Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ajin - Dyskusja

indywidualistaA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ajin

2YsAOiC.jpg

Typ: TV

Liczba odcinków: 13

Status: Nadawane

Gatunek: Horror, seinen, 

Opis:

Ajini to ludzie, którzy nie mogą umrzeć. Pierwszy z nich pojawił się siedemnaście lat temu w Afryce, wychodząc cało z brutalnej i krwawej bitwy. Od tego momentu zaczęto wykrywać kolejnych podobnych odmieńców ukrytych w ludzkim społeczeństwie. Nie ma ich wielu, przez co rząd hojnie wynagradza każdego, kto przyprowadzi mu jednego z nich, by użyć go do celów eksperymentalnych. Czasy współczesne. Co dla pewnego licealisty ma być typowymi letnimi wakacjami, tak naprawdę odmieni jego życie w sposób, którego się nie spodziewał...

[zapożyczone z: animezone.pl]

Nie chce mi się rozpisywać, więc... Seria ciekawa, dobrze się zaczyna. Jedynie to, co mi przeszkadza to design postaci (ta animacja), ciężko będzie się przyzwyczaić, ale myślę, że można to przeboleć.... Piszczcie, co sądzicie o tej serii

gfgdf

Opublikowano

@indywidualistaA

OP, ED przyjemnie się słucha

Fabuła naprawdę interesująca. Na plus oczywiście.

Kreska i animacja:

Ja sam nie wiem co o tym myśleć  xD Wiem tylko, że w pierwszych minutach Ajin'a była dobra akcja, strzelanina, wybuchy itp. jednakże w niektórych momentach jakby się zacinało? 

@indywidualistaA

i ta śmieszna gęba na zdjęciu  xD Te "Jej czarne oczy" mi się podobają. Fajnie akurat to autorzy zrobili w połączeniu z tymi włosami, to samo tyczy się naszego głównego bohatera.

ale pasuje do klimatu tego anime

Zapowiedzi odcinka <3 Przykład:

https://www.youtube.com/watch?v=BTTvu9-H8CA

Trzymają w napięciu (dobry soundtrack) podobnie jak w Owari no Seraph.

Pojedynek: Boku Dake ga Inai Machi vs Ajin (czyli jedne z serii, które z początku były nominowane przeze mnie na hit sezonu. Trochę się pozmieniało od ostatniego razu kiedy wrzucałem screena)

6Qblffq.jpg

Ajin ma 1186 pozycję. Czyżby ta kreska była wszystkiemu winna? Boku 15 miejsce. Ciekawe do którego zejdzie :D

PS.

Ta dziewczyna z zapowiedzi drugiego odcinka? ­

Też mnie to zastanawia. 

Opublikowano

Tematyka nawet interesująca ale grafika tak bardzo mnie odpycha że aż nie wiem czy w ogóle się za to zabiorę

Ja mam zupełnie odwrotnie, kreska wyróżnia się spośród pozostałych i chętnie obejrzę ten tytuł, ale to dopiero jak już będą dostępne wszystkie odcinki.

Razi w oko, że znowu powtarzany jest schemat licealisty skrzywdzonego przez los, nie mniej jestem dobrze nastawiony do tej produkcji.

@Sil√eR

Tu też dobry OST (opening) :)

417711489342956987022.png

Opublikowano

Ok, obejrzałem 2 odcinek :P po paru minutach idzie się przyzwyczaić do tej kreski, ale zostawmy ją na bok.

Za Keia wysoka nahroda, kto by takiej nie chciał? xD

Wrażenia po odcinku takie same jak po poprzednim. Problemy narastają, pojawia się więcej niewiadomych

ten czarny cień, czy jak to nazwać...

, główni śledczy też raczej do prostych ludzi nie należą -jest ciekawie, a wręcz bardzo :D OSTy również klimatyczne, dobre. Jeden wpadł mi w ucho oraz ten przy promowaniu 3 odcinka - oj będzie się działo:D

Cóż, jest duże prawdopodobieństwo,że taką pozycję ma właśnie przez kreskę..

Ciekawe czy Boku dobije do top10? xD

gfgdf

Opublikowano

Porzuciłem po 2 minutach bo animacja. Strasznie c*****o to wygląda. Jak ktoś w ogóle mógł wpaść na pomysł, że komuś to się spodoba. Boli w oczy więc ich nie męczę, szkoda, zmarnowana fabuła.

Kreska ciężka, ale pasuje do klimatu tego anime. Myślę, że jak dobrze to poprowadzą to może być baja tego sezonu. 

Przy Boku dake ga Inai Machi nie ma na to szans jednak

Opublikowano

@indywidualistaA

2 odcinek dopiero, zanim oni dodadzą te napisy na animesub to wieki miną ;_;

Końcówka z tym

pociągiem

<3 oraz kiedy cień

chce się wylać

xD 

PS.

