Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Allegro - Jak sprawdzić czy pieniądze od kupującego doszły?

xXInvictumXx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam 

chciałem sprzedać kilka przedmiotów walających się po szafach na allegro ale niestety nie posiadam elektronicznego konta bankowego, tylko tradycyjne.

I tu rodzi się problem, żeby sprawdzić czy pieniądze doszły od kupującego musiałbym za każdym razem iść do banku i sprawdzić konto.

Jest jakieś rozwiązanie tego problemu ? Słyszałem coś o PayU ale nie do końca rozumiem jak to działa.

Może mi ktoś pomóc w rozwiązaniu tego problemu ? :)

4875_blue.png  [*] 30.09.2016r. [*] 9368_gold.png

Opublikowano

to co to za bank że nie masz elektronicznego? xD

payU to jest taki serwis na allegro dzięki ktoremu pieniądze od kupujacych masz od razu, a później wysyłasz je na swoje konto bankowe

Opublikowano

Polecam Ci Założyć konto PayU jak sprzedajesz czasami na allegro, gdy pieniądze dochodzą od ciebie lub do ciebie to dostajesz maila z informacją

Jeśli chcesz żebym ci odpowiedział na pytanie, nie zapomnij zacytować mojego postu lub mnie oznaczyć  :)

Opublikowano

PayU działa na takiej zasadzie, że pieniądze najpierw lecą do allegro, a potem możesz je wypłacić na konto bankowe lub przekaz pocztowy. Korzystając z tej metody masz jasny status czy klient zapłacił czy nie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...