Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin2.PL SAMOS, jak teraz zarobić?

tureko101

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wrocilem do metina po 2 latach , mam tam w sumie 2 postacie, dropek do m2 i postac 47 lvl ,mam w miare spoko eq do 55 lvla, zastanawiam sie czy wbijac 55,  sprawa wyglada tak ze kamole sa po 5kk na samosie w tej chwili a aury po 4..  odlamki po 200k szt,  odlamki energii 200szt-3kk( wiec nie oplaca sie kupowac sztyletow i przetapiac) , chodzac po rynku w czerwonych za bardzo nie widac czegos na czym w tej chwili mozna zarobic sporo.

Macie jakies swoje sposoby ? nie chodzi mi o sposoby z x lat wstecz.. bo rynek jest w tej chwili ze tak powiem obsrany i nie wiadomo czego sie trzymac.  Gram w metina juz chyba 6-7 lat, nie pamietam dokladnie, ale nie moge na zawsze od niego odejsc, a pytam sie o zarobek, bo chcialem sobie surke 75 zrobic i kupic eq jej i chodzic dt,  i z tych 3 postaci korzystac tylko w czasie eventow, bo grac zeby grac to mnie na isa nie stac :D a nie mam zamiaru cale dnie i noce grac, zeby cos osiagnac. pozdrawiam. :)

Czekam na wasze sposoby !

Opublikowano

Ebonit kosztuje 1kk -  malz 1.5kk. wiec szkoda zachodu na taki zarobek. zeby zarobic 10kk to musialbym stracic caly dzien, nie boce , wiec to odpada, pozdrowki

Opublikowano

Alchemia, trochę czasu zajmuje ale opłacalna jest, na forum jak i na YT jest multum poradników jak zarobić na alchemii. ­

"Pójdę w tą ciemność, a ty mnie poprowadź

bym mógł podziękować za twoją obecność.."

Opublikowano

Nie wydaje mi sie, zebym zarobil na alchemii, ewentualnie na odlamkach, ktore warte 200k szt. ale to masz 5 odlamkow to 1kk,  jak dobrez pamietam jest 80/90 slotow w eq. co daje mi jakies 16kk za cala strone, hmm ,musze sprobowac.

Opublikowano

Najlepiej to lowic albo zrobic sobie dropka na np 28lvl i dropic nim fmsy, riby itd... ;)

XxMaNX - 91lvl Woj Body     OFF  :(

Epick877 - 75lvl Sura Wp     OFF  :(

InfectRogue44 -  62lvl Ninja Dagger     SPRZEDANY

Opublikowano

jedyne wyjście to Metiny i najbardziej opłacale to Aury, jeśli Ci się chce to łów ryby i otwieraj je. Ale nie wiem czy się opłaca tracić czas na 1,5kk ;p

kot-i-pilnik-do-paznokci.gif

1844414647937941229037.png

Opublikowano

Aura 3kk,  a czytam na dropku tym co ma 47 lvl, moze dzis zaczne go expic do 55 lvl i na nim aure wbijam i berka mam na m6x2, wiec jak aura to na dropa idzie, nie ma zbytnio na czym zarabiac teraz, kamole po 3kk , aura po 4kk, czarowane po 2kk.    jedyne co z metkow to kdki potwora,kryta ktore sa po 10kk , ale tez je ciezko ogarnac, no nic, cos tam poprobuje, kiedys bez problemu zarabialem, nawet zmienialem profesje na 40 lvl na postce, z mentala ze skillami g na bodego, zeby w przyszlosci wiecej i latwiej zarabiac, nakupowalem eq, ( to byly czasy darmowych szczeniakow) i do niedawna nie gralem, teraz wracam i nie wiadomo co robic bo nic nie jest w cenie. Jedyne co sensowne to na smoka chodzic, ale gdzie 47 lvlem na smoka pojde xD:D Ma ktos jeszcze jakies propozycje?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...