"Wypuścili film, który jest tu na stronie (animezone) a anime to pocięty film, więc jeżeli ktoś jest niecierpliwy i nie chce czekać co tydzień na odcinek to polecam obejrzeć film. Film ma 1,5h, będą 3 części, druga część ma się ukazać na wiosnę podobno"

­

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

@indywidualistaA

Teraz jestem dopiero po 3 odcinku. Ta końcówka rozwala. Takie momenty to ja lubię #krew

Już wiadomo

kim jest ta babka

:)

Opublikowano

Jak dla mnie takie 3/10. Zbyt Tokyo Ghoulem śmierdzi.

W następnym odcinku raczej się przekonamy, czy bohater jest taką samą pizdą lub kimś lepszym. Liczę na to drugie...

Opublikowano

Anime bardzo fajnie się zapowiada, a kreska mi jakoś nie speclajnie przeszkadza, bo już się do niej przyzwyczaiłem z sidonia no kishi. Mam nadzieje, że w dalszym rozwoju akcji bohater nie okaże się cipą i będzie coś ciekawego.

6e5qaevk5b3a_t.jpg

Opublikowano

@xeno4141

­Obejrzałem do tej pory 5 odcinków + 20 ostatnich minut z filmu AJIN PART 1: SHOUDOU To tak jakbym obejrzał 6 odcinków i akcja mniej więcej wygląda tak odnośnie tego czy bohater jest na chwilę obecną c**ą czy też nie. Jak chcesz możesz zajrzeć do spoilera:

Bohatera złapali, robią na nim różne eksperymenty. Płacze, nie chce nikogo z naukowców zabić, a ma taką szanse. Przychodzi człowiek z czapką i go ratuje. Po tym jak człowiek w czapce strzela do naukowców, ten chłopak sam *zabija* Satou, ucieka chcąc uratować naukowców...

W głównym bohaterze jest więcej życia niż było w Kanekim, tak mi się wydaje, aczkolwiek wątpię, że z niego będzie taki badass jak z Kanekiego na końcu. Design postaci jak wspomniałem ładny, animacja momentami jakby szwankowała. 

Człowiek w czapce VS

ochroniarze

https://streamable.com/x97i Prawie

Leon zawodowiec

w wersji 2.0 xD

Walka tych czarnych cieni ciekawie wygląda, miło jest popatrzeć :)

Opublikowano

Zobaczyłem dotychczas dwa odcinki i szczerze mówiąc, to w*****a mnie ten "badacz". Kolejna postać, która ma własny charakterek i tik, w tym przypadku z dropsami czy co to tam jest. Poczekam jeszcze dwa-trzy odcinki i je nadgonię anime. 

QtiV6xY.gif

Opublikowano

I znowu przesadzony bohater. Niby przesiąknięty logiką do bólu, ale jakoś nie widziałem tego podczas ucieczki i jego momentu "teraz chce to zrobić".

Opublikowano

Obejrzałem 5 i 6 odcinek... powoli zaczynam mieć dość głownego bohatera i myślę, że Kaneki z tokyo gówna już mnie tak nie irytował.

6e5qaevk5b3a_t.jpg

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

@indywidualistaA

Drugi film, ciąg dalszy serii TV oraz zwiastun 11 i 12? 13? odc. serii. Jeszcze ma wyjść w tym roku trzeci film, ale nie wiem co będzie obejmował i ile potrwa.

EPIC 

­

Opublikowano

@indywidualistaA

Drugi film, ciąg dalszy serii TV oraz zwiastun 11 i 12? 13? odc. serii. Jeszcze ma wyjść w tym roku trzeci film, ale nie wiem co będzie obejmował i ile potrwa.

EPIC 

­

Szczerze powiedziawszy, zatrzymałem się na 3 lub 4 odcinku i nie za bardzo chce mi się nadrobić :P.

gfgdf

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Dla tych co już skończyli,

Czy trzeba oglądać ten "Movie" by się dowiedzieć, co wydarzy się później? Skończyli serie w takim gównianym momencie, że totalnie ją zjebali. Już Boku Dake było lepsze.

Opublikowano

Dla tych co już skończyli,

Czy trzeba oglądać ten "Movie" by się dowiedzieć, co wydarzy się później? Skończyli serie w takim gównianym momencie, że totalnie ją zjebali. Już Boku Dake było lepsze.

Z tego co Silver mówił (RIP [*]), anime to pocięty film, także chyba tak :P.

gfgdf

Opublikowano

Osobiście obejrzałem i serdecznie polecam. Kreska przypada mi do gustu a fabuła też niczego sobie

210119.gif

Opublikowano

w sumie.. oglądam aktualnie.. jestem przy 11 odcinku... a co do grafiki to przypomina mi to Iron Man Armored Adventures c: jedynie co tu jest złego.. za mało akcji i za mało krwi ;-;

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...