Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co lubicie w serwerach mt2?

Pan Janusz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, w związku z tym iż niebawem będę w trakcie tworzenia nowego priva chciałbym was zapytać co lubicie w serwerach MT2?

Serwer będzie raczej typu easy, max 250 lvl etc.

Lubicie fabułe? Jeśli tak to jakie dokładnie questy i z czym związane?

Systemy ulepszeń? Bardziej monotonne, zawsze ta sama ilość ulepszaczy czy coś bardziej zaskakującego?

Liczy się dla was grafika czy sama gra?

Czym kierujecie się przy wyborze priva?

Zaczynam dyskusję i myślę, że razem wymyślimy coś ciekawego :)

Niech kreatywność będzie z wami!

sygna.jpg

Opublikowano

Stabilność... Teraz tego brak..., precz z 6/7b i 6 skillem. Co do ulepszania, to nie przesadzajmy z monotonnościa i % na ulepszenie. Średnia długość dungów, drop 1-3. Grafika z normalnego metina nie jakieś udziwnianie miast itp.

Questy fabularne nie monotonne takie aby opłacało się je robić. Dobre nagrody nie tyko yang itemy ale jakieś bony na stałe itp.

Co do wyboru, ja kieruje się wszystkim, od 6-7b przez 6 skille, reklamę, wygląd setów, nie przesadną ilość pierścieni itp. Po prostu wszystko.

P.S wybacz pisałem na telefonie.

P.S 250 to chyba za duży, co z update? Lepszy 180-200.

Opublikowano

Stabilność... Teraz tego brak..., precz z 6/7b i 6 skillem. Co do ulepszania, to nie przesadzajmy z monotonnościa i % na ulepszenie. Średnia długość dungów, drop 1-3. Grafika z normalnego metina nie jakieś udziwnianie miast itp.

Questy fabularne nie monotonne takie aby opłacało się je robić. Dobre nagrody nie tyko yang itemy ale jakieś bony na stałe itp.

Co do wyboru, ja kieruje się wszystkim, od 6-7b przez 6 skille, reklamę, wygląd setów, nie przesadną ilość pierścieni itp. Po prostu wszystko.

P.S wybacz pisałem na telefonie.

P.S 250 to chyba za duży, co z update? Lepszy 180-200.

Docelowo 250, owszem mozna najpierw zrobić max 200 a potem updatować, ale to jest do przemyślenia.

sygna.jpg

Opublikowano

Stabilność serwera, normalna grafika ( czyli podstawowa z MT2 ) Easy, łatwe wbijanie lv, trochę ciężej z eq ( ale bez przesady, robienie eq latami/miesiącami to przesada ), Ulepszalność 100% ( je*ać farciarzy ), Questy w miarę przyjemne ( fabularne - dobry +,  takie typu "wydrop 300 itemek i oddaj to biologowi"- ogromny minus ), Max 200-250, dobrze dobrane sety zbroi i broni ( Wzór: GladoR ), brak 6 skilla, brak Likana, brak bonusów w kostiumach ( lub najlepiej aby ich wgl nie było ), mała ilość wierzchowców ( fajnych, nie takich typu  latająca miotła, czy ch*j wie co ), brak systemu alchemii, brak szarf, brak pasów, brak run, zbalansowane klasy, dobrze dopasowany drop - taki serwer to byłoby coś wspaniałego  xD  B)

Opublikowano

@Up Spójrzmy na to że autor nie chce zrobić serwera pod weteranów metina grających za czasów początku PL'a. Niestety większość ludzi w tych czasach wchodzi tam gdzie jest od zajeb**** nowości. Ja już sam w sumie nie wiem czy potrafiłbym grać bez pasów, kostiumów itp. itd. Według mojej opinii z którą nie każdy musi się zgadzać, teraz liczy się nowość i świeżość. Mam dosyć expienia na tych samych mapach dlatego wolę żeby one były autorskie stworzone na potrzeby twojego priva, nie kopiuj aktualnie stworzonych map no chyba, że są na prawdę unikalne i nie spotykane zbyt często. Nie rób też serwera pod IS'a wielu ludzi to zniechęca, mnie czasami też. Krótkie dungi, nowe mapy exp, brak monotonności w expie jak i żeby nie było go też w zrobieniu EQ, chodzi o to żeby nie musieć milion razy zbijać tego samego bossa czy latać na dungi. Questy nie powinny być nudne w stylu zabij 1000 mobów kiedy ty zabijasz 400 i możesz już wyjść z mapy. Powinny być też dopasowane pod LVL. Dung jest dostępny od 90, a akurat na nim musisz zabić 5 bossów to nie rób misji od 100 lvla bo mi się na przykład nie chce cofać do tyłu na mapy.

@Edit

Jeśli chodzi o grafikę to liczy się ona dla mnie przy prezentacji głównie to ona reprezentuje na starcie twój serwer. W sumie to zanim przeczytam cokolwiek o serwerze to interesuje mnie przejrzystość prezentacji, chce mieć czarno na białym co spotkam na serwerze i nie oszukujmy się większość jest taka sama jak ja i nie lubi czytać... Ja wbijam na obrazki i już mi się wyświetla w głowie "Oho dobry serwer, ten set broni mi się podoba". Pisząc prezentacje bym postawił bardziej na grafikę, a nie tekst. Lecz na nim też się musisz skupić bo może ktoś z trochę bardziej twórczym podejściem podchodzi. Mnie nigdy nie obchodziło czy kamienie metin spadły i jakieś stworki się osiedliły w świecie. Gram po to aby wbijać LvL robić PvP i poznać ludzi, a misje robię po to aby dostać stałe bonusy.

Dziękuje, pozdrawiam. Jak spełnisz wszystkie moje wymagania to będę Cie sponsorował bijąc w ISa zapewne do 20 każdego miesiąca.

jaracztrawki.jpg

Sygna by "Pruchol"

Avek by iMaQ

Opublikowano

- Stabilność

- Kontakt z administracją

- Dużo urozmaiceń rozgrywki ( systemy )

- Mało questów

- Lubię robić dunga w 2 minuty zamiast 30 minut... 

- Urozmaicony exp... Bez spacji i wciskania pele

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...