Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Postawienie 1 Serwera U 2 Graczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie ,czy to jest mozliwe ze mozna postawic jeden serwer u np 2 graczy i sie umowic ze kolega wlaczy o tej ja o tej ,czytalem kiedys o tym jak kkolega moze polaczyc sie z baza naavicat i od razu wpadlem na pomysl stworzenia serwera u 2 graczy na jednym IP , serwer z Hamachi -piszcie czy to jest mozliwe =) MOge nawet sprobowac robic No-hamachi ale niestety mam te |Ip ktore nie chce miec ;P

Opublikowano

Toaretycznie da sie jak by jeden z kolesi wylaczal by serw i szedl by z baza :D do 2 i by all kopiowal a innego sposobu nieznam no albo pliki serwerowe przestawiac z jednego kompa na 2 :P

@down

nie spam bo tak sie da ale to masa roboty

Opublikowano

nie mozliwe

GMT2

www.gmt3.xup.pl

Oraz

www.gmt2.cba.pl

UWAGA

Jeżeli tam wejdziesz, zostaniesz tak oszołomiony serwerem, że już z niego nie wyjdziesz....

Kilka Zdań O Serwerze?

Serwer ma już bardzo długą historie...

Całkowity czas jaki już posiada to 2 lata.

Jedynie miał odstępy, tzn. raz na długi czas

był OFF przez 1 miesiąc z powodów technicznych.

Graczom serwer się podoba, bynajmniej tak piszą...

Ja, jako [GA] przyznam iż większość czasu spędzam

pracując na serwerze niż grając na serwerze, jedynie

organizuje eventy graczom.

Polecam gorąco i Zapraszam do gry! :).

Opublikowano

Fizycznie nie możliwe.

Musiałbyś biegać z bazą danych do kolegi... Kolega z bazą do Ciebie.

Ryzen 5 3600 | SPC Grandis 2 | MSI B450 Gamming Plus MAX | Crucial Ballistix Sport LT 2x8GB 3000Mhz CL15 | Palit GTX1070 Super JetStream 8GB | Adata XPG S11P Pro 512GB + Crucial 1TB | SPC Supremo FM2 650W | SPC Pax M70 | Dell U2312Hm + Dell U2413f | Zowie FK1 | CMStrom Quickfire Ultimate Brown | Samsung S21+ | Dell Vostro 3560

Opublikowano

Z deka przesadzacie. Możesz się z kolegą umówić tak. On ma włączony komputer i ma wszystkie potrzebne rzeczy, ale na przykład wychodzi na jakiś trening, lub jedzie na dodatkowe zajęcia z jakiś tam przedmiotów. Zostawia on przy włączonym komputerze TeamViewer'a, albo Mikogo i po prostu łączysz się do niego i robisz, odpalasz serwa, konfigurujesz, a potem z swojego poziomu pulpitowego łączysz się z serwem.

PS.

Czasami może zrywać łącze, ale to drobnostka, bo po kolejnym połączeniu znów będziesz mógł robić to.

PS2.

Testowałem tylko TeamViewer'a i wiem że jeśli kolega (po rozłączeniu się), nie kliknie tak w nowym oknie, to pozostanie takie samo hasło.

PS3.

Przed pójściem na trening, dodatkowymi zajęciami, kolega na Skype/GG/Tlen/Mail niech poda Ci hasło do programu, a ty będziesz mógł swobodnie wejść i robić.

Pozdrawiam,

Mam nadzieje że pomogłem.

Opublikowano

TeamViewier odpada. MI chodzi o baze danych z jednego IP ,ktora moge wlaczac ja i moj kolega :D -powoli przekonuje sie ze do jest rzecz no niewiem :(

Opublikowano

A sieć np. domowa ? ;Dalbo serw na hamachi a pliki udostęopnione na własnej roboty localu? udostępnione do wybranych komputerów. Np. ze stacjonarnego do laptopa. Da się tak>?

Opublikowano

z jednego ip nie mozliwe.. kazdy ma inne ip.... wiec to jedynie tak jak ktos juz napisal latasz do kolegi z baza a on do cb... innej opcji nei widzie.. i gdy serw bylby on na twoim kompie to spol z twoim ip a jak na jego to spol z jego ip

nic?daj -

daj - - - - - - - ile wlezie

nie rozumiesz daj -

Opublikowano

jak tak bardzo chcesz to kupcie sobie laptopa (takiego pro na serva) zrób na nim zew IP i wtedy no-hamachi, mój kumpel tak zrobił i ma praktycznie "dedyka" tylko czasami resa robi i tak pozatym zostawia 24/7

WIELKI RELOAD USERA XXSYRIUSZXX

DAWAJ MINUSY BIJEMY DO 2K !!!!

NAWET ZA NIC PROSZE !!!

Opublikowano

Możliwe

byś zrobił u siebie baze danych i all dal koledze plytke i chodzi u ciebie wywalasz playera lub cala DO (5-20 (przy dedykach 200 :P) mb) to zuploadaujesz w 10 min kolega sciaga instaluje u siebie i wbujacie sie do niego :P

Oddajcie minusy! :(

Opublikowano

Wystarczy znaleźć host bazy danych który obsługuje tak wielkie bazy i ma możliwość połączenia z zewnętrznego hosta.( baza może urosnąć nawet do kilku GB więc uważajcie) i odpowiednio uzupełnić w plikach CONFIG na serwerze.

Pozdrawiam, Asparte

P.S. Oczywiście trzeba "odbudować" strukturę bazy taka jak na serwerze

Wielkie dzięki za bana na moje stare konto....

DAJ MINUSA!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...