Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co to jest Anime?

Michoko

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Może to trochę głupie pytanie, ale czym jest Anime, o czym opowiada? Wiem tylko, że to jakieś japońskie kreskówki, ale nie rozumiem fenomenu tego. O co chodzi?

Opublikowano

Cześć. Może to trochę głupie pytanie, ale czym jest Anime, o czym opowiada? Wiem tylko, że to jakieś japońskie kreskówki, ale nie rozumiem fenomenu tego. O co chodzi?

Takie bajki dla trochę większych dzieci :)

Opublikowano

Ogólnie rzecz mówiąc - animowane "chińskie" bajki, przeważnie przekazujące niskie wartości, oglądane sporadycznie - nie szkodzą, nałogowo - uzależniają. Obejrzyj sam i oceń, ja nie polecam, bo mogą jedynie zaszkodzić.

Opublikowano

Zwykłe japońskie kreskówki, jak ktoś lubi japonie i te sprawy to mu się na pewno spodoba.

Sam kiedyś oglądałem jak miałem z 15 lat.

I oczywiście uzależniają jak wszystko na tym świecie, tak jak obejrzysz zwykły serial to też uzależnia.

VNp6c2U.png

Opublikowano

Kreskówki robione przez japończyków w konsekwencji - są nietypowe i charakterystyczne na tle ogólnie animacji. jest ich sporo, typowane pod różną widownie, nie tylko dzieci i jest masa gatunków.

Opublikowano

Widzę sami znawcy, których pierwszy raz na oczy widzę w tym dziale się wypowiadają (oprócz Royala - rzecz jasna).

Odnośnie tematu założonego przez autora mam trochę przerzucie iż to kolejna prowokacja by nasze "trolle" działowe pokroju Tomaszka zaczęły się (a i przy tym nas) ośmieszać. Tak wiec jak wypowie się niejaki "armoro" (specjalnie nie oznaczam by nie przylazł) to zignoruj to co on pisze.

Na pierwsze pytanie czym jest anime nie odpowiem, bo jesteś chyba na tyle duży, że Wujek Google Cię nie pogryzie jak mu zadasz to pytanie. Odnośnie drugiego - czyli fenomenu, cóż... anime daje więcej możliwości, a przy tym może opowiedzieć równie ciekawą historię co największe "amerykańskie hity" mając o wiele mniejszy budżet, a co za tym idzie przekłada się to na ilość powstających produkcji. Tak samo jest to dobry wybór dla osób, które mają dużo wolnego czasu. Przeciętny film to ok 1.5-2h oglądania, zaś standardowe serie to, aż 4h rozrywki, a jest masa produkcji, które zapewniają o wiele wiele więcej czasu, który można im poświęcić. Kolejną sprawa jest mnogość gatunków, które w takiej ilości mogą powstawać tylko w formie animacji, bo co innego opłacić rekwizyty warte majątek, a co innego opłacić osobę, która ci to narysuje/zrobi komputerowo. 

Oczywiście jest też masa minusów w tym całym anime - ale na to samo cierpi zwykłe kino - schematyczność, powtarzalność, nudni bohaterowie, słaba realizacja, dupne dialogi etc. etc. jednak wszystko zależy od tego jaki tytuł weźmiesz na warsztat. 

Tak więc jeżeli jesteś zainteresowany tym tematem i chcesz spróbować, to zapraszam do tego tematu - http://www.mpcforum.pl/topic/749204-szukasz-anime-lub-mangi-pisz-tutaj/

a my wybierzemy ci tytuł, który wpasuje się w twoje oczekiwania. Jeżeli się spodoba to zostaniesz na dłużej, jeżeli nie - no cóż... wiadomo, porzucisz to i tyle.

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Anime to najlepsze na świecie filmy i seriale animowane. To chyba wyjaśnia, czemu są tak bardzo popularne.

A o czym opowiadają różne filmy i seriale? Zastanowiłeś się nad tym?

Tak samo anime ma różne gatunki i kategorie (komedie, dramaty, romanse, horrory, s-f, fantasy). Zapewne każdy znajdzie coś dla siebie i to nieważne czy jest nastolatkiem czy dorosłym.

Jeszcze masz jakieś pytania?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...