 rdzenie

Grafika: MSI Geforce GT 610 1 GB 64 bit

System: Windows 7 Home Premium 64 bit ( świezo formatowany )

RAM: 4 GB uzywana 3519 MB

Zasilacz: Jakiś no name 300W w obudowie od paru lat jest.

Wczesniej miałem

Procesor: Intel Core Duo 2 3.00 GHz 2.99GHz

Grafika: Gigabyte Geforce GT 9500 512MB 128bit

Temperatura ( wyświetlona w GameBooster v3.4 IObit )

CPU: 25-29 C

Mainboard: 31 C

Videocard: 46 C

Harddisk: 32 C

Fan Speed 2636 rpm

Już nie wiem co tu zrobić :( POMOCY!

Opublikowano

gt 9500 > gt 610

kto ci wymienił grafikę na taką? na tej grafice to normalne fpsy

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Opublikowano

Mam tą karte 9500.

Kolega kupił od kogoś a ja od niego. Była uzywana kilka miesiecy a wyglada jak nowa.

Nie masz się co spodziewać większej liczby FPS na tych kartach graficznych. Mają za słaby układ aby działały w średnio 60 FPS... 

Ja mam aktualnie kartę graficzną GTS250 512MB 256bit GDDR3 i na niej CS mi dość płynnie chodzi oczywiście na niskich (50-60 FPS).

Niedługo ją sprzedaję bo kupuję coś lepszego pod inne gry :)

Pomogłem?? - Daj LUBIĘ TO :D

Opublikowano

No jak miałem tamtą karte to nie narzekalem po formatach. Musiałem zrobic format bo cos mi zacinało podczas gry no i pomyslalem ze cos zmienie. Myślalem ze bedzie lepsza bo 1 GB i wgl. No coż nic straconego jeszcze moge ja sprzedac. Więc mówicie ze jak wsadze ta stara to bedzie ok? :)

Opublikowano

Jak na starej karcie graficznej działało lepiej to ją włóż, zainstaluj do niej sterowniki i ją przetestuj. Jak będzie znacznie większa różnica to ją zwróć lub sprzedaj komuś innemu wciskając kit że na tej grafice GTA V mu pójdzie na ultra :P Może że sobie ją zostawisz do innego kompa tak aby była do oglądania filmów czy coś bo do gier typu CS GO się ona nie nadaje :)

Opublikowano

stara grafa jest lepsza, co nie znaczy, że dobra. Tak czy siadk będą spadki do ~30-40 na niskich ustawieniach, ale w miejscach, gdzie grafika nie mbędzie obciążona będzie na luzie 60+ przy 1024x768

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Opublikowano

gt 9500 > gt 610

kto ci wymienił grafikę na taką? na tej grafice to normalne fpsy

Jak to?

http://gpuboss.com/gpus/GeForce-GT-9500-vs-GeForce-GT-610

stara grafa jest lepsza, co nie znaczy, że dobra. Tak czy siadk będą spadki do ~30-40 na niskich ustawieniach, ale w miejscach, gdzie grafika nie mbędzie obciążona będzie na luzie 60+ przy 1024x768

Przy radku 2600 ma się 30-40 fpsów, a on ma o niebo lepszą.

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

na Gpuboss są tylko wyniki teoretyczne, a nie praktyczne, spójrz na wyniki w teorii

http://www.game-debate.com/gpu/index.php?gid=935&gid2=268&compare=geforce-gt-610-vs-geforce-9500-gt 

Niemożliwe jest, aby karta na szynie pamięcy 64 bit była bardziej wydajna od tej na szynie pamięci 128 bitów

i napisałem: "spadki DO 30-40" :v

Opublikowano

Niemożliwe jest, aby karta na szynie pamięcy 64 bit była bardziej wydajna od tej na szynie pamięci 128 bitów

Serio? A wiesz co to częstotliwość pamięci rdzenia i pamięci? Szyna nie ma bardzo dużego znaczenia przy kartach graficznych... Taktowanie rdzenia, pamięci, rodzaj pamięci (np.GDDR3) proces technologiczny i przepustowość pamięci mają największy wpływ na pracę karty graficznej. 

Więc nie wkręcaj :)

Opublikowano

Dobra mimo wszystko dziękuje Panowie. Zminilem i jest 120 fps a w trakcje gry 50 FPS ale jest płynność mimo wszystko bo na tamtej bylo widac te klatki i nie było płynności. Wielkie dzieki i lecą + ;)

PS: Macie moze inna lepsza karte graficzna w cenie 150-200 zl tak pod tego CS GO pod tą płyte głowna i biorąc pod uwage zasilacz no name 300W lub 350W.
http://www.asrock.com/mb/Intel/G31M-GS%20R2.0/

Opublikowano

Serio? A wiesz co to częstotliwość pamięci rdzenia i pamięci? Szyna nie ma bardzo dużego znaczenia przy kartach graficznych... Taktowanie rdzenia, pamięci, rodzaj pamięci (np.GDDR3) proces technologiczny i przepustowość pamięci mają największy wpływ na pracę karty graficznej. 

Więc nie wkręcaj :)

w przypadku kart graficznych z szyną pamięci 64 bit nie ma znaczenia zaden z powyższych czynników, pozdrawiam

Opublikowano

Dobra mimo wszystko dziękuje Panowie. Zminilem i jest 120 fps a w trakcje gry 50 FPS ale jest płynność mimo wszystko bo na tamtej bylo widac te klatki i nie było płynności. Wielkie dzieki i lecą + ;)

PS: Macie moze inna lepsza karte graficzna w cenie 150-200 zl tak pod tego CS GO pod tą płyte głowna i biorąc pod uwage zasilacz no name 300W lub 350W.

http://www.asrock.com/mb/Intel/G31M-GS%20R2.0/

To zacznijmy od zmiany zasilacza bo niektóre dobre karty graficzne potrzebują dodatkowego zasilania poprzez 6 PIN-owe wejście i potrafią te karty pochłaniać nawet 150W :) Zasilacz dobrej (i najlepiej markowej) firmy od 450W by się przydał. 

Jeżeli chodzi o kartę graficzną pod względem ceny... Ciężko jest znaleźć lepszą kartę graficzną w takiej cenie. 

Dobre karty graficzne można dopiero celować w takie parametry:

- minimum 1GB pamięci

- pamięć GDDR5

- magistrala 128/256bit

A niestety za taką trzeba zapłacić 300zł+.

Sam zamierzam się przerzucić z GTS250 512MB GDDR3 256bit na MSI GTX750Ti 2GB 128bit GDDR5. Wyniki w CS:GO na niskich jak przeglądałem na YT itp to około 150-200 FPS.

Minusem tek karty jest cena (600zł w x-kom.pl) a plusem jest niskie zużycie energii (55W). 

w przypadku kart graficznych z szyną pamięci 64 bit nie ma znaczenia zaden z powyższych czynników, pozdrawiam

Ma znaczenie tylko jest to mało odczuwalna różnica bo i tak te parametry są słabe :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...