Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc w wyborze myszki oraz podkładki

Luisito

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kinzu v3 z tego co pamiętam jest ok, ja ci polecam podkładkę Steelseries QcK albo QcK Mini. Nie wiem zwróciłeś uwagę, ale ta myszka z pierwszego linku ma wysyłkę z Singapuru, więc jak nie chcesz długo czekać na przesyłkę to nie zamawiaj stamtąd 

Jeśli chcesz żebym ci odpowiedział na pytanie, nie zapomnij zacytować mojego postu lub mnie oznaczyć  :)

Opublikowano

No teraz dopiero to przeczytałem, dzięki na informacje.
A czym się rożni V3 od V2?
Może jakieś inne jeszcze polecasz? g100s?
Dzięki za pomoc w wyborze myszki i podkładki.

Opublikowano

Kinzu v3 ma lepszy sensor, z tego co przeczytałem w internecie to g100s ma cienki sensor, który ma mało DPI, więć nie polecam tej myszki raczej (może ktoś na forum posiada tą mysz i się wypowie)

Jeśli chcesz żebym ci odpowiedział na pytanie, nie zapomnij zacytować mojego postu lub mnie oznaczyć  :)

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngLuisito do 100zł tylko g100s - nie czytaj postów tego pajaca, nie zna się na myszkach.. kinzu v2 często gubi sensor, a kinzu v3 ma lepszy sensor optyczny od v2 lecz to sensor agavo 3050, który można znaleźć w myszkach za 50zł..

Zaraz, za 10minut napisze ci myszki które można kupić do 100zł

@Edit

odpowiednikiem kinzu v3 jest Delux M555 za 70zł

Logitech g100s - jedna z najlepszych myszy do 100zł

Zalman ZM-GM1 - mysz laserowa z sensorem avago 9500 ~110zł

A4Tech ZL5 lub TL8 / AL9 - sensory laserowe avago 9800 ~100zł

Ogólnie sensory laserowe mają przewagę nad optycznymi ponieważ trudniej zgubić sensor przy szybszych ruchach oraz są dokładniejsze.

Opublikowano

Kinzu v3 z tego co pamiętam jest ok, ja ci polecam podkładkę Steelseries QcK albo QcK Mini. Nie wiem zwróciłeś uwagę, ale ta myszka z pierwszego linku ma wysyłkę z Singapuru, więc jak nie chcesz długo czekać na przesyłkę to nie zamawiaj stamtąd

i ten quatro cos tan co wy kurfa cpaliscie? Kinzu stara myszka nie oplaca sie jej brac sa lepsze. Podkladka qck mini do csa? Mini? No chyba cie cos...

@topic podaj chwyt. Tak to bloody a9 ktory ma bdb sebsor w tej cenie a3050 a podkladka to a4tech mp500 albo qck+

Opublikowano

Teraz mam mega badziewną myszkę, strasznie małą więc ciężko mi określić jaki chwyt jest dla mnie odpowiedni. Przy mojej aktualnej myszce jest to fingertip jednak gdy trzymam inną to claw grip jednak palce mam tylko trochę zgięte. 
G100s do jakiego chwytu jest odpowiednia?

@M4arian
Te laserowe dużo lepsze od g100s?

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngLuisito laserowe myszki nie będą niewiadomo jak lepsze ale jednak na nich prawie niemożliwe jest zgubienie sensora :) Na twoim miejscu bym wybrał A4Tech ZL5 lub TL8 do claw/finger tipa

Opublikowano

Wybiorę którąś z tej trójki
-G100s
-Bloody a9
A4Tech TL8
Co do podkładki to 
a4tech mp500  powinna być ok, do tego cena zachęca.
Dzięki za pomoc

Opublikowano

@Xeeideex uzasadnij swoją wypowiedź.. a9 ma sensor optyczny avago3050 a tl8 laserowy avago9800 więc tl8 na start ma przewagę..

W czym? W tym ze wieksza liczba? Do 100 to tylko g100s i bloody a9

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...