Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Płyta Główna pod socket 1151

MrBartolomeo123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Harriott uspokój się, nawet nie zapytałeś jaki ram ma i wgl. A już proponujesz mu płytę pod DDR4...

@MrBartolomeo123 a jaki masz ram, czy będziesz dopiero dokupować? Bo w tej cenie proponowałbym ci coś na chipsecie B150, ale jest z ramme DDR3, lub DDR4.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

W takim razie zastosuj się do wzoru w regulaminie, a my ci pomożemy ze złożeniem.

Ale ram wygląda ok, ogólnie namawiam teraz do pójścia w DDR4, bo ich koszt jest praktycznie identyczny, a mają wyższe taktowanie i są bardziej nastawione na późniejsze zmiany.

Opublikowano

Nue nowy temat. Daj tutaj ten wzor to zrobimy cos pod ciebie co moze byc lepsze bo mozesz miec procesor z k nie robiac oc co jest wydaniem hajsu w bloto i mozna dolozyc do ssd czy np karty

Opublikowano

@Xeeideex Ok
Jaki posiadasz budżet na kupno? - Ok. 2800zł
Kiedy zamierzasz kupić zestaw? za ile dni, tygodni, miesięcy, lat? - Teraz w połowie lutego
Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora? - Monitor mam 16:9 HD
Do czego ma służyć komputer? - Do gier
Czy w koszyku ma się znajdować system operacyjny, monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)? - Tylko podzespoły.
Czy zamierzasz podkręcać podzespoły? - Nie.
Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu? - Karta graficzna gtx 960 msi 2gb, Procesor z intela oraz 8gb ram
A dotychczasowa Specyfikacja sprzętu to:
-Intel core i5-6500
-MSI GeForce GTX 960 2GB
-Obudowa SilentiumPC Gladius M20

-Dysk Twardy Seagate 1TB
-Zasilacz Chieftec iArena 80+Bronze 500W
-Ram HyperX Fury DDR4-2133 
-Płyta główna Gigabyte GA-H110M-S2H
Ale niewiem czy ta płyta główna będzie dobra dlatego pytam się o jakąś do 330zł

449981449969499803261.gif

Opublikowano

@MrBartolomeo123 I widzisz, ja już widzę parę poprawek.

Zmień zasilacz na ten: http://www.morele.net/zasilacz-antec-vp-500-500w-632748/ praktycznie taki sam, ale tańszy. Niemal zawsze go doradzamy i nikt się nie skarżył, dobra jakość, dobra marka.

Co do grafiki, to GTX960 tylko w wersji 4GB, bo 2GB ograniczają. np. GTA5 spokojnie na najwyższych możesz próbować odpalić, pod warunkiem, że masz 4GB pamięci, bo 2GB to o wiele za mało. Poza tym teraz na allegro MSI ze swojego oficjalnego sklepu dało GTX960 4GB w promocji za 1000zł z jakimiś gratisami jeszcze.

Tutaj link: http://allegro.pl/promocja-msi-geforce-gtx-960-gaming-4gb-bonus-i5930344182.html - nie bierz wersji 2GB, bo szybko ją zmienisz z powodu braku pamięci.

Płyta starczy, zależy to tylko od ciebie, czy chcesz płytę z większą ilością kanałów Ram i ogólnie większą ilością dodatków i różnorakich wejść/wyjść.

Co do ramu, to jeżeli weźmiesz płytę z 2-kanałowym ramem, to musisz brać ram 8GB w jednej kości, aby nie zablokować sobie późniejszej rozbudowy.

Co do obudowy, to tutaj dałeś po prostu budżetowca, więc nie ma co pisać. Obudowa spoko, będzie działać :P Chyba, że chcesz coś z oknem i ładniejszym wyglądem, to polecam Zalman Z3 Plus. A jeżeli chcesz w ten samej cenie, co teraz kupić coś z oknem i ogólnie ładniejsze (moim zdaniem), to polecam Tracer Gordon.

Na morele jest za 143zł, a w proline za 115zł : http://proline.pl/?p=TRACER+GORDON

PS. jeżeli umiesz złożyć sam komputer cały i wgl, to polecam przeglądnąć oferty paru sklepów, jak morele, proline itp. i kupować wszystko jak najtaniej, np. proline pamiętam, że miało taniej procesor intela 4-generacji. I na zwykłym i5-4460 było około 70zł oszczędone, a to już coś. Jeżeli uda ci się coś wyskrobać, to możesz mieć SSD 120GB ;) A to jest duża różnica.

Opublikowano

@JacoH Dzięki z zasilaczem masz rację i umiem sam składać komputery ale mam dopiero 15 lat w życiu tylko jednego kompa złożyłem i trochę się boje że coś rozwalę a drzwi obok mam sąsiada który pracuje w serwisie i powiedział że złoży mi to za darmo a wiem że mu mogę ufać bo już mu z 5 razy dawałem laptopa do naprawy :D 

Ale bardziej by mi zależało na jakiejś lepszej płycie głównej ale pod Skylake jest mało budżetowych fajnych jak dla mnie.

449981449969499803261.gif

Opublikowano

Ogólnie płyty pod skylake są drogie póki co, bo nawet ta H110 jest duż odroższa niż H81. Trzeba czekać na spadek cen ;)

Opublikowano

widzisz @JacoH

konkretnie napisał, że tylko pod i5. nie napisał, że ma jakis zestaw, także jeżeli ktoś czyta ze zrozumieniem to powinien to rozkminić.

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

@Harriott może ciebie zaskoczę, ale żeby komputer działał musisz mieć też ram. Więc za przeproszeniem, przestań pie*rzyć i ogarnij się. Odkąd tu jesteś robisz problemy, więc proszę, żebyś się w końcu uspokoił.

Odpowiedź na mój post zajęła ci tylko 2 dni, pozdrawiam.

Opublikowano

@Harriott może ciebie zaskoczę, ale żeby komputer działał musisz mieć też ram. Więc za przeproszeniem, przestań pie*rzyć i ogarnij się. Odkąd tu jesteś robisz problemy, więc proszę, żebyś się w końcu uspokoił.

Odpowiedź na mój post zajęła ci tylko 2 dni, pozdrawiam.

no bo nie siedze całe życie na forum. sprawy też nie ułatwiło to, że nie miałem kompa od 2 dni. to nie ja stwarzam problemy tylko brak twojej wiedzy.

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...