Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pliki serverowe ep2 klient + instrukcja

hackermylive

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemano wiem że ten temat to pewnie temat rzeka ;)) no ale postanowiłem poprosić Was o pomoc. Przypomniały mi się stare czasy x worlda i chciałem pograć chociaż samemu (ew  hamachi z paroma osobami ) na PC w cabal'a :D Mógłby ktoś podać linki z działającymi** plikami oraz instrukcją jak uruchomić serwer na PC i skonfigurować klienta aby dało się wejść na server? :)) Byłbym wdzięczny :)

Przydały by się też informacje jakie wymagania sprzętowe trzeba spełniać aby PC utrzymał sam serv (ram,procesor,hdd)

Pozdrawiam ;)))

Opublikowano

Ten poradnik z mpc nie jest zbytnio czytelny, i trochę outdated.

Poradniki znajdziesz na ragezone, jedyną wadą jest to, że są po angielsku, ale skoro masz zamiar bawić się w stawianie serwerów, to rozumiem iż angielski nie jest przeszkodą.
Szukaj na rz: TDP Cabal Repack v2.81

Jeżeli chcesz odpalić serwer na tym samym kompie, na którym będziesz grał to minimum procek jakiś dwurdzeniowy, RAMu 4GB powinno starczyć na jeden channel i +/- 10 osób. Jeżeli serwer na osobnym PC to spokojnie starczy procek jednordzeniowy i 2-3GB RAM. HDD na CentOS jakieś 10GB styknie, na MSSQL ok. 5GB.

Nie powiem Ci jak skonfigurować serwer krok po kroku, bo masz w necie pełno poradników na ten temat, ale jeśli będziesz miał jakiś problem/wątpliwości to pisz śmiało na PW, prędzej odpiszę, niż tutaj w temacie, bo do tego działu już nie zaglądam tak często. :)

Swoją drogą też ostatnio zatęskniłem za czasami Cabal Mix (#Osama ten noob admin ;/) i x-world, ba, nawet myślałem czy by nie postawić takiego serwera publicznie, z jakimiś ewentualnymi dodatkami (itsy/dungi z ep3+), jednak nie mogę się przełamać, blokuje mnie myśl, że w cabala gra coraz mniej ludzi, a "trudne mmorpg", w których pracuje się na coś miesiącami nie są już tak szanowane jak dawniej.

Opublikowano

Dzięki Wam za informacje ;) Teski szukałem jakiegokolwiek ep2 i nie mogłem znaleźć wszystkie serwery poszły w górę z aktualizacją po wyjściu plików ep8 po czym upadły i zostały tylko nieliczne :) Ep2 miał swój klimat i nie zdziwiło by mnie gdyby na postawionym przez Ciebie serwerze grało średnio 100 osób i się z czasem rozkręcało się w górę ;))

Opublikowano

mam nadzieje że znajdzie się ten czas i powstanie server :D jak by bylo trzeba cos testować to pisz napewno pomoge jak i kilka innych osób :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

ehh klient nie łączy się z serwerem cabal tools bez problemu stronka bez problemu a klient lipa ;/

IP=192.168.1.250
PORT=38101
CHAT_IP=192.168.1.250
CHAT_PORT=38121

w cliencie w pliku internal. Niby wszystko okej cabaldata i centos ustawione na host only, stronka z rejestracją działa a klient nie wbija a gdy w cmd wpiszę ping 192.168.1.250 i ping 192.168.1.200 też jest wszystko okej są odpowiedzi 0 błędów help me :D

Opublikowano

zaraz zaraz :D wpisuje to co mi podałeś w centosie i nic nie rozumiem czemu. Chyba że to jest lokalizacja pliku ale jak się do niej dostać z jednego pliku wirtualnej maszyny vmdk ;c jestem ciemny teraz jak niewiem ;c

Opublikowano

Jeszcze raz zobaczę spam lajków, a już tutaj nie wbije :)

WinSCP > ip, user, password centosa i to jest ścieżka

Opublikowano

Okej udało się zalogować :D teraz mam serie pytań :D

1.Aby mieć funkcje AD/GM wystarczy w cabal tools dodać dopisek przy nicku [AD],[GM] ? (wiem że to głupie no ale..) :D

2.jakie są komendy GM/AD dostępne w grze oprócz invisible ;p

-w jaki sposób da się dodać buffy ,skil,debuf GM do postaci ;p

3.jak dodać moby/bossy z tego co się domyślam to każdy mob jest oznaczony numerkami, skąd dowiedzieć się jakie one mają numerki

4.jak dodać drop tutaj chyba też jest to numerkami oznaczane ;p

Jeżeli podałbyś dodatkowo wzór jak wygląda dodanie dowolnego mobka z dowolnym dropem (o coś w podobie szablonu mi chodzi ;) ) byłbym zajefajnie wdzięczny :D

Opublikowano

1 i nacje gm

2 invisible, warp i na ep2 to w sumie tyle chyba

buffy w gm balq tools

3 + 4 po raz kolejny odsyłam do ragezone.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...