Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

radeon r9 390x

Polish Minuette

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chciałem zakupić sobie radeon r9 390x.

niestety nie wiem jakiego dystrybutora wybrać.

kwota 1900 zł.

chodzi mi o cichą prace podczas desktopowego używania i spoczynku.
czasami zostawiam kompa właczonego na noc, i nie chce aby karta graficzna chodziła jak samolot.
specy kompa w razie czego.

Amd FX 6350 4.8 ghz podkrecony
ram 12 GB DDR3 1733 dual channel
zasilacz Silentium pc vero m1

płyta gigabyte 970a-ds3
aktualne karty graficzne
Asus nvidia gt 640 3GB (strasznie głośna)

Asus nvidia gt 210 1GB

Opublikowano

Karty, ktore masz aktualnie nadaja sie do wyswietlania pulpitu tylko, masz zamiar zmieniac zaraz platforme? Bo nie ma sensu pchac tej karty do tego procesora + ja nie wiem jak to bedzie z zasilaczem szczerze. (zasilacze spc to moze nie czarna lista, ale najlepsze to tez nie sa, a Twoj zestaw to jednak bedzie ciagnal)

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Karty, ktore masz aktualnie nadaja sie do wyswietlania pulpitu tylko, masz zamiar zmieniac zaraz platforme? Bo nie ma sensu pchac tej karty do tego procesora + ja nie wiem jak to bedzie z zasilaczem szczerze. (zasilacze spc to moze nie czarna lista, ale najlepsze to tez nie sa, a Twoj zestaw to jednak bedzie ciagnal)

Lol, czemu? Podkręcony na 4.8 to bardzo dobry wynik i w tym wypadku nie ma sensu zmieniać platformy.

Jednak zasilacz bym zmienił jeśli to pierwsza generacja Vero.

Zasilacz cichy, modularny, certyfikat gold i czarne oploty na kablach

http://www.morele.net/zasilacz-xfx-black-edition-xtr-550w-fully-modular-135mm-80-gold-p1-550b-befx-628157/

Grafika, 8gb pamięci, jednak słaby potencjał oc. Chłodzenie jest wydajne, w miarę ciche.

http://www.morele.net/karta-graficzna-asus-radeon-r9-390-oc-8gb-gddr5-512-bit-hdmi-dvi-3xdp-box-strix-r9390-dc3oc-8gd5-gaming-770046/

Alternatywą dla 390 jest 970. która ma wielki potencjał oc, mniejsze temperatury, a z tym idzie głośność wentylatorów na chłodzeniu.

http://www.morele.net/karta-graficzna-msi-gtx-970-gaming-4096-mb-ddr5-gtx-970-gaming-4g-649152/

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

tak, mam zamiar zamienić ale dopiero za 1.5 roku.

aktualnie potrzebuje TERAZ karty graficznej co uciągnie Wiekszośćkier i to ma być narazie moja ostatnia karta graficzna jaką dostane.

zaśilacz mam zamiar wymienić na jakiś mocniejszy.

kupiłem go bo miałem jakiś DELTA 350 watowy zaśsilacz co nie pasował do obudowy( przewody nie siegały płyty głównej.

raczej predzej to chce se pograć tylko w gta 5, fallout 4, gry na silniku source oraz payday 2 i inne stare duperele.

Lol, czemu? Podkręcony na 4.8 to bardzo dobry wynik i w tym wypadku nie ma sensu zmieniać platformy.

Jednak zasilacz bym zmienił jeśli to pierwsza generacja Vero.

Zasilacz cichy, modularny, certyfikat gold i czarne oploty na kablach

http://www.morele.net/zasilacz-xfx-black-edition-xtr-550w-fully-modular-135mm-80-gold-p1-550b-befx-628157/

Grafika, 8gb pamięci, jednak słaby potencjał oc. Chłodzenie jest wydajne, w miarę ciche.

http://www.morele.net/karta-graficzna-asus-radeon-r9-390-oc-8gb-gddr5-512-bit-hdmi-dvi-3xdp-box-strix-r9390-dc3oc-8gd5-gaming-770046/

Alternatywą dla 390 jest 970. która ma wielki potencjał oc, mniejsze temperatury, a z tym idzie głośność wentylatorów na chłodzeniu.

http://www.morele.net/karta-graficzna-msi-gtx-970-gaming-4096-mb-ddr5-gtx-970-gaming-4g-649152/

Właśnie nie chcę mi sie kupować nvidi, bo troche mi sie znudziło. chce sprubować troche innych kart graficznych.

+ chodzi mi o 390x a nie 390.

Właśnie sam nie wiem czy 550 jest wystarczający na zaśilenie tego wszystkiego.

Opublikowano

Jest, zostanie jeszcze zapas mocy. Nie ma sensu dopłacać do 390x takich pieniędzy, kiedy różnica w wydajności jest naprawdę niska.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Jak odpalisz benchmark to nawet tyle nie bedzie to bralo.

jeżeli mi to wytrzyma. to narazie sie wstrzymam z kupnem zaśilacza.

jak mi padnie zanim zamienie na nową platworme to trudno.

i tak ja chce zobaczyć co za innowacje wypusci AMD z nową seria fx zen

Opublikowano

powiedzmy sobie szczerze, ten fx jest lekko powyzej wydajnosci i3 haswell/ivy bridge, a ty chcesz dawac do niego r9 390x, kiedy stery radeona bardzo cierpia na slabym cpu, jakim jest twoj fx

wiec jak chcesz za wszelka cene zagrac we wszystko to sobie kup maximum gtx 970, bo wyzej nie ma sensu do takiego cpu

­

Opublikowano

powiedzmy sobie szczerze, ten fx jest lekko powyzej wydajnosci i3 haswell/ivy bridge, a ty chcesz dawac do niego r9 390x, kiedy stery radeona bardzo cierpia na slabym cpu, jakim jest twoj fx

wiec jak chcesz za wszelka cene zagrac we wszystko to sobie kup maximum gtx 970, bo wyzej nie ma sensu do takiego cpu

napisałem że bedze upgradować na nowszą platworme 1.5 roku.

Opublikowano

no wlasnie, za 1.5 roku beda i nowe gpu (a nawet juz za 6 miesiecy) i nowe cpu, wiec zmiana platformy w tym gpu nie ma zadnego sensu, w szczegolnosci na radeona r9 390x ktorego rdzen pamieta rok 2013

­

Opublikowano

no wlasnie, za 1.5 roku beda i nowe gpu (a nawet juz za 6 miesiecy) i nowe cpu, wiec zmiana platformy w tym gpu nie ma zadnego sensu, w szczegolnosci na radeona r9 390x ktorego rdzen pamieta rok 2013

i tak musze zakupić ja jeje nie mam.

a potem bede musiał sobie sam zbierać na nową karte, i zrezygnowaćz nowej platwormy.

+ żyć z gt 640.

w żadne nowe tytuły nie zagram nie mając gwałtownych spadków.

jeszcze nie mowiąc o przestarzałych APU...

zawsze miałem przestarzałe gpu i z tym żyje.

Opublikowano

To wez teraz np gtx 950, zadowoli Cie, a poczekaj chociaz na pascale. 

jeżeli chciałbym tańszągrafe to tylko r9 370 380 nitro.

ale nie dostane drugiej.

dopuki sam se nie uzbieram.

ja napisałem ten temat by wybrać jak najleprze chłodzenie.

a zaoszczedzić na karte graficzna mi i tak nie wypadnie bo tych pieniedzy nie dostane.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...