Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Monitor 60hz vs 120hz

Matikeusz123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż mam monitor 60hz i zastanawiam się czy gra na 120hz bardziej by mnie wyskilowała . Chodzi mi o to że jak widzę czasami ludzi którzy walą niesamowite head'y to sb myśle czy to kwestia skilla czy sprzętu . Może mi ktoś bardziej objaśnić temat . Czy gra na prosowskim poziomie to jest skill czy posiadany sprzęt ?

Opublikowano

A na jakich monitorach gracie ?

ps: wiem żę łatwiej , a da się jakoś zwiększyć powyżej tej granicy (np. międzu 60-100hz )

Powiem Ci tak. Skill jest dużo ważniejszy od sprzętu ale nie oszukujmy się mając badziewie tego skilla w pełni nie wykorzystamy.

Mając ekran 120hz dużo lepiej by Ci się grało niż na 60hz gdyż gra by płynniej chodziła. 

Opublikowano

Napiszę Ci tak pro teamy gdyby mieli grać, że jeden na 6O a drugi na 144/12O to w 1O grach może, podkreślam może jeden raz wygrałaby ta z 6O hz.

wjub1h.jpg

Opublikowano

Zacznijmy od tego, że ten hype na rzeczy z "gaming" w nazwie i zrzynanie sprzętu od prosów jest śmieszne. LEM wbiłem na myszce za 20zł i monitorze 60hz za 600 od LG w 10 pierwszych meczy rankingowych. : ) Teraz gram tylko na lapku i okazyjnie kupiłem "pro" myszkę za stówkę.

CS:GO to myślenie i analizowanie, słuchanie i czekanie : D. Trenuj, trenuj i jeszcze raz trenuj i tyle.

Opublikowano

Zacznijmy od tego, że ten hype na rzeczy z "gaming" w nazwie i zrzynanie sprzętu od prosów jest śmieszne. LEM wbiłem na myszce za 20zł i monitorze 60hz za 600 od LG w 10 pierwszych meczy rankingowych. : ) Teraz gram tylko na lapku i okazyjnie kupiłem "pro" myszkę za stówkę.

CS:GO to myślenie i analizowanie, słuchanie i czekanie : D. Trenuj, trenuj i jeszcze raz trenuj i tyle.

LEM NA MYSZCE ZA 20ZŁ NIEWIARYGODNE. Wartym jednak odnotowania jest fakt, iż poziom lema, a zawodników tier2/tier3 jednak sporo się różni więc takie gadanie to trochę głupota ;p

imo jeśli chcesz wskoczyć na ten wyższy poziom to warto zainwestować w taki monitor, lecz jeśli siedzisz w orzełku to jeśli nie żyjesz w luksusach to sobie odpuść, taki monitor to wydatek rzędu ~1200zł :)

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Opublikowano

LEM NA MYSZCE ZA 20ZŁ NIEWIARYGODNE. Wartym jednak odnotowania jest fakt, iż poziom lema, a zawodników tier2/tier3 jednak sporo się różni więc takie gadanie to trochę głupota ;p

imo jeśli chcesz wskoczyć na ten wyższy poziom to warto zainwestować w taki monitor, lecz jeśli siedzisz w orzełku to jeśli nie żyjesz w luksusach to sobie odpuść, taki monitor to wydatek rzędu ~1200zł :)

Autor już podziękował.

Dzięki panowie za objaśnienie

Close

Ex Lider Counter-Strike

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...