Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakie uprawnienia daje zakładka 'Grant'?

veimiK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Heyho. 

Bawię się ogólnie permisjami na TS3 i zastanawia mnie jedna rzecz - co daje 'Grant' i jakie liczby mam tam wpisywać?

Opublikowano
 Grant:

Uprawnienie Grant służy np.:

- do blokowania zmiany uprawnień.

Uwaga: Zalecam posiadać uprawnienie "Ignore permission modify power", bo możecie zepsuć uprawnienia!

Czyli np. tworzymy grupę Query i Administrator.

Grupie administrator ustawiamy permission modify power na 75.

Grupie Query ustawiamy permission modify power na 100 i dodatkowo ignore permission modify power.

I teraz zabieramy grupie administrator uprawnienie, np. ignore virtual server password, ustawiamy Grant na 0. W tym momencie grupa administrator nie będzie mogła zmienić tego uprawnienia, jedynie Query, która posiada Ignore permission modify power.

Myślę, że pomogłem, o co chodzi z tymi uprawnieniami.

Opublikowano

Granta nie musisz edytować, edytuj sobie tylko uprawnienia.

W praktyce ten grant nic nie daje, dokąd sie bawię tsami go granta jeszcze ani razu nie ruszyłem :D

W sumie Grant nic nie daje  w mojej praktyce ts nigdy tego nie zmieniałem i wszystko okej ;).

Grant:
Uprawnienie Grant służy np.:
- do blokowania zmiany uprawnień.
Uwaga: Zalecam posiadać uprawnienie "Ignore permission modify power", bo możecie zepsuć uprawnienia!
Czyli np. tworzymy grupę Query i Administrator.
Grupie administrator ustawiamy permission modify power na 75.
Grupie Query ustawiamy permission modify power na 100 i dodatkowo ignore permission modify power.
I teraz zabieramy grupie administrator uprawnienie, np. ignore virtual server password, ustawiamy Grant na 0. W tym momencie grupa administrator nie będzie mogła zmienić tego uprawnienia, jedynie Query, która posiada Ignore permission modify power.

Myślę, że pomogłem, o co chodzi z tymi uprawnieniami.

Dzięki wielkie za pomoc! Zamykam! :) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...