Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Strona www i ts na vps

Biter.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam zamiar kupić vps na lvlup 

Informacje

Typ wirtualizacji: OpenVZ
Pamięć RAM: 4096 MB
Ilość vCPU: 2
Pamięć wirtualna (swap): 512 MB
Typ dysku: SSD
Pojemność dysku: 15 GB
Szybkość Internetu: do 200 Mbit
Transfer miesięczny: Bez limitów
Centrum danych: OVH

I czy dam radę na tym postawić ts (32sloty) i stronę www?

Jakiś poradnik, jest do tego?

Opublikowano

@up Bezproblemu.

Poradnik? Stronę wrzucasz do katalogu (IP)/var/www    I to wszystko a jeżeli chodzi o ts3 to jest w yt miliony poradników.

Liczę na +.
­

Opublikowano

@up Bezproblemu.

Poradnik? Stronę wrzucasz do katalogu (IP)/var/www    I to wszystko a jeżeli chodzi o ts3 to jest w yt miliony poradników.

Liczę na +.­

A ile potrzeba ramu na teamspeaka te 32 sloty, i na stronę www. Bo może bym coś jeszcze na nim postawił.

Opublikowano

A ile potrzeba ramu na teamspeaka te 32 sloty, i na stronę www. Bo może bym coś jeszcze na nim postawił.

TeamSpeak nie potrzebuje dużo zasobów - ciężko mi to określić. Spokojnie będziesz mógł na Nim jeszcze inne aplikacje.

Opublikowano

Bezpośrednio na 32 sloty i www możesz przeznaczyć 512-1024MB.

Pozostałe 3072MB możesz przeznaczyć na coś innego, lecz pamiętaj. Load serwera też wpływa na funkcjonowanie, dlatego sprawdzaj zużycie CPU.

Opublikowano

Powiem Ci tak osobiście jeżeli chodzi tylko o sam serwer to w moim przypadku zakupiłem serwer dla testów w net-speaku najtańszy vps.

Utrzymywał do 100 Użytkowników bez niczego, więc śmiem twierdzić, że owa maszyna wytrzyma z wszystkim co będziesz tam chciał, tylko oczywiście nie przesadzaj.

Aktualnie posiadam VPS z hosteamu OpenVZ Base, na nim posiadam serwer głosowy 256 slotów, aplikację jaką jest mbot, strone www i drobniejsze aplikacje, wszystko działa wyśmienicie bez żadnych problemów.

Opublikowano

W sumie myślę że powinno ci wszystko śmigać testowałem także openvps base z hosteamu postawiłem serwer 128slotów i urchomiłem mboty i stronę oraz kilka innych zbędniejszych aplikacji i śmigało ładnie ;).

owner.png

Opublikowano

No wiesz ja mam VPS 1 gb ram. Zrobiłem spokojnie 10 music botów (oczywiście na innych użytkownikach), Postawiłem stronę www, + MBOT, No i oczywiście Serwer TeamSpeak 3. Spokojnie były 32 osoby :-)

....png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...