Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Emulator PCSX2 Playstation 2

xxxdts00

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Potrzebuję pomocy z emulatorem do odtwarzania gier z Playstation na PC.

Chciałbym by ktoś pomógł mi skonfigurować najnowszą wersję emulatora 1.4.0 w taki sposób by gry odpalały się na dość słabym komputerze.

Wiem że jest wiele różnych poradników w internecie ale w każdej wersji coś się zmieniało, ludzie mają różne problemy i nie mogę odszukać tego co potrzebuję.

Gry odpalają normalnie lecz strasznie się zacinają.

Czy zmiana wtyczek czy biosu może mi pomóc? może poszukać starszej wersji? jak tak to co powinienem wybrać.

Chodziłem trochę po opcjach ale nie mogę odszukać nic co pozwoliłoby mi grać.

Mam 6 GB Ramu i kartę graficzną GTX 460 z 1 GB ramu, chyba największym problemem jest procesor który jest mega przestarzały AMD 64 X2 Dual Core Processor 5000+ 2.60 GHz lecz znajomy który ma również straty procesor zarzekał się że grał na nim na tym właśnie emulatorze.

Posiadam starą konsolę Playstation 2 lecz laser jest uszkodzony lecz podobno mogę użyć biosu właśnie z tej konsoli czy jest szansa że mi to ułatwi granie?

Posiadam również gry oryginalne lecz mało które odpalają, czy są gry które mają mniejsze wymagania i prędzej będą działać niż inne?

Za pomoc będę bardzo wdzięczny : )

Opublikowano

Sprawdzałem takie gry jak Gran Turismo 4, Tekken 5 i zaraz sprawdzę fife chyba 09.

W Gran Turismo na początku był problem z ekranem, latały mi jakieś dziwaczne kreseczki i nie było nic widać ale coś poklikałem w opcjach no i gra się dość ładnie uruchamia ale już w menu widać że gra się przecina a po wybraniu mapy, samochodu są takie lagi że nie ma szansy pograć.

W tekkenie jest trochę lepiej da się grać lecz w spowolnionym tempie :D

Gdy na zegarku upłynęła minuta to w grze ledwo 18 sekund :)

Nie wiem za co powinienem się wsiąść nie chcę klikać i bawić się w opcjach dwie godziny gdy potem się okażę że to wina wtyczek czy biosu albo zwyczajnie komputer nie wyrabia.

Tak na tą chwilę mam ustawiony emulator, jak chcecie jakieś informacje to piszcie.

Proszę nie pisać że za słaby komputer i na tym kończyć swoją wypowiedź, chcę chociaż spróbować coś zrobić.

80809545338836818913.png

Opublikowano

Tak naprawdę, to nie pokazałeś co masz ustawione, na ss'ie są pokazane tylko pluginy i bios, a nie ustawienia. No i niestety musisz się bawić i ustawiać w opcjach pluginów. Dużo gier potrzebuje innej(różnej) konfiguracji aby chodziły płynnie. Konfiguracje do gier szukaj na oficjalnym forum PCSX2 jest tam tego masa.

No i przede wszystkim musisz sprawdzić i poszukać informacji czy dana gra w ogóle działa płynnie na emulatorze. Są/były gry gdzie po prostu odpalało się tylko menu albo były straszne ubytki w grafice, a niektóre w ogóle nie działały.

Od siebie mogę Ci podać moje stare ustawienia pod Tekkena 4, które jeszcze mam zapisane w postaci ss'a na dysku.

Wersja pluginu: gsdx 0.1.7 sse3

http://www.mpcforum.pl/uploads/images/446861453494309175209.jpeg

http://www.mpcforum.pl/uploads/images/279421453494309175209.jpeg

Wersji biosu niestety nie mam zapisanego, ale chyba był ten sam co masz ustawiony. Sprawdź, może pod Tekkena 5 te ustawienia też się sprawdzą.

Ja niestety porzuciłem temat emulacji gdzieś 6 lat temu i już niewiele z tego wszystkiego pamiętam...

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Dziękuje za odpowiedź.

Dzisiaj jeszcze będę próbował coś zdziałać ale już pomału tracę nadzieję.

Może pamiętasz na jakim procesorze używałeś emulatora?

Jeżeli ktoś ma jeszcze jakieś sugestie proszę pisać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...