Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Projekt] Cabal Rebirth Project (EP2)

Teski

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A jednak postanowiłem dać jeszcze jedną szansę serwerom cabala. Padło na coś starszego, a bo ep2 (czasy 2k7-2k8). W tym temacie będę publikował progress pracy nad projektem, a bo wiem że kilka(naście) osób czeka na "powrót" tych czasów, a i Wasza opinia mi się baaardzo przyda.  ;) 
W zamyśle mam stworzenie serwera jak za dawnych czasów, przekonało mnie to, że obecnie takiego serwera nie ma, a chciałem sobie przypomnieć stare czasy, gdy max levela nie wbijało się w 2 tygodnie. :< Dlatego też serwer nie będzie easy. Stawiam raczej na harda (rate x3, może x5, wyjdzie w praniu ;7). Contentu z ep2+ nie będzie zbyt wiele, głównie kostiumy, parę dungeonów (na serwerze na 100% będzie: LD, RS, EoD1/2, FT1, FT2 (2 poziomy), SoD, AoS1 (2 poziomy), Chaos Arena, FI, a może i nawet więcej).
Co jakiś czas będzie pojawiał się wpis co udało mi się zrobić. Pytania/propozycje mile widziane  :lenny: 

Wpis tylko za dzisiejszy dzień  :((

• Skonfigurowałem clienta, poprawiłem zabezpieczenia, naprawiłem kilka bugów crashujących grę.
  • Poprawki wizualne.
  • Naprawiłem sklepy NPC, w których zakup itemów skutkował natychmiastowym dc.
  • Zsynchronizowałem około 300 itemów z serwerem.
  • Dodałem nowe oraz naprawiłem niedziałające warpy + usunąłem "dungeony" i wymagany item, aby wejść do MF/PF.
  • Poprawki w bazie danych.
  • Kilka innych mniejszych zmian.

9727614547100221312226.jpeg

3639014547100221312226.jpeg

Opublikowano

Brawo Ty! :D Według mnie raty x5 wystarczą spokojnie :) Można na początku dać np x15 na start czyli okres np miesiąca a później x5 taki event :) Jeżeli potrzebujesz jakiejś pomocy to chętnie w miarę moich możliwości postaram Ci się pomóc :)

Opublikowano

też bardzo mnie to cieszy że powstanie ten server bo prawda jest taka że w nic mi się tak dobrze nie grało :D i myślę że ep2 z kilkoma nowymi dungami to z*******a opcja server hard też mi się już podoba bo będzie co robić ^^ czekam z niecierpliwością :]

Opublikowano

Jeżeli chodzi o to co powinno się znaleźć na serwerze to zmiana nacji na stronce, 10honor rank na start, bossy typu orca the doom <3 , Patren, Captain Trugast (nie pamiętam dokładnie nazwy) bronie drei bez AMP tylko dwa sloty czyste oczywiście odpowiedni % na drop bo z tego co pamiętam to drei+7 20cd miało lepszego kopa od mith+7 of db 40cd

Opublikowano

Uważam pomysł za miodny, w momencie znalezienia tego tematu, stworzyłem konto na forum, żeby być na bieżąco z tą sprawą. Życzę powodzenia i z niecierpliwością czekam na premiere;))

Opublikowano

Jeśli uważasz, że postawienie serwera to kwestia kilku dni to proszę bardzo, droga wolna. Wspominałem, że mam BARDZO MAŁO (i tak zostanie prawdopodobnie do kwietnia/maja, a w takim tempie wiele się nie da zrobić) czasu na projekt. Mógłbym postawić czysty, zbugowany, niedopracowany serwer, ale nie taki jest cel. Od 5 dni nic nie ruszyłem, a od ostatniego wpisu dodałem zabezpieczenia clienta, poprawiłem optymalizację serwera, dodałem/zmodyfikowałem kilka procedurek w MSSQL, zwiększyłem limit światów z 30 do 77, poprawiłem większość bugów, poprawiłem kilka questów, naprawiłem niedziałające NPC, dodałem PI, FT2 (na razie bez mobów) + 1 mapę.

Opublikowano

No kurde ale nic się nie odzywasz w temacie więc nie wiadomo czy masz zamiar go stawiać czy nie :D PS podaj jak możesz listę potrzebnych plików oraz link z działającymi* plikami (nadającymi się do uruchomienia nawet zabugowanego servera ). Pierwszy raz stawiam server cabala mam dwa PC w domu i myślę że jakoś się uda :D A i jeszcze jedno jakiego programu używasz do uruchomienia CentOS i jaką masz jego wersję(czy może być wersja z najwyższym numerkiem) i program do bazy danych jaki będzie odpowiedni na windows 8 64bity.

Z góry dzięki za odpowiedź :D

Opublikowano

Widzę grubo się szykuje ;) jak serwer wystartuje na pewno wejdę pograć trochę, czekam bo obecnie nie ma żadnego serwera fajnego.. grałem na mn ale mało polaków zostało, nie ma z kim grać za bardzo a samemu się nie chce tym bardziej że szczęścia na tym serwie nie miałem i wiele razy się wkurwiałem i robiłem krótką przerwę od gry. Powodzenia w stawianiu serwa !

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Widzę, dobrze się zapowiadający prywatny serwer. Czekam na start  :) Raty na początek x15, myślę, że by były dobre, dużo ludzi by się zebrało, a z czasem byś zmienił na x3,x5,x7...  :)

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...