Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GTA V - gdy poruszam kamerą tekstury znikają, a cień postaci rozpikselowuje się

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie!

Ostatnio chciałem pograć w GTA V. Wszystko działa normalnie dopóki szybko nie przesunę kamery w jakiś jasny, bądź bardzo ciemny punkt i zostaje to na ekranie. Wszystkie tekstury stają się ciemne poza jasnym obszarem. Zostają tylko ciemne piksele na ekranie. Nie potrafię w pełni dokładnie opisać mojego problemu, więc wkleję linki ze zrzutami ekranu przedstawiający ową sytuację. Oczywiście spełniam minimalne wymagania sprzętowe.

Zrzut ekranu: http://bit.ly/20jx44d

Zrzut ekranu II: http://bit.ly/1RZLy8g

Zrzut ekranu III: http://bit.ly/1RDQE9V

Opublikowano

Dziwna sprawa. Sterowniki karty graficznej masz zaktualizowane? Tylko występuje to przy gtav? 

ezgif.com-resize.gif

Opublikowano

Dziwna sprawa. Sterowniki karty graficznej masz zaktualizowane? Tylko występuje to przy gtav? 

Tak, problem tylko przy GTA V. Sterownik zaktualizowany.

Opublikowano

W ustawieniach GTA V wybierz DirectX 11, nie 10. Następnie uruchom ponownie grę, a procesowi nadaj wysoki priorytet.

Opublikowano

Dobra, zmieniłem na DirectX 11, nadałem procesowi wysoki priorytet i chyba jest wszystko OK. Tylko teraz pojawiły się lagi, szczególnie gdy prowadzę pojazd. Przeprowadziłem test wydajności i na wszystkich częściach FPS miałem około 40, tylko parę razy na sekundę spadały do max 21. Czy nie da się jakoś zablokować do 30 FPS?

Opublikowano

­

@newOshad0w Za taką blokadę odpowiada Synchronizacja Pionowa. Spadków FPSów pozbędziesz się poprzez obniżenie jakości grafiki, szczególnie zainteresuj się opcjami zaawansowanymi, których zmian aż tak nie widać. Podczas gry wyłącz też zbędne programy ;)

Opublikowano

­

@newOshad0w Za taką blokadę odpowiada Synchronizacja Pionowana. Spadków FPSów pozbędziesz się poprzez obniżenie jakości grafiki, szczególnie zainteresuj się opcjami zaawansowanymi, których zmian aż tak nie widać. Podczas gry wyłącz też zbędne programy ;)

OK. Już wszystko jest  dobrze. Dzięki za pomoc. (Ale fajne to forum :D)

Opublikowano

­

@newOshad0w Za taką blokadę odpowiada Synchronizacja Pionowana. Spadków FPSów pozbędziesz się poprzez obniżenie jakości grafiki, szczególnie zainteresuj się opcjami zaawansowanymi, których zmian aż tak nie widać. Podczas gry wyłącz też zbędne programy ;)

pionowa* :D

@Edit

pierodlona ameba nastepna mode cwelu

Navcio_eune_77_3.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...