Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do shaderów minecraft

bolo7531

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki posiadasz budżet na kupno? - Narazie nic, zbieram

Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat) - Myślę że w tym roku się wyrobie

Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora? - Narazie specyfikacje mojego sprzętu to:

Intel core2 duo CPUE4500 @ 2.20ghz

1,0 GB RAM

NVIDIA GeForce 7300 GS

Do czego ma służyć komputer? - Służyć ma między innymi do gier

Czy w koszyku ma się znajdować system operacyjny, monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)? - Nie
Czy zamierzasz podkręcać podzespoły? - Napewno za kilka lat tak
Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu? - Tak mam, aby nie przerósł kwoty która wychodzi w niżej podanych zliczonych razem części do nowego komputera

Czy dobrze wszystko dobrałem i będzię on działać oraz czy pójdą mi te shadery ultra w jakiś 40/60 fps ?
Opublikowano

Hmmmm, no niewiem czy tak lipnie, wkońcu dałem w to geforce 750ti 2gb więc myślę że pociągnie to i owo (na myśli mam gta v, mafia ii, ets2,ls2015, oraz shadery) ;)

Opublikowano

Bez wzoru mało co tu pomagać, no weź uzupełnij :)

Co z tej 750ti? i3 4170 jest bardziej oplacalne, ram moze byc, z chlodzeniem to sam nie wiem, ja bym raczej odpuscil je, tansza obudowe, bo juz lepiej wziac 4gb ram na poczatek (skoro zdecydowales sie na 2 kosci), a dolozyc do gtx 950 niz takie cos

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Sam posiadam GTX 960 4GB, FX 6300 i 8GB i shader'y mi działają w 30 FPS. Nie wiem, czy one tak obciążają kompa czy to ja mam coś zwalone. 

Tak więc jeśli pierwsze przypuszczenie będzie trafne to z shaderami może być lipa.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Ja jednak zostane przy tej 750 ti, z tego powodu że wszystko będzie ładnie współgrało a nie będę przecież grał w niewiadomo jakie tytuły góra the forest, które jak patrzyłem na yt z moimi podzespołami gościu miał na wysokich 30/40 fps

Opublikowano

Sam posiadam GTX 960 4GB, FX 6300 i 8GB i shader'y mi działają w 30 FPS. Nie wiem, czy one tak obciążają kompa czy to ja mam coś zwalone.

Tak więc jeśli pierwsze przypuszczenie będzie trafne to z shaderami może być lipa.

Nic nie masz zwalone. http://m.pclab.pl/news68124.html

Weź pod uwagę że tu jest testowany lepszy model FX. Po prostu AMD jest słabe i nie nadaje się zbytnio do gier, w większości aplikacji nawet i3 jest szybsze

Opublikowano

Ten GTX 750 Ti jest nieopłacalny... Tą kartę to się kupuje za 500-550 złotych. Za 700 już masz sporo wydajniejsze GTX 950, także sam sobie odpowiedz czy jest sens brania jakieś 20-25% wolniejszego GTX 750 Ti za ~30 złotych mniej.

Poza tym weź wypełnij wreszcie ten wzór, bo jak na chwilę obecną to mamy 11 postów (mój będzie 12) pieprzenia o zestawie nie znając odpowiedzi na podstawowe pytania. Aż takie trudne jest odpowiedzenie na kilka podstawowych i prostych pytań?

Opublikowano

daj link do wzoru

950 nie jest za bardzo wydajna, wiem trochę o kartach. Moim zdaniem Najlepsze będzie ta 750-tka bo oglądałem filmiki na yt w różnych grach taki sam model jak będe kupował + intel core i3 4150 który też będę kupował oraz + 8gb ramu Które Też będę kupował

Opublikowano

950 nie jest za bardzo wydajna, wiem trochę o kartach. Moim zdaniem Najlepsze będzie ta 750-tka

Czyli nie wiesz nic. Według każdej szanowanej redakcji GTX 950 jest jakieś 20-25% wydajniejszy od GTX 750 Ti.

Opublikowano

Ciasteczko :D Wole teraz bo później od nowa... To odpowiedz, Może być ten zestaw ?

W tym roku wychodzą nowe karty od AMD i Nvidia dlatego nie ma co teraz robić zestawu (ceny mogą się zmienić o 180 stopni).

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

W tym roku wychodzą nowe karty od AMD i Nvidia dlatego nie ma co teraz robić zestawu (ceny mogą się zmienić o 180 stopni).

Mógłbyś napisać w którym jakoś miesiącu wyjdą te karty ? Bo maksymalnie moge czekać z tym do czerwca

Opublikowano

Nie wiadomo kiedy dokładnie wyjdą. Teoretycznie coś się powinno pojawić około połowy roku, ale nie wiadomo z jakiej półki będą to karty. Zwyczajnie przyjdź jak już będziesz miał kasę, nie wcześniej niż tydzień przed zakupem to wtedy złożymy coś na bieżąco.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...