Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Twój pierwszy bot na serwer

K-Scripts

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Mega Super i polecam i dam like :)

Odkąd pamiętam, zawsze chciałem być gangsterem. Dla mnie bycie gangsterem było lepsze niż bycie prezydentem Stanów Zjednoczonych.

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
  • 2 miesiące temu...
  • 5 miesięcy temu...
  • 3 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie mogę pobrać pliku, zrobiłem to jak ty, nie pobrałem tego co dałeś bo nie można, w putty cd /home/bot komenda ./start.sh start i pisze permissions denied

Opublikowano
21 minut temu, SamiecX napisał:

Nie mogę pobrać pliku, zrobiłem to jak ty, nie pobrałem tego co dałeś bo nie można, w putty cd /home/bot komenda ./start.sh start i pisze permissions denied

Wystarczy nadać prawa na plik wpisz w katalogu: chmod 777 start.sh

Opublikowano

@K-Scripts

Hmm, odpaliłem lecz bot nie wbijał.

Co mam tutaj edytować, bo się trochę pogubiłem

$ts = new ts3admin($c['ts3']['adres'], $c['ts3']['port_query']); //Tworzymy nowy obiekt

if($ts->getElement('success', $ts->connect())) // Sprawdzamy czy połączył się pomyślnie jeżeli tak przechodzimy dalej
    {
                $ts->login($server['login'],$server['password']); // Logujemy się na serwer
                $ts->selectServer($server['udp']); // Wybieramy serwer po porcie logowania
                $ts->setName($c['ts3']['bot_name']); // Ustawiamy nickname
                $core = $ts->getElement('data',$ts->whoAmI()); // Sprawdzamy kim jest bot na serwerze
                $ts->clientMove($core['client_id'],$c['ts3']['bot_channel']); // Przenosimy bota na wyznaczony kanał

while(true) //Tworzymy pętlę, dzięki której nasz bot nie wyłączy się i będzie działał w tle
                {
$userNames = array();
$output = 'Lista Klientów na serwerze:\n';
$users = $ts->getElement('data',$ts->clientList('-groups -voice -away -times')); // Pobieramy listę klientów

foreach($users as $client) //Tworzymy pętle, dzięki której zobaczymy zobaczymy zawartość
{
$userNames[] = $client['client_nickname']; // Dodajemy nicki użytkowników do tablicy
}
$output .= implode(",", $userNames); // Rozbijamy tablicę na ciąg rozdzielony w tym wypadku znakiem przecinka

$ts->channelEdit($c['ts3']['edit_channel'], array('channel_description' => $output)); //Edytujemy kanał i w opisie wpisujemy pobraną wcześniej listę klientów

if($c['ts3']['interval'] > 0) //Jeżeli interval jest większy od zera, bot będzie się odświeżał co określony czas
{
sleep($c['ts3']['interval']);
}
}
}
else
{
echo "Błąd podczas łączenia"; // Jeżeli wystąpił błąd podczas połączenia bot pokaże nam taki komunikat
}

?>

Opublikowano
1 godzinę temu, SamiecX napisał:

@K-Scripts

Hmm, odpaliłem lecz bot nie wbijał.

Co mam tutaj edytować, bo się trochę pogubiłem

$ts = new ts3admin($c['ts3']['adres'], $c['ts3']['port_query']); //Tworzymy nowy obiekt

if($ts->getElement('success', $ts->connect())) // Sprawdzamy czy połączył się pomyślnie jeżeli tak przechodzimy dalej
    {
                $ts->login($server['login'],$server['password']); // Logujemy się na serwer
                $ts->selectServer($server['udp']); // Wybieramy serwer po porcie logowania
                $ts->setName($c['ts3']['bot_name']); // Ustawiamy nickname
                $core = $ts->getElement('data',$ts->whoAmI()); // Sprawdzamy kim jest bot na serwerze
                $ts->clientMove($core['client_id'],$c['ts3']['bot_channel']); // Przenosimy bota na wyznaczony kanał

while(true) //Tworzymy pętlę, dzięki której nasz bot nie wyłączy się i będzie działał w tle
                {
$userNames = array();
$output = 'Lista Klientów na serwerze:\n';
$users = $ts->getElement('data',$ts->clientList('-groups -voice -away -times')); // Pobieramy listę klientów

foreach($users as $client) //Tworzymy pętle, dzięki której zobaczymy zobaczymy zawartość
{
$userNames[] = $client['client_nickname']; // Dodajemy nicki użytkowników do tablicy
}
$output .= implode(",", $userNames); // Rozbijamy tablicę na ciąg rozdzielony w tym wypadku znakiem przecinka

$ts->channelEdit($c['ts3']['edit_channel'], array('channel_description' => $output)); //Edytujemy kanał i w opisie wpisujemy pobraną wcześniej listę klientów

if($c['ts3']['interval'] > 0) //Jeżeli interval jest większy od zera, bot będzie się odświeżał co określony czas
{
sleep($c['ts3']['interval']);
}
}
}
else
{
echo "Błąd podczas łączenia"; // Jeżeli wystąpił błąd podczas połączenia bot pokaże nam taki komunikat
}

?>

Zaktualizowałem temat główny. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...